EU käyttäytyy kuin lammaslauma

Euroopan unioni käyttäytyy kuin lammaslauma. Copyright Antti Roine / DALL-E3.

EU käyttäytyy kuin lammaslauma

Yksi susi ohjaa ja terrorisoi lammaslaumaa mielin määrin. Lampaat ajattelevat vain omaa etuaan; eivätkä käsitä, että yhteistyön avulla 27 lammasta pystyy pitämään suden kurissa. Aivan samoin sadan hengen mafia hallitsee sadantuhannen ihmisen kaupunkia – jos kaupunkilaiset eivät ymmärrä, että yhdessä he ovat vahvoja.

Euroopan unioni on 8 kertaa ja NATO on 24 kertaa suurempi talousmahti kuin Venäjä, mutta siitä huolimatta Venäjä ohjaa ja terrorisoi demokraattisia valtioita aivan mielensä mukaan.

Venäjä sotii demokratioita vastaan kaikkien elektronisen sodankäynnin keinojen ja trollitehtaiden avulla. Venäjä käyttää häikäilemättä hyödyksi sananvapautta ja avoimuutta lietsomalla sekasortoa ja lakkoja valheellisten nettiuutisten ja keskustelujen avulla. Tästä huolimatta EU ei varaudu pahimpaan, vaan käyttäytyy kuin lammaslauma.

Venäjän diktatuurin kehitys on ollut nähtävissä jo Putinin valtaannoususta lähtien. Putin on toiminut diktaattorin käsikirjan mukaan jo 24 vuotta, mutta siitä huolimatta EU-päättäjät eivät ymmärtäneet pelin henkeä edes Krimin valloituksen 2014 jälkeen.

Toinen järkyttävä virhe on ollut arvokkaan teknologisen osaamisen siirtäminen Kiinaan. Nyt nämä huippupoliitikot ja puolueet ovat vihdoin myöntäneet virheensä, mutta tästä huolimatta heidän annetaan jatkaa näiden massiivisten virheiden sarjaa, vaikka virheistä pitäisi ottaa oppia ja viisastua.

Ukrainan hyökkäyksen jälkeen Venäjä on käytännössä siirtynyt sotatalouteen, mutta EU maat tekevät edelleen vain kosmeettisia panostuksia omien puolustusvoimien kehitykseen. Tämä on aivan käsittämätöntä typeryyttä.

Historialliset faktat osoittavat, että tässä tilanteessa EU maiden tulisi vähintään kaksinkertaistaa panostuksensa asevoimien kehitykseen, koska diktaattorit uskovat vain voimaan. Diktaattorit eivät hyökkää, jos he ovat varmoja häviöstään.

Käytännössä oman aseteknologian kehitys ja valmistus parantaa myös työllisyyttä ja kiihdyttää elinkeinoelämän rattaita, jos työt tehdään EU-maissa.

EU-maissa kannetaan huolta tärkeistä asioista ja arvoista kuten ympäristöstä, tasa-arvosta, rasismin kitkemisestä, terveydenhuollosta ja taloudesta. Ikävä kyllä ei ymmärretä, että näillä ei ole juuri mitään merkitystä Ukrainassa, jossa venäläiset sotilaat julmasti murhaavat, raiskaavat ja tuhoavat Ukrainan yhteiskuntaa.

Valtion velalla, ilmastonmuutoksella tai tasa-arvolla ei ole myöskään merkitystä siinä vaiheessa, kun Putin on näytösluonteisesti tuhonnut Helsingin taktisella ydinohjuksella tai romuttanut Suomen voimalaitokset.

EU loi korona-aikana 700 miljardin elpymispaketin, ja nyt kaavaillaan 1500 miljardin vuosibudjettia ilmastonmuutoksen torjuntaan. Sen sijaan Venäjän torjuntaan merkittäviä panostuksia on tosi vaikea löytää. Ukrainan tukemisessakin EU:n lammaslauma luottaa USA:n apuun.

EU-maissa lapsen usko on jalostettu huippuunsa. Perinteisesti on ajateltu, että jos meillä ei ole uskottavaa ydinpelotetta, emme uhkaa diktaattoreita ja olemme turvassa. Sen sijaan jokainen diktaattori on ymmärtänyt jo kauan sitten, että omien ydinaseiden avulla he voivat olla vallassa ikuisesti.

EU-valtioissa on uskottu, että USA:n ydinasepelote suojaa myös Euroopan demokraattisia valtioita, vaikka historian kirjoista löytyy lukematon määrä esimerkkejä, joissa hallitsijat ovat sopineet keskenään etupiireistään salaisilla sopimuksilla.

Käytännössä Euroopan demokraattisten valtioiden tärkein elinehto on oman uskottavan ydinasepelotteen luominen – viimeistään ennen USA:n seuraavia presidentin vaaleja. Sen lisäksi tavoitteena tulee olla naiivista yksimielisyysvaatimuksesta luopuminen EU:n ja Naton päätöksenteossa.

Antti Roine, Ulvila 27.5.2024

JULKAISTU:
28.5.2024 Suomenmaa
30.5.2024 Ulvilan Seutu
1.6.2024 Etelä-Suomen Sanomat
1.6.2024 Sydän-Satakunta

antti-roine
Kokoomus Ulvila

Antti Roine työskentelee teknologia johtajana monikansallisessa tiimissä, joka kehittää HSC Chemistry mallinnus- ja simulointiohjelmistoa, jonka avulla suunnitellaan tehokkaita ja ympäristöystävällisiä metallien ja kemikaalien valmistusprosesseja. Samoja malleja käytetään myös prosessien digitaalisten kaksosten aivoina ja laskentamoottoreina. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja tekniikan tohtori.

Toimiva yhteiskunta on hyvinvointimme perusta. Yhteiskuntaa voidaan kehittää esimerkiksi työn, harrastusten ja kirjoittamisen kautta. Viime kädessä kuitenkin poliittinen päätöksenteko määrää kehityksen suunnan, siksi haluan osallistua myös tämän keinon avulla yhteiskunnan rakentamiseen.

Kestävä hyvinvointi perustuu menestyviin yksityisiin yrityksiin, jotka tuovat yhteiskuntaan työtä ja rahaa. Kestävä tulevaisuus perustuu lapsiin, onnellisiin perheisiin, laadukkaaseen päivähoitoon ja koulutukseen. Haluan olla mukana rakentamassa kestävää yhteiskuntaa tukemalla positiivista yritysmyönteistä ilmapiiriä, laadukkaiden peruspalvelujen kehitystä, kulttuuria ja ympäristön suojelua.

Tulevaisuus rakennetaan tänään. Menneitä ei kannata liikaa murehtia, mutta kokemuksista kannattaa oppia. Tulevaisuutta kannattaa suunnitella, mutta vain tänään voimme muuttaa maailmaa.

Antti Roine on valittu 2021 Ulvilan kaupunginvaltuustoon ja tarkastuslautakuntaan, sekä Satakunnan maakuntavaltuustoon. Lisäksi hän on Satakuntaliiton ja Satakunnan hyvinvointialueen tarkastuslautakuntien varajäsen.

https://fi.linkedin.com/in/antti-roine-83169912b

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu