Iloinen Inkoo tarvitsee innovaatioita ja kasvua säilyttääkseen elinvoimansa

Inkoo on vakavien haasteiden äärellä: asukkaiden keski-ikä nousee ja kunnan väkiluku pienenee, verotulot vähenevät ja kunnan talous on alijäämäinen. Tämä kehitys uhkaa kuihduttaa Iloisen Inkoon elinvoiman, ellei tilanteeseen löydetä merkittävää ratkaisua. Blastr Green Steelin suunnittelema terästehdas Joddböleen voisi olla pelastus kunnan taloudelle, mutta se kohtaa myös äänekästä vastustusta.

Tulee terästehdas Inkooseen tai ei, emme voi rakentaa tulevaisuuttamme liikaa yhden kortin varaan. Inkoon elinvoimaisuuden säilyttämiseksi tarvitaan innovatiivisempaa otetta. Yksi vaihtoehto on, että rakentamisimme itsestämme houkuttelevamman kasvualustan yrityksille, esimerkiksi keskittymällä kestävän kehityksen toimintaan. Cleantech-keskeinen innovaatiotoiminta voisi luoda terästehtaan vieressä Inkooseen maailman parhaita kestävän kehityksen ratkaisuja, jotka eivät vain pienennä tehdastoiminnan ympäristövaikutuksia, vaan myös luovat uutta liiketoimintaa ja verotuloja innovaatioiden kaupallistamisella ja kansainvälistämisellä.

Luomalla kiinnostavan innovaatioympäristön, voisimme saada yrityksiä ja muita toimijoita keskittämään kehitysresursseja Inkooseen. Tämän seurauksena luodaan uutta talouskasvua ja työpaikkoja. Tämä strategia ei vain auttaisi paikallisesti, vaan rakentaisi Inkoon asemaa kestävän kehityksen innovatiivisena toimijana ja kiinnostavana sijoituskohteena tulevaisuudessa. Näin Inkoo voisi kääntää haasteensa mahdollisuuksiksi ja varmistaa elinvoimaisen tulevaisuuden.

Inkoo tarvitsee visionääristä johtajuutta ja rohkeutta toteuttaa ennakkoluulottomia strategioita. Näin Inkoo pysyy iloisena ja elinvoimaisena myös tulevaisuudessa.

 

Tämä kirjoitus on julkaistu myös:
Länsi-Uusimaa verkkolehdessä 28.5.2024: www.lansi-uusimaa.fi/paakirjoitus-mielipide/6799688 ja
Etelä-Uusimaa lehdessä 28.5.2024: issuu.com/etela/docs/eun_20240530

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu