Jatkoa juttuunESPANJAN EX-KUNINKAAN RÖTÖKSET ARKISTOON

Tällaisen toiminnan seurauksena Juan Carlos vapautuu kaikista sellaisten tekojensa seurauksista, jotka olisivat poikkeuksetta vieneet jokaisen hänen alamaisensa oikeuteen.

Tätä kaikkea voidaan pitää todella suurena tappiona Espanjan oikeusjärjestelmälle, kirjoittaa Escolar. Se ei toteuttanut tehokkaasti teoriaa, jota kuningas itse aikanaan julisti televisiossa:” Oikeus on sama kaikille.” Se julistus ei ollut koskaan totta.

Escolarin esimerkit koskevat aikaa, jolloin Juan Carlos oli jo entinen kuningas eikä hänellä enää ollut syytesuojaa. Kuningasajan puliveivaamisesta voisi ottaa esimerkkinä metsästysretken Kazakstanin diktaattorin Nursultan Nazarbajevin vieraana. Tuliaisina kotiin Espanjaan lähti metsästyssaalis ja viisi miljoonaa dollaria.

Olipa Espanjan oikeuslaitos mitä mieltä tahansa, niin Juan Carlos on varas kuten mallorcalainen räppäri Valtonyc sanaili ja sai siitä yli kolme vuotta vankeutta. Hän on nyt maanpakolaisena Belgiassa, koska sanoi kuningasta ja koko sukua varkaaksi, ja Juan Carlos on maanpaossa Arabiemiraateissa, koska on varas.

0
anttihalinen
Helsinki

toimittaja, eläkkeellä Yleisradiosta vuodesta 2005, entinen YLE:n radiouutisten ulkomaantoimittaja ja Tallinnan kirjeenvaihtaja, mutta erikoistunut espanjan-ja portugalinkieliseen maailmaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu