Marinin aamiaiset

Eikös se ole hyvä, että media pyrkii löytämään epäkohtia ja löytyy niitä – mikäli virkamiehet eivät tunne lakia ja sen perusteita, mikä on tosin absurdia (luulisi lakien lukemiset olevan yksi vahvuus asia heidän osaamisalueillaan). Vakiintunut käytäntö tms. ei merkkaa mitään. Kuullostaa apsurdita kuulla edes julkisesti tällaisia kommentteja vastuuhenkilöiltä. Hävettää 🙂

Mikäli laintulkinnassa on epäselvyyksiä tulee ne kysyä tahoilta, joilla siihen on vastaus. Jos ei kellään vastausta tulee asia varmastikin sitten kirjata lakiin tarkemmin.

Mikäli joku meistä: minä, sinä tai hän saa uuden työn. Kerrotaan sinun palkka, työsuhde-edut jne. Sinulla on mahdollisesti, joku henkilö tai tässä tapauksessa virkamiehet ympärillä sekä henkilökuntaa, jotka sanovat mitä saa työsuhteeseen kuuluvana.

Se, ettei Marin itse ole selvitellyt kaikkea oikeellisuutta ja tarkastellut lakia ja pohdiskellut sen oikeellisuutta – ei minusta kuulu työntekijän selvitettäväksi. Tosin siinä vaiheessa, kun veroilmoitusta tehdään niin luulis erilaiset työsuhde-edut tai muut edut kuuluvan myös työntekijän mietittäväksi.

On kuitenkin ilmeistä, että Marinin virkamiesarmeija-valtoneuvosta tulisi olla selvillä mitä asuminen kesärannassa tarkoittaa. Maksetaanko asumisesta vuokraa, kuuluuko henkilökuntaa, kuuluuko täysylläpito jne. jne. Mitä voidaan ostella valtion piikkiin työn hoitamiseksi ja mitä ei (esim. oma elämä).

Nyt vain puhutaan käytännöistä, jota on ennenkin ollut. Tämä perustelu ei tarkoita mitään. Asiat joko tehdään oikein tai ei. Lisäksi, jos tarkastellaan aikaisempia käytäntöjä, niin Lipposen aikaan nähtävästi siellä on viimeksi asuttu pysyvämmin. Toisaalta siihen aikaan nähtävästi oli eri säännöt ja edut… esim. silloin nähtävästi he maksoivat siitä vuokraakin… On mielestäni aina julkisesti tosi outoa puhua: ”näin on tehty aikaisemmin ja se yleinen tapa” – eikä koskaan vuosikymmenien varrella mietitty mikä on oikein ja mikä väärin.

Käsittääkseni nyt keskusteluissa olleet asiat osoittavat ison epäillyksen, että valtion tehtävissä voi olla useita muitakin asioita, jotka perustuvat siihen että ”työntekijät” saavat helposti ”ilmaisia lounaita ja muita lukuisia etuisuuksi” – vaikkakaan ei ole siihen mitään konkreettista perustetta. Miksi valtion tarkastusvirasto itse on tutkinnan alla näistä asioista: Kuuluuko hiusstailaus ja muut meikkikoulut työnkuvaan vai ei? Käsittääkseni tulisi olla jokaisen oma-asia miltä näyttää ja se osa ko. ihmistä. Ei ole valtion tehtävä määritellä miltä tulisi kenenkin hiusmuoti olla – kajalia enemmän vai vähemmän. Mikäli itse ei osaa meikata, sitten pitää mennä itse palvelua ostamaan – miksi valtion se tulisi tehdä. Jos sinulla on niska – kipeä – tulisiko tilauksesta aina valtion piikkiin saada hieronta. Entäpä mukavia vaatteita tms.? Entäpä jokin tietty sisustus autoon edistämään sopivaa valtion tarkastusviraston brändikuvaa ja ylitarkastajalle sopivaa omaa autosisustusta…

Mikäli olisimme töissä, jossain yrityksessä – uskoisin monien asioiden olevan huomattavasti tarkemmin kirjattuna – mitä saa tehdä ja mitä ei. Tämä siksi, että yritys oikeasti tulee ymmärtää menot ja tulot tarkasti. Valtio ja kunta ilmeisesti ei ymmärrä – koska näyttäisi siltä – että toisten rahoilla voi tehdä mitä haluaa.

Ulospäin tämä tosiaan näyttää siltä, että valtio ja kunnat samoin – voivat hassata rahaa miettimättä sen tarkemmin sen seurauksia. Pienistä puroista yleensä syntyy suuria jokia..

On kuitenkin erittäin typerää Marinia nyt moittia tästä. Toivoisin ennemminkin, että Marin ottaisi tästä kopin ja kertoisi huolen valtion ja kuntien löyhästä rahapolitiikasta ja miten siihen tulee puuttua. Eikös se olisi tässä oleellista vai eikö vasemmisto puolueet tätä halua? Ei raha tule itsestään vaan työllä ja tuottoisalla työllä.

0
antti-rahkola
Liike Nyt Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 38-vuotias yrittäjä ja asustelen Koillis-Helsingissä pienen poikani ja vaimoni kanssa. Olen ollut monessa mukana ja mielestäni elämässä pitääkin olla aina uusi polkuja. Itse olen myös polkuja luonnut maailmaa pääasiassa reppuselässä kiertäen, opiskellen Liikunnan alalta AMK-tutkinnon ja monipuolisesti erilaisia töitä tehden.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja haluan aina luoda parempaa ja kehittää parempaa. En voi sietää, mikäli on nähtävissä vääryyttä tai toimimattomuutta, jota voisi kuitenkin muuttaa mikäli on vain halua ja tahtoa siihen. Politiikka on keino vaikuttaa asioihin ja siksi mukaan nyt ensimmäistä kertaa lähdin. Haluan aidosti auttaa ihmisiä, kuntaamme ja maatamme pysymään elinvoimaisena ja olla hyvinvoiva. Kaikki olemme tärkeitä ja apua aina oltava lähellä sitä tarvittaessa. Mekanismimme hyvään elämään tulee kuitenkin turvata ja se vaatii monenlaisia toimia. Välitän ihmisistä ja siitä, että asiat on niin - että epäoikeudenmukaisuutta ei ole ympärillämme - ihminen on keskiössä - ja jokainen päättää mitä hyvään elämäänsä valitsee.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu