Kadunvarsipysäköinti maksuttomaksi korona-aikana

Näin korona-aikana kaikkien liikkujien tulisi välttää turhia kontakteja toisten ihmisten kanssa. Parkkitalot ja hallit ovat paikkoja, joissa jonotetaan ja kuljetaan samoista sisäänkäynneistä. Juuri nyt etäisyyden ottaminen toisiin ihmisiin ja tartuntariskin välttäminen on epidemian vuoksi perusteltua.
Pysäköintiajan loppuminen aiheuttaa tarvetta liikkumiseen automaatille ja autolle, riippumatta siitä, onko siinä suunnassa juuri sillä hetkellä ihmisiä vai ei. Minusta olisikin perusteltua mahdollistaa joustava, turvallinen ja väkijoukkoja karttava liikkuminen keskustoissa lopettamalla tilapäisesti pysäköintimaksujen periminen kaupunkien keskustoiden kadunvarsipaikoilta ja näin ohjata yksityisautoilijoita välttämään tartuntariskin osalta vaarallisempia pysäköintivaihtoehtoja.

Rajoitusten eräänä tarkoituksena on varmistaa paikkojen riittävyys kaikille. Rajoitusten aikana liikkuminen on joka tapauksessa normaalia vähäisempää ja tarve rajoituksille tässä suhteessa on tavallista vähäisempi. Vähäinen liikkuminen vaikuttaa myös rajoitusten väliaikaisten poistamisen kustannusvaikutuksiin. Rajoituksetonta aikaa voitaisiin käyttää myös uuden tieliikennelain käyttöönottoon valmistautumiseen.

Samaa rajoituksia poistavaa ajattelua tulisi soveltaa myös katujen varsilla sijaitsevien kiekkopaikkojen osalta. Valvottavia paikkoja harventamalla vähennettäisiin samalla pysäköinninvalvojien tartuntariskiä lisäävää liikkumista yleisillä paikoilla.

antsu1

Olen 49-vuotias, Oulussa elävä pienituloinen opiskelija. Teemojani ovat mm. ilmastoasiat, energia-asiat, tutkimukseen liittyvät asiat ja vanhan teknologian uusiokäyttö. Elän siinä vakaassa käsityksessä, että tämä maa on menossa päin helvettiä: Koulutusjärjestelmämme on edelleen rappeutumassa, tasa-arvoinen ihmisten kohtelu on kohta historiaa kun kaikkien yhtäläinen tasa-arvo on myyty halvalla tiettyjen vähemmistöjen nimellisen suojan nimissä. Terveydenhoitomme mätänee käsiin, eikä kukaan luota enää oikeusjärjestelmän kohtelevan tasa-arvoisesti eri yhteiskuntaluokkaan kuuluvia. Lisäksi maamme on selkeästi jakautumassa taloudellisesti niihin joilla on rahaa, ja niihin joilla sitä ei ole. Nuorisostamme kasvatetaan itsetunnottomia ja käytännössä lukutaidottomia, vanhuusiästämme on muodostumassa dystopia ja meitä kaikkia totutetaan pikku hiljaa orwellilaisen kyttäysyhteiskunnan kuuliaisiksi orjiksi. Korkeakoulutus on jo nyt kirosana, joka estää työllistymistä. Ja jos jotain negatiivista pitää keksimällä keksiä, en juurikaan arvosta sitä suuntaa, mihin sananvapaus on tässä maassa kehittymässä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu