Hallituksen yksi asia
Sauli Niinistö heitti vuosi sitten ilmoille ajatuksen siitä, että kevään eduskuntavaalin jälkeen Suomessa ei lähdettäisi käymään todennäköisesti pitkiksi venyviä hallitusneuvotteluja, vaan että puolueet sopisivat yhden asian hallituksen muodostamisesta luotsaamaan maamme akuutin kriisivaiheen ylitse.
Vaalit voittaneen Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ei ottanut presidentin neuvosta vaarin, vaan käynnisti pitkälliset hallitusneuvottelut oikeistolaisen koalitiohallituksen muodostamiseksi yhdessä perussuomalaisten kanssa. Ykköstavoitteeksi otettiin talous- ja yhteiskuntapolitiikan kääntäminen oikealle niin pitkälle kuin yhden hallituskauden aikana on ylipäätään mahdollista.
Vuosi sitten tasavallan presidentti ei pitänyt vielä todennäköisenä tilanteen muodostumista niin akuutiksi, että hallitusta muodostettaessa tarvitsisi poiketa tavanomaisesta käytännöstä. Nyt kuitenkin sota Ukrainassa on jatkunut vuoden pidempään, Venäjän on siirtynyt täyteen sotatalouteen ja naapurin piirtelemissä kartoissa puoli Suomea on liitetty osaksi Venäjää. Suomen ja Venäjän väliset raja-asemat on ollut pakko sulkea naapurin viranomaisten ja ihmiskauppiaiden sinne ohjaamien ihmisvirtojen vuoksi. Sota Ukrainassa on saanut rinnalleen hävityssodan Gazassa, joka seurausvaikutuksineen uhkaa eskaloitua tähänastista paljon laajemmaksi konfliktiksi ja joka jo nykyisellään vaikeuttaa oleellisesti kansainvälisiä tavaravirtoja.
Suomen turvallisuutta ei paranna se, että Unkarin itsevaltainen johtaja auttaa Kremliä jarruttamalla edelleen sekä Ruotsin Nato-jäsenyyden toteutumista että EU:n Ukrainalle suuntamaa tukipakettia. Suomen talous mataa paikallaan, mutta hallitus keskittyy maahanmuuton torppaamiseen ja tavoittelemiensa työmarkkinauudistusten jyräämiseen palkansaajajärjestöjen vastustuksesta huolimatta.
Pääongelmaksi on muodostunut hallituksen kieltäytyminen aidoista neuvotteluista, joissa osapuolten kesken voitaisiin sopia yhteisesti työmarkkinoilla toteutettavista uudistuksista. Tämän vuoksi palkansaajajärjestöt ovat joutuneet turvautumaan työtaistelutoimiin, joissa EK:n ei-puolueettomien laskelmien mukaan menetetään satoja miljoonia joka päivä. Palkansaajajärjestöjen kutsuessa hallituksen edustajia perustelemaan hallituksen linjauksia järjestämäänsä joukkokokoukseen valtiovarainministeri ilmoittaa nirppanokkaisesti olevansa liian kiireinen.
Olisiko nyt aika ottaa järki käteen ja tarttua presidentin esittämään ajatukseen yhden asian hallituksesta? Määritellä Suomen turvallisuus tuoksi yhdeksi asiaksi ja palata muihin vääntöihin myöhemmin?
Pääongelmaksi on muodostunut AY liikkeen kieltäytyminen Hallituksen ja ao ministeriöiden ja taloudellisten institutioiden selvistä laskelmista säästötoimenpiteiden välttämättömyydestä ja talouden velkantumisen pysäyttämisestä. Tästä Hallitus on vastuussa, eikä siitä voida neuvotella.
Ilmoita asiaton viesti
Antti hyvä,
Suomessa on nyt voimassa olevat työsopimukset ja ”työrauha”!!!
Ay-liike pyörittää yleissitovuudella laitonta työvoimakartellia, joka on EUn kilpailudirektiivin vastainen.
Ay-liike valehtelee puolustavansa heikompiosaisia, vaikka todellisuudessa ajaa vain hyväosaisten työssäkäyvien etuja. Ovat moraalittomasti ajaneet 300 000 toveriaan toivottomaan työttömyyskurjuuteen.
Kannattaa muistaa sekin, että Perustuslain mukaan kaikki ovat tasavertaisia lain edessä. Siksi on väärin, että pitää kuulua jonkun porukan yhdistykseen saadakseen samat työehto-oikeudet!
Kaikkien täysjärkisten PITÄÄ tajuta, että Suomen hyvinvointi ja turvallisuus ovat pääosin riippuvaisia kilpailukykyisistä ja menestyvistä vientiyrityksistä!
Tästä syystä nykyinen vallanhimoisten ay-johtajien masinoima lakkorytäkkä on vastuutonta ja irrallaan reaalitaloudesta, sekä on isänmaamme etujen vastaista.
Tulee mieleen presidentti Kekkosen tokaisu: ”Saatanan tunarit”
Ilmoita asiaton viesti
Kasvio kirjoittaa höpöjä.
Mitkä puolueet kieltäytyivät hallitukseen menosta jo ennen vaaleja ja tietenkin heti vaalien jälkeen?
Nyt hallitusta hajotetaan ulkoparlamentaarisin keinoin lakkoilemalla.
Poliittiset lakot pitää kieltää. Nyt vallitsee kaiken lisäksi työrauha.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä on pari ratkaisua:
1. Hallitus alkaa neuvottelut tasaiselta pöydältä ja peruuttaa osan leikkauksista ja korvaa ne tukkimalla verotuksen porsaanreiät.
2. Tai RKP yrittäjäpuolueena lyö hanskat tiskkiin ja hallitus kaadetaan. Virkamieshallitus hetkeksi. Uudet hallitusneuvottelut tai vaalit.
Joka tapauksessa tällä tiellä hallitus ei voi jatkaa, eikä uudessa voi olla persuja mukana, eikä Orpoa kokoomuksen johdossa. Nämä yhdessä ovat saaneet koko Suomen sekaisin.
Parasta olisi uusi hallitus, joka olisi laajapohjainen enemmistöhallitus kok + sdp + kepu + rkp + vihr.
Ilmoita asiaton viesti
Näinä aikoina kannattaisi palauttaa mieliin talvisodan hengeksi kutsuttu poliittiset ja sosiaaliset jaot ylittävä yhteinen puolustustahto, jolla oli oleellinen vaikutus Suomen selviytymiseen itsenäisenä toisen maailmansodan myllerryksistä. Tuon hengen syntymiseen vaikutti oleellisesti STK:n ja SAK:n 23.1. 1940 antama yhteinen julkilausuma, jossa järjestöt sitoutuivat jatkossa neuvottelemaan luottamuksellisesti kaikista niiden toimialalla esiintyvistä kysymyksistä. Tuossa julistuksessa työnantajapuoli hyväksyi ensimmäistä kertaa ay-liikkeen viralliseksi neuvotteluosapuoleksi.
Nyt hallitus reagoi kansainvälisen jännityksen kiristymiseen sanoutumalla irti tuosta kihlauksesta.
Ilmoita asiaton viesti
Oikein !
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys on pitkälti siitä, että SAK haluaa veto-oikeuden Suomessa harjoitettavaan politiikkaan. SAK: n strategiat hiotaan SDP:n puoluetoimistossa. Hakaniemessä oltaisiin tyytyväisiä kun Eduskuntatalossa olisi pysyvä neuvotteluhuone ay-liikkeelle ja istuntohuoneessa työpöytä hallituksen vieressä
Ilmoita asiaton viesti