Hallitus siirtää päästöt ja työpaikat Kiinaan

Antti Roine, Ulvila 18.3.2021

Hallitus siirtää päästöt ja työpaikat Kiinaan

Monet yritykset, jotka pitävät Suomen työllisyyttä ja taloutta pystyssä, ovat koronan takia suurissa vaikeuksissa. Ikävä kyllä Suomen hallitus aikoo käyttää EU:n elvytysrahat pääasiassa maapallon ilmaston pelastamiseen, vaikka Suomen osuus päästöistä on vain 0.14 prosentin luokkaa.

Vielä ikävämpää on, että suomalaiset maksavat 2.9 miljardin tukipaketista 6.6 miljardia, vaikka monet muut EU maat saivat rahat lähes ilmaiseksi. Suomi olisi saanut pankista lainaa paljon halvemmalla. Näyttää siltä, että Suomi lähetti EU-tukineuvotteluihin amatöörejä.

Sähkön hinnasta noin puolet on veroja, joilla tuetaan mm tappiollista tuulivoimaa ja sähköautoja, vaikka lämpöpumppujen ja aurinkokennojen tukeminen olisi järkevämpää. Lisäksi yksityiset sähkönsiirto monopolit siirtävät ylisuuret voitot ulkolaisille omistajille, vaikka ministeri Haavisto muuta väitti vuonna 2013.

Sähkön ja polttoaineiden korkea hinta, turpeen käytöstä luopuminen, sekä hallituksen kaavailemat uudet maakuntaverot ja tiemaksut heikentävät yritysten kilpailukykyä ja suomalaisten elintasoa, mutta ne eivät pelasta maailmaa, vaan lisäävät työttömyyttä.

Verojen osuus polttoaineiden hinnasta on jo 60-70 prosenttia, suurin osa näistä varoista käytetään valtion juoksevien menojen kattamiseen ja tappiollisen julkisen liikenteen tukemiseen. Harvaan asutussa Suomessa auto on työkalu, jonka avulla ihmiset ja tavarat voidaan siirtää suoraan paikasta A paikkaan B – aikaa, resursseja ja ympäristöä säästäen – ilman välipysähdyksiä ja vaihtoja.

Hallitus on säästänyt koronarokotteiden hankinnoissa miljoonia, mutta ei ole ymmärtänyt, että rokotteiden viivästyminen maksaa miljardeja. Hallitus ei ole tukenut edes omaa rokotekehitystä ja tuotantoa. Tämä ei ole yllätys, koska Vanhasen ja SDP:n hallitus lopetti rokotetuotannon Suomessa 2003. Erilaisia viruksia on tulossa lisää, tarvitsemme omaa osaamista, koska muuten jäämme jonossa aina viimeiseksi.

Kaikilla näillä keinoilla hallitus ajaa maamme kilpailukykyä alas. Jopa valtion oma yhtiö Neste on vetänyt tästä omat johtopäätökset ja lopettaa Naantalin jalostamon ja investoi miljardit Rotterdamiin. Huonosta talouden hoidosta johtuen hallitus on joutunut ottamaan lisää velkaa ainakin 10 miljardia euroa.

Lainaa on helppo ottaa ja rahaa jakaa, tähän ei paljoa älyä tarvita. Sen sijaan hallituksen kannattaisi miettiä miten yhteiskunnassa voidaan luoda uutta jaettavaa, hyvinvointia ja menestystä. Kestävä hyvinvointi perustuu menestyviin yrityksiin, jotka tuovat yhteiskuntaan työtä ja rahaa. Kestävä tulevaisuus perustuu lapsiin, onnellisiin perheisiin, laadukkaaseen päivähoitoon ja koulutukseen.

Lainaraha kannattaa sijoittaa tuottaviin investointeihin, kuten teknologian kehityksen tukemiseen, toimiviin liikennejärjestelmiin, koulutukseen ja terveydenhoitoon. Osaamisesta ei kuitenkaan ole kerrassaan mitään hyötyä, jos meillä ei ole yrityksiä, jotka sitä hyödyntävät. Käytännössä ne maat, joilla talous ja teollisuus ovat kunnossa, voivat parhaiten suojella ympäristöä – köyhissä maissa jätteet kipataan jokeen.

Suomen ympäristötoimilla ei ole mitään vaikutusta, niin kauan kuin Kiina, Intia, Venäjä, USA ja Afrikka nostavat päästöjään elintasonsa nostamiseksi. On naivia kuvitella, että nämä alueet tulisivat ottamaan Suomesta mallia; muuten kuin kopioimalla osaamisemme oman teollisuutensa käyttöön.

Ympäristön suojelu perustuu liian usein pelkkiin mielikuviin ja kulisseihin. Sellaisissa ratkaisuissa, jotka siirtävät päästöt, teollisuuden ja työpaikat Kiinaan ei ole mitään mieltä. Sen sijaan meidän tulee panostaa ympäristön suojelua tukevien teknisten ratkaisujen kehittämiseen ja sitovien kansainvälisten sopimusten solmimiseen.

Antti Roine, Ulvila 18.3.2021
__________________________
JULKAISTU:
Länsi-Suomi 19.3.2021
Satakunnan Viikko 24.3.2021

+1
antti-roine
Kokoomus Ulvila
Ehdolla kuntavaaleissa

Antti Roine vetää monikansallista tiimiä, joka kehittää HSC Chemistry mallinnus- ja simulointiohjelmistoa, jonka avulla suunnitellaan tehokkaita ja ympäristöystävällisiä metallien ja kemikaalien valmistusprosesseja. Samoja malleja käytetään myös prosessien digitaalisten kaksosten aivoina ja laskentamoottoreina. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja tekniikan tohtori.

Toimiva yhteiskunta on hyvinvointimme perusta. Yhteiskuntaa voidaan kehittää esimerkiksi työn, harrastusten ja kirjoittamisen kautta. Viime kädessä kuitenkin poliittinen päätöksenteko määrää kehityksen suunnan, siksi haluan osallistua myös tämän keinon avulla yhteiskunnan rakentamiseen.

Kestävä hyvinvointi perustuu menestyviin yksityisiin yrityksiin, jotka tuovat yhteiskuntaan työtä ja rahaa. Kestävä tulevaisuus perustuu lapsiin, onnellisiin perheisiin, laadukkaaseen päivähoitoon ja koulutukseen. Haluan olla mukana rakentamassa kestävää yhteiskuntaa tukemalla positiivista yritysmyönteistä ilmapiiriä, laadukkaiden peruspalvelujen kehitystä, kulttuuria ja ympäristön suojelua.

Tulevaisuus rakennetaan tänään. Menneitä ei kannata liikaa murehtia, mutta kokemuksista kannattaa oppia. Tulevaisuutta kannattaa suunnitella, mutta vain tänään voimme muuttaa maailmaa.

https://www.satakunnankokoomus.fi/ehdokas/antti-roine/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu