Neuvoa-antava kuntalaisäänestys Tampereen Veden yhtiöittämisestä

Tampereen kaupunginvaltuusto äänesti 30.1. valtuuston kokouksessa Tampereen Vesi Liikelaitoksen yhtiöittämisestä. Päätös syntyi äänin 47-19, yksi tyhjä.
 
Yhtiöittämistä vastaan asettuivat lähinnä perussuomalaiset ja vasemmistoliitto, kahden sosiaalidemokraatin äänestäessä vastaan ja yhden vihreän äänestäessä tyhjää.
 
Yhtiöittämishanke on herättäny suurta huolta tamperelaisten keskuudessa. Muistissa ovat esimerkkitapaukset sähkölaitosten yhtiöittämisistä. Tästä huolimatta, valtuustossa puhuttaneille tulevaisuuden uhkakuville lähinnä kohauteltiin hartioita.
 
Yhtiöittämistä kannattaneissa puheenvuoroissa muistuteltiin useaan otteeseen, ettei yhtiöittäminen tarkoita yksityistämistä, eivätkä he ole yksityistämistä ajamassakaan. Tälle lupaukselle haluttiin silti takuut, ettei yksityistämistä lähdetä edes suunnittelemaan ilman valtuuston hyväksyntää.
 
Sähkö ja vesi ovat molemmat jokaista kaupunkilaista koskettavia perustarpeita. Kysymys on niin suuri, että voidaanko yksistään kolmentoista kaupunginhallituksen jäsenen tai 67-jäsenisen kaupunginvaltuuston päätökseen luottaa, lähes 250 000 asukkaan kaupungissa?
 
Yhtenä päätöksenteon välineenä tunnetaan neuvoa-antava kuntalaisäänestys. Tätä demokratian muotoa ei kuitenkaan juurikaan hyödynnetä. Kun puhumme huoltovarmuutta ja jokaista asukasta koskettavasta kysymyksestä, näkisin tarpeellisena kysyä laajemman yleisön mielipidettä päätökseen. Yksi äänestys toisi meille uurnille lähtevän kansan enemmistön mielipiteen valtuustosalin ulkopuolelta.
 
 
Antti Moisander
Kaupunginvaltuutettu, eduskuntavaaliehdokas (ps.)
Tampere
 
 
Julkaistu PS-lehdessä 2/2023
AnttiMoisander
Perussuomalaiset Tampere
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu