Avaruusuutisia

Marsilaisia emme ole vielä kohdanneet. Silti tutkijat pitävät yhä todennäköisempänä sellaisten eksoplaneettojen olemassaoloa, joilla on tai on joskus ollut maapallon tavoin biologista elämää.

Tästä tuli mieleeni, saattaisiko jostakin löytyä vielä enemmän maapallon kaltaista planeettaa? Sellaista, jonka lämpötila, vesi mineraalipitoisuus ja kaasukehä ovat tarjonneet puitteet biologisen elämän synnylle ja sen kehittymiselle miljardien vuosien kuluessa entistä monimuotoisemmaksi. Jossakin vaiheessa yksi laji on kuitenkin noussut hallitsevaksi ja lisääntynyt siihen saakka, kunnes se on alkanut viedä kiihtyvällä vauhdilla elintilaa kaikilta muilta elämän muodoilta. Viime vaiheessa tuo kyltymätön laji on muuttanut myös planeetan kaasukehän niin, että planeetan lämpötila on noussut liikaa ja aiemmin elämää kihissyt pallo on muuttunut yhdeksi avaruuden lukemattomista kuolleista taivaankappaleista.

Joskus ehkä jokin kestävän elämän edellytyksistä viisaammin huolehtinut sivilisaatio löytää tuon maapallon kohtalotoverin ja havaitsee siellä olleen joskus elämää. Se lähettää edustajansa tutkimaan, millaista tuo elämä on saattanut olla. Edustajat yrittävät selvittää myös, voitaisiinko elämälle suotuisat olosuhteet vielä joskus palauttaa niin, että he voisivat käyttää sitä tarpeen tullen omana reservaattinaan.

Meitä ei kuitenkaan enää ole silloin todistamassa tuota tapahtumaa. Sen pituinen se.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu