Pallo on sosialidemokraateilla

Budjettiriihessä sovittiin useita pienituloisten arkea parantavia toimia.

Lapsilisät nousevat. Opiskelijoiden arkea tuetaan. Pieni- ja keskituloisten verotusta kevennetään. Pienimpiä eläkkeitä korotetaan.

Keskustalle tärkeät tavoitteet toteutuivat. Tulokset tulevat näkymään lapsiperheiden arjessa ja alueilla. Valtiovarainministeri Mika Lintilän budjetissa on terveen punamullan väri

Viimeiset kaksi vuotta pienimpiä etuuksia on korotettu. Rinteen hallituksen budjetti on siis jatkoa Juha Sipilän hallituksen politiikalle. Keskusta piti huolta siitä, että pientä ihmistä ei jätetä oman onnensa nojaan.

Yksi keskeinen ero Sipilän ja Rinteen hallituksilla on. Järjestys on käänteinen.

Sipilän hallitus joutui tekemään heti kautensa aluksi rankkoja leikkauksia, sillä sinipunahallituksen seurauksena Suomi oli henkitoreissaan. Piti sopeuttaa. Suomi voi nyt huomattavasti paremmin.

Rinteen hallitus on ottanut etupainotteisen asennon. Menoja lisätään ensi vuonna 1,1 miljardin euron edestä. Valtionomaisuutta myydään, jotta voidaan tehdä niin kutsuttuja tulevaisuusinvestointeja.

Menolisäykset on sidottu työllisyysasteen paranemiseen. Työllisyysasteen pitää parantua, tai edessä voi olla routaiset ajat.

Hallituksen työllisyystoimia epäillään. Siihen ei ole syytä.

Sipilän hallitus nosti työllisyysasteen lukuihin, joita ekonomistit pitivät utopiana. Miksi Rinteen hallitus ei onnistuisi urakassa? Ei pidä tuomita ennen näyttöjä.

Sosialidemokraattien työministerillä Timo Harakalla riittää urakkaa. Ensi kevään kehysriihessä pitää olla selvät sävelet siitä, miten työllisyyttä edistetään. Ensi syksynä pitää olla myös näyttöjä, ainakin 30 000 uuden työllisen verran.

Hallitus vastaa tekemisistään, mutta ministeri vastaa tontistaan.

Keskustan ehto hallitukseen lähtemiselle oli sitoutuminen 75 prosentin työllisyysasteeseen. Luku ei ole hatusta heitetty, vaan taso, jolla turvataan palvelut suomalaisille.

Keskustan ehdot ovat yhä samat. Epäilemättä myös hallituskumppaneiden sitoutuminen ehtoihin pitää.

AnttiJSiika-aho

Keskustan puoluehallituksen jäsen ja Helsingin Keskustan puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu