Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje tästä –>

Graffittien poistoa taimenen poikasten hinnalla.

Espoossa on selkeästi tapahtunut ympäristörikos ja välinpitämättömyys on ollut huipussaan, uutisoi Helsingin sanomat.

Töhryjen pesu on aiheuttanut satojen, kenties tuhansien taimenen poikasten kuoleman Espoon Monikonpurossa ja muissa pääkaupunkiseudun puroissa, väittää Henrik Kettunen Vaelluskala-yhdistyksestä.

Kettunen on väitöskirjatutkijana Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteen laitoksella. Yleishyödyllinen Vaelluskala-yhdistys puolestaan koettaa elvyttää vaelluskalakantoja muun muassa kokoamalla ja levittämällä alan asiantuntijatietoa.”

https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000009066359.html

Todella törkeää touhua, ja aikamoiset selitykset tiemestari Aholla. Ei voi kun toivoa että tämä selvitetään juurta jaksain, syylliset saadaan kiinni ja tällaista touhua ei enää jatketa. Niin, ja graffitit kuuluu kaupunkikuvaan, harmaa betoni on ankeaa.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (7)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. kainiemelainen

  Eikö graffitien tekijät ole viime kädessä niitä, joiden vuoksi tuota tuottamatonta työtä joudutaan vuodesta toiseen tekemään. Nyt töhrijöiden vuoksi syntyy myös kalakuolemia.

  Graffititaiteilijoiden pitää itse hankkia alustat graffitien tekemiseen. Julkiset ja yksityisten omistamat rakennukset ja tunnelit eivät voi olla töhrimisen kohteina.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • AnttiMikkonen1
   Antti Mikkonen #3742429 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3742422

   No nyt on aikamoista älyllistä akrobatiaa. Kaupungin ”alihankkijan-alihankkijan-alihankkija” myrkyttää purot ja jotenkin tämä on graffittimaalareiden vika? Ajatteletko näin yleisestikin? 😀
   Suomessa on jo aika paljon laillisia seiniä, mutta graffitit kuuluu myös alikulkutunneleihin. Ne jos häiritsee ja harmaa betoni on se ”oma juttu”, saan varmaan ihmetellä ja tuollainen moraalipatsastelu on ihan saatanan noloa, samalla kun paskat välität vesiluonnosta.

   0

   Ilmoita asiaton viesti

   • tapani-lahnakoski
    Vastaus kommenttiin: #3742429

    Graffitit eivät kuulu mihinkään, jos eivät myrkylliset pesuaineetkaan. Toki on graffitteja ja graffitteja. Yleensä vaan käy niin, että luvallisesti maalattu hieno graffitti on viimeistään parin viikon päästä töhritty muotoon, mistä taiteellista vaikutelmaa lienee kenenkään vaikea löytää.

    0

    Ilmoita asiaton viesti

    • AnttiMikkonen1
     Antti Mikkonen #3742564 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3742555

     ”Yleensä vaan käy niin, että luvallisesti maalattu hieno graffitti on viimeistään parin viikon päästä töhritty muotoon, mistä taiteellista vaikutelmaa lienee kenenkään vaikea löytää.”
     Tämä on osa graffitikulttuuria, jotkut harjoittelee, jotkut on mestareita, silti seinä on vapaa kaikille.

     0

     Ilmoita asiaton viesti

      • AnttiMikkonen1
       Antti Mikkonen #3742571 Kirjoittaja
       Vastaus kommenttiin: #3742569

       Ei se noin mene, ellei suoraan lue TOY. Mutta sitten jotain skismaa yleensä. Osa vasta kokeilee ekaa tägiä, osa maalannut vuoskymmeniä… Silti vanhat mestarit ei malttiaan menetä, jo filmikamera-aikana kaikki piissit kuvattiin ja se jäi muistoksi, ei loukkaannuttu jos jyrätty heti päälle. Mulla vain yksi piissi kesti yli vuoden, Kantsun T-sillan alla, olikin jo aika maalata Space Cowboyn päälle.

       0

       Ilmoita asiaton viesti

 2. Pentti Itkonen
  Pentti Itkonen #3742434

  Paljonkohan Helsinki-Vantaa lentokentän kallioperästä löytyisi glykoolia jos oikein ryhtyisi etsimään. Ja onkohan sitä löytynytkin, kun uusi junarata kulkeekin sen verran kaukaa , että pakaasejaan joutuu raahaamaan kohtalaisen pitkän matkan maan pinnalla päästäkseen juna-aseman pysäkiltä lentokenttäterminaaliin.

  0

  Ilmoita asiaton viesti