Ihmiskunnan kollektiivinen tyhmyys tiivistyy kryptovaluutoissa

Ohjatussa markkinataloudessa yksilöitä palkitaan yhteisen hyvän luomisesta. Ihminen voi rikastua luomalla uusia työpaikkoja, hyödyllisiä tuotteita, tarpeellisia palveluita, uraa uurtavaa tiedettä, viihdyttävää musiikkia, upeaa taitetta tai urheiluelämyksiä. Eli win-win ajatus on, että sekä yhteiskunta ja myös työn tekijä saavat osansa. Ikävä kyllä kryptovaluutat hyödyttävät vain louhijaa.

Pankeissa luodaan lainarahaa painamalla nappulaa, miljoonan euron luomiseen tarvitaan 0 kWh sähköä. Sen sijaan miljoonan euron luomiseen bitcoineina tarvitaan energiaa noin 2800 MWh, joka maksaa noin 400 tEUR. Tämä kuormittaa rajallista sähköntuotantokapasiteettia, jota tarvittaisiin järkevämpiin kohteisiin.

Yhden kilowatin tuottaminen luo CO2-päästojä noin 800g, jos sähkö tuotetaan kivihiilen avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että miljoonan euron luominen bitcoineina synnyttää 2200 tonnia CO2 päästöjä. Käytännössä pelkästään bitcoinien louhinta synnyttää CO2 päästöjä yhtä paljon kuin koko Ruotsin vuosittaiset päästöt ovat. Tämän lisäksi tulevat muiden kryptovaluuttojen päästöt.

Tietokoneita, grafiikkapiirejä ja muuta elektroniikkaa tarvitaan pyörittämään teollisuutta, yliopistoja, terveydenhoitoa, viihdettä, pelejä, taidetta ja koko yhteiskuntaa. Tällä hetkellä näistä komponenteista on huutava pula, koska ne kuluvat kryptovaluuttojen louhintaan. Komponenttien hinnat nousevat pilviin, edes korkeilla hinnoilla tarpeellisia komponentteja on vaikea saada kansalaisia hyödyttäviin tehtäviin.

Pankkien ja keskuspankkien luoma raha on yhteiskunnan talouden perusta. Rahan liikkeiden seuranta on rikollisuuden torjunnan perustyökalu. Kryptovaluuttojen liikkeitä ei voida seurata. Kryptovaluutat ovat täydellisiä rikollisten työkaluja, joiden avulla rikolliset voivat turvallisesti kotiuttaa saamansa hyödyt. Pahinta kuitenkin on, että diktatuurit voivat horjuttaa demokraattisia yhteiskuntia kryptovaluuttojen avulla.

Yhteiskuntaa rahoitetaan erilaisten verojen, maksujen ja lainarahan avulla. Käytännössä lainaraha tarkoittaa setelirahoitusta, koska EU:ssa keskuspankki ostaa arvottomia valtioiden velkakirjoja täyteen hintaan pankeilta, jotka ovat luoneet rahat tyhjästä. Taloutensa huonosti hoitaneet EU-maat hyötyvät eniten tästä setelirahoituksesta, koska ne saavat taloutensa pyörittämiseen rahaa, jota ei käytännössä tarvitse maksaa takaisin.

Kryptovaluutat luovat markkinoille hallitsemattomasti vielä lisää rahaa, joka kiihdyttää inflaatiota, samoin kuin johdannaiset ja bondit tekevät. Tämä ei hyödytä yhteiskuntaa mitenkään, mutta se kasvattaa korkojen nousun, hyperinflaation ja markkinoiden romahduksen riskiä.

Väärän rahan painajat saavat ankarat rangaistukset, jopa kopiokoneella tehdyt 50 euron setelit voivat johtaa vankilarangaistukseen. Sen sijaan bitcoin louhijat ja keinottelijat ovat suuria julkkiksia ja sankareita. Miksi ihmeessä tilanne on tämä?

Näyttää siltä, että Albert Einstein oli taas oikeassa todetessaan: ”Kaksi asiaa ovat äärettömiä: Universumi ja ihmisen tyhmyys. Universumista en ole kuitenkaan täysin varma.”

Antti Roine, Ulvila 25.10.2021

JULKAISTU:

Satakunnan Kansa 26.10.2021

Länsi Suomi 26.10.2021

Suomenmaa 27.10.2021

Ulvilan Seutu 28.10.2021

Lapin Kansa 1.11.2021

Itä Häme 4.11.2021

+11
antti-roine
Kokoomus Ulvila
Ehdolla aluevaaleissa

Antti Roine vetää monikansallista tiimiä, joka kehittää HSC Chemistry mallinnus- ja simulointiohjelmistoa, jonka avulla suunnitellaan tehokkaita ja ympäristöystävällisiä metallien ja kemikaalien valmistusprosesseja. Samoja malleja käytetään myös prosessien digitaalisten kaksosten aivoina ja laskentamoottoreina. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja tekniikan tohtori.

Toimiva yhteiskunta on hyvinvointimme perusta. Yhteiskuntaa voidaan kehittää esimerkiksi työn, harrastusten ja kirjoittamisen kautta. Viime kädessä kuitenkin poliittinen päätöksenteko määrää kehityksen suunnan, siksi haluan osallistua myös tämän keinon avulla yhteiskunnan rakentamiseen.

Kestävä hyvinvointi perustuu menestyviin yksityisiin yrityksiin, jotka tuovat yhteiskuntaan työtä ja rahaa. Kestävä tulevaisuus perustuu lapsiin, onnellisiin perheisiin, laadukkaaseen päivähoitoon ja koulutukseen. Haluan olla mukana rakentamassa kestävää yhteiskuntaa tukemalla positiivista yritysmyönteistä ilmapiiriä, laadukkaiden peruspalvelujen kehitystä, kulttuuria ja ympäristön suojelua.

Tulevaisuus rakennetaan tänään. Menneitä ei kannata liikaa murehtia, mutta kokemuksista kannattaa oppia. Tulevaisuutta kannattaa suunnitella, mutta vain tänään voimme muuttaa maailmaa.

Antti Roine on valittu 2021 Ulvilan kaupunginvaltuustoon ja tarkastuslautakuntaan, sekä Satakunnan maakuntavaltuustoon ja tarkastuslautakunnan varajäseneksi. Hän on myös aluevaaliehdokas Satakunnassa.

https://www.satakunnankokoomus.fi/ehdokas/antti-roine/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu