Tarvitsemme hoitotakuun myös hoitajille!

Yle uutisoi 16.3.2024 ”Paperityöt syövät aikaa potilailta – Paperityöt vievät usein enemmän hoitajien aikaa kuin välitön hoitotyö potilaiden luona.

Tämä uutinen pysäytti hämmästelemään hoitoalan järjettömyyttä. Artikkelissa mainitaan, että ”välittömän hoitotyön osuus vaihteli mittauksissa eri osastoilla noin 22 prosentista 40 prosenttiin” ja ”kansliassa tehdään töitä enemmän kuin potilaan luona.”

Ei tarvitse olla hoitoalan kokemusasiantuntija ymmärtääkseen, että tässä olisi paljon parannettavaa. Herää kysymys, että onko meillä oikeasti hoitajapula vai johtamisongelma?

Varsinkin, jos nämä TAYSin tutkimuslöydökset ovat samankaltaiset myös muualla, emme tarvitse lisää hoitajia viettämään 60-78 % työajastaan kansliassa. Tarvitsemme järkevämpiä toimintatapoja, koska artikkelin mukaan ”Sairaaloissa tehdään myös päällekkäistä työtä, kun eri ammattiryhmät kirjaavat samoja asioita potilaista.”

Tuttavapiiristäni pitkään alalla ollut asiantuntija alleviivaakin, että toiminnallisille muutoksille olisi tarve. Lähtien siitä, että mitä kirjataan ja kuka kirjaa, ettei tehdä tupla- tai triplatöitä. Ja kirjauksissa pitäisi hyödyntää enemmän jo olemassa olevia ohjelmistoja ja mobiilityökaluja. Selkeät toimintatavat ja työkalut käyttöön niin hoitajien aikaa vapautuu tärkeisiin hoitotöihin.

Se miksi tähän ei ole jo tartuttu, tuttavani vastaa ”Kiire ja super-byrokratia.”

Tästä tulee mieleen tämä kuva 👇🏻

 

Tuplataaksemme välittömän hoitotyön osuuden, ei meidän tarvitse tuplata hoitajien määrää, vaan järkeistää ajankäyttöä selkeyttämällä toimintatapoja ja hyödyntämällä teknologiaa paremmin. Tämä vaikuttaa myös hoitajien työmotivaatioon positiivisesti ja jopa alan houkuttelevuuteen, koska hoitajat saisivat käyttää työaikansa pääsääntöisesti hoitotyöhön.

Hoitotakuusta (hoitoon pääsy) on linjattu terveydenhuoltolaissa. Tässä samassa laissa pitäisi linjata hoitotakuu myös hoitajille, jossa taataan hoitajille välitön hoitotyöaika kokonaistyöajasta. Kun tällä hetkellä se on 22-40%, tulisi hoitotakuun raja asettaa 80%:iin.

Antti Harjuoja
Inkoo

Antti on aviomies ja isä läntiseltä Uudeltamaalta. Hän on työuran konkareihin keskittyneen Nextmilen perustaja ja toimitusjohtaja. Missiomme on auttaa konkareita, työnantajia ja yhteiskuntia löytämään eläkkeelle jäämisen tuomat mahdollisuudet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu