Ano Turtiainen: 2020 kesäkokouksen puhe

Arvoisat kuulijat.

Tervetuloa Eduskuntaryhmä Ano Turtiaisen kesäkokoukseen.

Vaikka tämä kokous ei olekaan Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokous, on tämä silti erittäin vahvasti perussuomalainen kokous, sillä olenhan ryhmän ainoana jäsenenä kuitenkin Perussuomalaiset-puolueen jäsen, eli perussuomalainen kansanedustaja, Juvan Perussuomalaisten puheenjohtaja ja Perussuomalaisten Etelä-Savon piirihallituksen jäsen.

Tämä puheeni sisältää myös kritiikkiä ja se ei johdu siitä, että Savossa vastuu on kuulijalla, vaan paljon urheilu- ja yrittäjäelämääni johdattaneesta seuraavasta sloganista:

”KEHITYS LOPPUU TYYTYVÄISYYTEEN”

Tuo slogan johdatti minut maailmanmestariksi monta kertaa. Se tarkoitti kohdallani sitä, että vahvuuksieni silittelyn sijaan etsin jatkuvasti itsestäni ja tekemisistäni heikkouksia, joita parantamalla kehitys oli aina taattua. Sitä kautta opin jopa antamaan periksi silloin, kun se oli järkevää.

Kun joitakin vuosia sitten kiinnostuin yhteiskunnallisista asioista, oli luonnollista, että edellä mainitulla toimintatavalla yhteiskunnasta löysin paljon parannettavaa, ja se näkyi ja kuului vahvasti mielipiteissäni. Sen seurauksena minua tultiin kysymään Perussuomalaiset-puolueeseen, mistä tie johti pian kunnanvaltuustoon ja heti seuraavissa vaaleissa eduskuntaan.

Urheilun periaatteet soveltuvat varsin hyvin myös politiikkaan. Tarvitaan kestävyyttä ja pitkäjänteisyyttä ja määrätietoisuutta, ja kärsivällisyys on täysin välttämätöntä. On pysyttävä lujana, sillä kilpailijat pyrkivät tietenkin lannistamaan vihollisensa. Toisinaan pahimmat kilpailijat, jotka eivät toivo toisille menestystä, löytyvätkin omasta joukkueesta. Huipulla ei kuitenkaan pysytä ilman jatkuvaa yhteistyötä ja kannustavaa joukkuehenkeä.

Arvoisat kuulijat.

Kun periksiantamattomana sananvapauden vaalijana tulin valituksi eduskuntaan sananvapautta puolustavan puolueen riveissä, niin voitte varmaan kuvitella millaisia tuntemuksia heräsi, kun koeponnistettuani sosiaalisessa mediassa yhteiskunnassamme kaventunutta sananvapautta, tulin erotetuksi eduskuntaryhmästä poliittisten vastustajien painostuksen saattelemana.

Mielestäni tämän kaiken piti kuitenkin tapahtua, sillä ilman näitä tapahtumia tämä sananvapauteen liittyvä heikko lenkki ei olisi paljastunut.

Koko tapahtuma tuntuu johdatukselta, sillä oman eduskuntaryhmän perustaminen, ja pienen aikaa eduskuntatyön tekeminen sen kautta, on ollut enemmän kuin antoisaa ja erittäin kehittävää. Johtaa elämäni polku tulevaisuudessa mihin tahansa, nämä kokemukset ovat jo nyt sanottuna kultaakin arvokkaampaa.

 

 

Arvoisat kuulijat.

Eniten minua tällä hetkellä huolestuttaa tuleva maailmanlaajuinen lama ja se kysymys, että onko eduskunnassa sellaista ryhmää, jonka ymmärrys riittäisi ottamaan tuleva lama ja sen seuraukset päätöksentekijänä hartioilleen.

Suomen hallitus antoi pahimpaan mahdolliseen aikaan miljardien eurojen sitoumuksen muiden EU-maiden menojen maksamiseksi. Minkäänlaista varautumista mahdolliseen eurooppalaiseen pankkikriisiin ei ole tehty. Suomalaisten yritysten konkurssiaalto toteutuu vasta syksyllä ja ensi talvena, koska koronan aiheuttama myynnin romahtaminen näkyy konkurssina vasta puolen vuoden – vuoden viiveellä. Edessämme on lomautuksia, irtisanomisia ja työpaikkojen menetyksiä.

Viisas hallitus hätäjarruttaisi tässä vaiheessa julkisten menojen kasvua ja leikkaisi vähemmän tärkeitä julkisia menoja kovalla kädellä. Verojen korottaminen tällaisessa tilanteessa on myrkyn kylvöä jo kovilla olevaan kansantalouteen.

Minä luotan talousasioissa ystäväni Pauli Vahteran tietoon, kokemukseen ja ymmärrykseen. Olemme hänen kanssaan tulleet siihen tulokseen, että Perussuomalaiset puolue on hyvä työkalu tulevaa lamaa ja sen seurauksia kohtaan, jos sen ohjelmaa päästään rikastamaan kattavilla vero- ja yritysohjelmilla.

Puheeni jälkeen Pauli Vahtera kertonee tästä aiheesta enemmän omassa puheenvuorossaan.

Arvoisat kuulijat.

Sananvapaus on hyvin tärkeä asia, ja juurikin rohkeus ilmaista asioita selvällä suomen kielellä on siivittänyt perussuomalaisen puolueen nopeasti huikeaan menestykseen. Matkan varrella on kuitenkin tehty pahoja virheitä, kun julkisuuden painostuksesta ja jopa itsekkäästi oman pinnan kiillottamiseksi on lähdetty matelemaan median jaloissa ja ryhdytty mielistelemään poliittista vastapuolta. On lakattu seisomasta omien tukena ja lähdetty erottamisten tielle.

Sellaiset ratkaisut ovat äärimmäisen lyhytnäköisiä. Rankaisemalla esimerkiksi omia kansanedustajia siinä samalla rangaistaan ja myös syvästi loukataan isoa ihmisjoukkoa eli heitä äänestäneitä.

Kansanliikkeen menestyksen avain on värikäs ryhmä, joka näyttäytyy julkisuudessa yhtenäisenä ja pitää siis omiensa puolta kaikessa. Omien puolustaminen vahvistaa perussuomalaisuutta.

Arvoisat kuulijat.

Perussuomalaiset ovat ja edustavat kunnon väkeä ja tavallista kansaa ja ajavat ainoana puolueena takuuvarmasti erityisesti oman maamme ja oman kansamme etua. Perussuomalaiset on ainoa uskottava protestiliike punavihreyttä ja sen tuottamia vahingollisia ilmiöitä kuten haittamaahanmuuttoa, talouden romahtamista ja itsenäisyytemme menettämistä vastaan.

Protestihengen on hyvä myös näkyä politiikan tekemisessä, ja siihen tarvitaan protestihenkisiä poliitikkoja. Nykymeno nimittäin upottaa Suomen suon silmään, ja aikojen saatossa johtaa kielemme unohduksiin ja kansamme kansojen historiaan.

Perussuomalaisten on syytä lakata miettimästä sitä, kuinka muita voisi paremmin miellyttää. Vaaleissa merkitsevät vain äänet. Ja vaalien jälkeen ollaan kaikki tuloksen tuottamassa vahvuudessa, kukin omalla paikallaan ja alallaan politiikan eri sektoreilla. Ehyellä joukkuehengellä saavutetaan yhä suurempi suosio ja menestys.

Arvoisat kuulijat.

Valtakunnan päätöksenteossa on tällä hetkellä asetelma pääkaupunkiseutu ja isot kaupungit vastaan maaseutu. Maaseutu jää tuossa väännössä pelkäksi sylkykupiksi. Jos perkaamme mitä tahansa päätöksenteossa tapahtuvaa järjenvastaisuutta, löytyy sieltä aina linkki kaupunkilaisuuteen.

Rahat menevät Turku/Tampere/Oulu/pääkaupunkiseutu -paikoille, kaikki muu kuihtuu.

Maaseudulta on kyllä edustajia päätöksenteossa, mutta eduskuntaryhmissä he hiljenevät isojen kaupunkien edustajien joukkovoimaan. Taistelu maaseudun puolesta lipsahtaa helposti ”on kiva olla kansanedustaja” meininkiin. Heittäydytään ryhmän mukaan kerran viikossa televisioitavaa kyselytuntia ennen pohtimaan, miten saataisiin medianäkyvyyttä, jotta jokainen pääsisi uudelleen eduskuntaan.

Edellä mainittua ruokkii myös se, että monellakaan edustajalla ei ole eduskunnan ulkopuolella lähdettä toimeentulolleen, jos tippuu eduskunnasta. Edustaja on silloin täysin riippuvainen eduskuntatyöstään ja talon sisällä olevista kerhoista, joiden pääasiallinen tavoite on tulla uudelleen valituksi eduskuntaan.

Tämä sama ilmiö on jokaisessa eduskuntapuolueessa.

Arvoisat kuulijat.

Ei ole huono asia, jos puolueen johtoon kuuluva on koko ikänsä työskennellyt yhteiskunnalle hyödyllisessä työssä julkisella puolella. Eikä sekään, jos puolueen johtoon kuuluva on kaupunkilaisten äänillä eduskuntaan valittu henkilö.

On kuitenkin enemmän kuin tärkeää, että puolueen johtoon kuuluisi myös henkilö, tai henkilöitä, jolla, tai joilla on kokemuksia siitä, että he ovat joutuneet ottamaan henkilökohtaisia taloudellisia riskejä työllistääkseen itsensä tai muita henkilöitä.

Tarkoitan sellaisia taloudellisia riskejä, jotka kuuluvat suomalaisen yrittäjän jokapäiväiseen arkeen.

Yksityisyrittäjä ja hänen palkkaamansa työvoima kustantaa pääsääntöisesti julkiset virat, julkiset työpaikat ja jokaiselle kuuluvan hyvinvoinnin. Aito ymmärrys noiden maksajien arkeen syntyy, kun siitä selviytymistä joutuu itse kokemaan jokapäiväisessä elämässään.

Maaseudun kannalta puolueen johtoon olisi hyvä kuulua myös maaseudun äänillä eduskuntaan valittu periksiantamaton henkilö, sillä pelkästään tullakseen valituksi uudelleen eduskuntaan, hän laulaa maalaisten ja maaseudun lauluja, ja sitä kautta tämä laulu piirtyisi myös puolueen nuotteihin.

Arvoisat kuulijat.

Noin vuoden päästä Perussuomalaiset kokoontuvat puoluekokoukseen, jossa kisataan siitä, ketkä johtavat puoluetta ja puoluetoimistoa seuraavat kaksi vuotta.

Minä toivon, että maaseudulta osallistutaan rohkeasti tuohon kilpailuun. Puolueen johtoon ja puoluetoimistolle tarvitaan aidosti maaseutu- ja yrittäjäelämää kokeneita ihmisiä.

Arvoisat perussuomalaiset.

Tällä puheella olen käytettävissänne tulevassa puheenjohtajistokilpailussa.

Kiitos.

+3
anoturtiainen
Perussuomalaiset Juva

- Kansanedustaja
- Perheenisä
- Kuntavaltuutettu
- Yrittäjä
- Voimanoston Maailmanmestari
- Voimanoston Maailmanennätysmies

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu