Hyökkäys ja puolustus

Suomessa on ollut käynnissä laajan rintaman poliittinen hyökkäys liian edistykselliseksi koettua Rinteen hallitusta vastaan. Taustalla on yleisen arvokonservatiivisuuden ohella edunvalvonta. Elinkeinoelämä ei halua liian tiukkoja ympäristörajoitteita eivätkä metsänomistajat halua riskeerata puunmyyntituottojaan. Viimeiseksi pisaraksi ilmeisesti koettiin Antti Rinteen Postin työkiistassa omaksuma linja, jonka arvioidaan vaikeuttavan neuvotteluja myös muilla sopimusaloilla.

Hyökkäyksen käynnistäjiä ei välttämättä innosta muttei myöskään liiemmälti haittaa se, että kampanjan suurimmaksi hyötyjäksi nousevat perussuomalaiset.

Naapuriamme sen sijaan äärioikeiston vahvistuminen ja Suomen ajautuminen pohjoismaisesta yhteisöstä kohti Unkarin ja Puolan kaltaisia illiberaaleja ja EU-kriittisiä maita sopisi erinomaisesti.

Siksi kannattaisi eritellä, kuinka iso osa sosiaalisessa mediassa esiintyvästä kiihkeästä hallituksen vastaisuudesta on aitoa kansalaismielipiteen ilmaisua ja millainen osuus on naapurista käsin masinoidulla trollauksella. Sillä saadaan melko marginaaliset ajatukset näyttämään valtavirran mielipiteiltä.

Tuoreimpien huhujen mukaan Antti Rinne olisi valmis väistymään pääministerin paikalta pelastaakseen hallitusyhteistyön jatkumisen. Nykyinen asetelma huomioon ottaen se voi olla ihan viisas ja isänmaan edun mukainen liike, vaikkei se oikeudenmukaiselta tunnukaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu