Media shokissa

Olemme eduskuntakollega Juha Mäenpään kanssa saaneet muutamilla sanomisilla aika kohtuullisesti palstatilaa eri medioissa lähiviikkoina. Politisoitunut ja vanhojen puolueiden vaalikarjaa ohjaava valtamedia odotti muutama viikko sitten perussuomalaisten toimistolla pidettyä tuumaustuntia kuin lehmä keväällä laitumelle pääsyä. Kyseisestä tuumaustunnista media meni shokkiin, koska perussuomalaisten johto ei edesmenneen ”johtaja” Soinin tapaan perääntynytkään mediaa, vaan puolusti omiaan.

Median shokki jatkuu edelleen, tuoreinta näyttöä siitä voi lukea viikonlopun Hesarissa, jossa on julkaistu toimittaja Tommi Niemisen: Avoin kirje – Lainsäätäjien puhe koetteli jo Urho Kekkosen puhemieskaudella…

Saattaa ottaa enemmänkin aikaa, ennen kuin media toipuu shokistaan, koska poliittisessa sopassa mausteena on myös perussuomalaisten menestyminen kannatusgallupeissa.

Kun media ei saanutkaan nykyperussuomalaisia ohjaukseensa, se jatkaa meistä tietyistä jäsenistä julkaisemista vain tietynlaisella leimalla. Esimerkkinä tästä seuraava haastattelupyyntö.

Lännen Media/Kalevan toimittaja Petri Hakkarainen otti yhteyttä seuraavalla viikolla, kun Iltalehti oli julkaissut juttunsa liittyen poliisi Taposen ja allekirjoittaneen Twitter sanailuun. Hakkarainen halusi tehdä myös samaan aiheeseen liittyvän jutun ja lähetti minulle tukun provosoivia kysymyksiä. Ilmeisesti vastaukseni ei miellyttänyt Hakkaraista, koska hän ei ole niitä minkään jutun yhteydessä vielä julkaissut.

Julkaisen nyt toimittelija Hakkaraisen kysymykset ja vastaukseni niihin:

-Olet usein sanonut, että sananvapaus tarkoittaa sinulle vapautta sanoa mitä vain. Miksi näet asian näin?

Sananvapaus joko on tai ei ole. Mitään välimuotoja ei ole. Rikoslaki hoitaa solvaukset, kunnianloukkaukset, jne. Niin yksinkertaista se on.

Fiksuimmat kansalaiset kokevat jo, että sananvapautta ei enää ole, koska esimerkiksi solvaamatta ja loukkaamatta arvostelemalla vaikka islamia tai haittamaahanmuuttoa, voit joutua nettipoliisin toimesta julkaisukieltoon sosiaalisessa mediassa tai ilmaisusi voi päätyä poliisin tutkittavaksi ja jopa käräjille saakka.

 

-Millainen yhteiskuntamme olisi, jos toteuttaisimme haluamaasi sananvapautta? Mikä muuttuisi?

Se olisi sellainen, missä vallitsisi perinteinen suomalainen reilu meininki. Kansalaiset voisivat purkaa vaikka voimasanoin pahaa oloaan tai arvostella kokemiaan epäkohtia yhteiskunnasta tai mistä vain, pelkäämättä politisoituneita virkamies Taposia ja hädän tullen voisivat pyytää apua ja neuvoja virkaa tekeviltä reiluilta tämän päivän Reinikaisilta.

 

-Mitä vastaat heille, joiden mielestä toista ihmistä ei saa loukata sanoin?

Vastaan, että ei tietenkään ketään pidä loukata, eikä se kuulu myöskään hyviin tapoihin. Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä sanavapauden kanssa. Jos jonkun sanat loukkaa toista, se asia punnitaan rikoslain kautta.

 

Miten suhtaudut itse siihen, jos sinua kutsutaan esimerkiksi munattomaksi nillittäjäksi?

Se lähinnä huvittaisi.

 

Vastaatko tällaiseen nimitykseen jotenkin?

Luultavasti en mitenkään, mutta joissain tilanteissa saattaisi olla suuri houkutus vastata jotain humoristista.

 

-Voiko sanoilla syyllistyä mielestäsi rikokseen? Jos, niin esimerkiksi miten?

Kyllä voi. Vaikka syyllistymällä kunnianloukkaukseen tai uhkailuun, tai esimerkkinä minut on tuomittu rikokseen kehottamiseen 2015 vuoden somekirjoituksesta. En tuolloin kehottanut kirjoituksellani ketään rikokseen ja itse tiedän sen parhaiten jos sellainen aikomus olisi ollut, mutta oikeus kuitenkin tulkitsi asian toisin.

 

-Sinusta kertovissa haastatteluissa ja jutuissa viitataan usein saamiisi rikostuomioihin. Miltä se ja esimerkiksi saamasi pahoinpitelytuomiot tuntuvat nyt?

Kaikkien tuomioiden takana on oma tarina ja itse niistä faktat tietäen ne tuntuvat eletyltä elämältä, josta en päivääkään vaihtaisi pois.

 

Kadutko tekojasi (tai sanomisia esimerkiksi SPR:stä)?

En kadu.

 

-Miksi puolueesi on Perussuomalaiset?

Siksi, että se ajaa ensisijaisesti Suomen ja suomalaisten asiaa ja etua kaikessa.

 

Oletko täysin tyytyväinen puolueen ohjelmaan ja linjaan?

Olen tyytyväinen.

 

-Miten määrittelet tyypillisen äänestäjäsi?

Isänmaallinen vanha, nuori tai iältään siltä väliltä oleva duunari, yrittäjä tai eläkeläinen.

 

Miksi uskot hänen äänestäneen sinua?

Hän tietää, että olen periksi antamatta kaikessa suomalaisten puolella ja suomalaisten asialla.

 

-Miksi haluat olla mukana poliittisessa päätöksenteossa?

Haluan vaikuttaa asioihin.

 

-Mitä ovat Suomen pahimmat ongelmat?

Pahin ongelma tällä hetkellä on velkarahalla julkista sektoria pöhöttävä ja maailmaa halaava vihervasemmistohallitus, sekä korruptiota ylläpitävä hyvävelikerho.

 

Miten korjaisit niitä?

Niiltä pitää ottaa valta pois ja sen voi kansalaiset tehdä äänestämällä voimalla perussuomalaisia.

 

-Miten suhtaudut pakolaisten vastaanottoon, entä työperäiseen maahanmuuttoon?

Pakolaisia ei pidä ottaa vastaan lainkaan. Jos resursseja ja tahtoa riittää, pakolaisia voi auttaa Suomen ulkopuolellakin. Työn perässä maahan voi muuttaa, jos se tapahtuu sääntöjä ja lakeja noudattaen. Luvat ensin kuntoon, ehtona työpaikka ja tultava omillaan toimeen.

 

-Olet kertonut ihailevasi Amerikan mallia. Mitä siitä toisit suomalaiseen yhteiskuntaan?

En ole niin kertonut, vaikka joku media kuntavaalien alla antoikin niin ymmärtää.

Perheellämme on Amerikassa yritystoimintaa ja olemme siellä asustelleet joitakin vuosia sitten. Amerikan mallissa on jonkin verran hyviä juttuja, jotka varmasti toimisi myös Suomessa. Esimerkiksi siellä ehkäistään vähäosaisten syrjäytymistä järkevin keinoin, kun taas Suomessa vähäosaisia suorastaan kannustetaan syrjäytymään. Amerikassa tuetaan yritystä, joka työllistää vähäosaisen normaalilla palkalla, näin myös työttömyystuki muuttuu yritystueksi. Suomessa samaa asiaa on yritetty tehdä liian jäykästi ja ensisijaisena maksellaan vähäosaiset sohvalle.

 

-Mistä mielipiteesi esimerkiksi sananvapaudesta ja maahanmuutosta ovat syntyneet? Tuleeko jotain jo lapsuuden kokemuksista, vai ovatko ne syntyneet aikuisiällä?

Minun mielipiteet sananvapaudesta ovat syntyneet siitä, kun sananvapauttamme on alettu ajamaan alas. Oikeaa ja kestävää maahanmuuttoa vastaan minulla ei ole mitään, olen itsekin ollut suomalainen maahanmuuttaja USA:ssa. Kehitysmaalaisten siirtely kehitysmaista länsimaihin on härskiä ihmiskauppaa liittyen erilaisiin tarkoitusperiin, jolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa.

 

-Missä roolissa urheilu on elämässäsi. Paljonko nousee maasta tänään?

Isossa roolissa, mutta tällä hetkellä vain kuntoilumielessä.

0
anoturtiainen
Perussuomalaiset Juva

- Kansanedustaja
- Perheenisä
- Kuntavaltuutettu
- Yrittäjä
- Voimanoston Maailmanmestari
- Voimanoston Maailmanennätysmies

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu