Ympäristönsuojelussa hyvä tarkoitus voi johtaa huonoon lopputulokseen

Ympäristönsuojelussa hyvä tarkoitus voi johtaa huonoon lopputulokseen

Yhteiskunnan hyvinvointi ja tehokas ympäristönsuojelu perustuvat kestävään teknologiaan ja viisaaseen politiikkaan. Ikävä kyllä aivan liian usein ympäristönsuojelua koskevat poliittiset päätökset ja teknologiset valinnat tehdään pelkän tunteen perusteella – tai liian alkeellisen elinkaariarvioinnin (LCA, life cycle assessment) avulla.

Liian suppea elinkaariarviointi voi johtaa vääriin johtopäätöksiin, varsinkin jos kokonaiskuvaa, sekä alkuaine- ja energiataseita ei oteta huomioon. Tasealueiden ja ajanjaksojen liian suppeat tai väärät valinnat johtavat myöskin automaattisesti vääriin johtopäätöksiin.

Ympäristönsuojelussa osaoptimointien summa on usein katastrofi. Lopputuloksena päästöt, teollisuus ja työpaikat viedään muihin maihin.

EU:n EIT ALACASIM hankkeessa tavoitteena on kouluttaa asiantuntijoita, jotka kykenevät ottamaan huomioon kaikki oleelliset tekijät, joita tarvitaan kun arvioidaan erilaisten teknologisten vaihtoehtojen vaikutusta ympäristöön.

https://www.aaltoee.fi/aalto-leaders-insight/2023/teollisuudenalana-meidan-taytyy-olla-lapinakyvampia-vaikutuksistamme-ymparistoon

https://www.aaltoee.fi/en/aalto-leaders-insight/2023/as-an-industry-we-must-become-more-transparent-about-our-environmental-impact

https://www.aaltoee.fi/en/lifewide-learning/programs/eit-alcasim-advanced-lca-simulation

antti-roine
Kokoomus Ulvila

Antti Roine työskentelee teknologia johtajana monikansallisessa tiimissä, joka kehittää HSC Chemistry mallinnus- ja simulointiohjelmistoa, jonka avulla suunnitellaan tehokkaita ja ympäristöystävällisiä metallien ja kemikaalien valmistusprosesseja. Samoja malleja käytetään myös prosessien digitaalisten kaksosten aivoina ja laskentamoottoreina. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja tekniikan tohtori.

Toimiva yhteiskunta on hyvinvointimme perusta. Yhteiskuntaa voidaan kehittää esimerkiksi työn, harrastusten ja kirjoittamisen kautta. Viime kädessä kuitenkin poliittinen päätöksenteko määrää kehityksen suunnan, siksi haluan osallistua myös tämän keinon avulla yhteiskunnan rakentamiseen.

Kestävä hyvinvointi perustuu menestyviin yksityisiin yrityksiin, jotka tuovat yhteiskuntaan työtä ja rahaa. Kestävä tulevaisuus perustuu lapsiin, onnellisiin perheisiin, laadukkaaseen päivähoitoon ja koulutukseen. Haluan olla mukana rakentamassa kestävää yhteiskuntaa tukemalla positiivista yritysmyönteistä ilmapiiriä, laadukkaiden peruspalvelujen kehitystä, kulttuuria ja ympäristön suojelua.

Tulevaisuus rakennetaan tänään. Menneitä ei kannata liikaa murehtia, mutta kokemuksista kannattaa oppia. Tulevaisuutta kannattaa suunnitella, mutta vain tänään voimme muuttaa maailmaa.

Antti Roine on valittu 2021 Ulvilan kaupunginvaltuustoon ja tarkastuslautakuntaan, sekä Satakunnan maakuntavaltuustoon. Lisäksi hän on Satakuntaliiton ja Satakunnan hyvinvointialueen tarkastuslautakuntien varajäsen.

https://fi.linkedin.com/in/antti-roine-83169912b

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu