Miksi ihmiset seuraa sisältöä mistä keksivät vain valitettavaa?

Somessa tämä on hyvin Yleistä (pun intended). Ylen kommenttiketjut on lähes aina täynnä ”taas valeuutinen nönnönnöö”, sama koskee myös muuta valtamediaa, mitä valemediaksi näissä piireissä kutsutaan. Jos ei sovi narratiiviin, pakko olla valeuutinen, eikä valtamediaan ole luottamista tietenkään, onhan sitä Token Tube ja MV-lehti. TT taisi kyllä mennä kiinni… Gallup toki jos on narratiiviin sopiva aiheuttaa hehkutusta, muuten sitten kaikki onkin valheellista ja manipuloitua. Tähänkö oikeasti ollaan tultu?

Tänään täällä blogistaniassa jokaisen alan asiantuntijalla tuskan parahdus, kun viihdeuutiset ei ole tekemässä hömppäjuttujen sijaan ”tärkeää yhteiskunnallista valistustyötä”. Aiheessa myös käsitellään ”ihan kamalaa pervoilua”, olkoonkin kahden aikuisen yhteisymmärryksessä tapahtuvaa toimintaa. Eikö tällainen olisi helpompi kuitenkin vain sivuuttaa jos ahdas mieli siitä niin ahdistuu..?

Minä aion tilata Aarno Malinin kirjan Tor-verkon pimeimmästä puolesta nimeltä: ”Pimeyden Ytimeen”, mutta sen verran herkkä mieli itsellänikin että aion tarkoituksellisesti jättää väkivalta-lapsiporno-osion kokonaan lukematta, näin esimerkkinä.

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu