Kurdien kohtalo sinetöi myös Suomessa paljon.

Ongelmallinen ja surullinen tilanne. Niin siitä sanottiin. Turkki on hyökännyt Kurdien hallinnoimalle alueelle Irakin pohjois-osasssa ja syyrian sekä Turkin raja-alueella. Käytännössä tilanne on juuri sellainen, kuin sen oletettiinkin jossain vaiheessa olevan. Ja nyt ollaan siinä ”jossain vaiheessa”. Turkki on Putinin sekä Trumpin ajaman politiikan liittolainen. Samaan aikaan Putinin politiikka myötäilee Syyrian ”virallista” politiikkaa ja Trumpin politiikalla on vahva jalansija Irakin virallisen poliittisen hallinnan alueilla. Tämä tarkoittaa käytännössä, että se mitä Putin ja Trump politiikallaan ajavat kulloisessakin vaiheessa lähi-idän alueella näkyy suoraan Kurdien selkänahassa. Ja juuri nyt, se mikä näkyy Kurdien selkänahassa muuttui hyvin oleelliseksi.

Tämä tarkoittaa, että ISIS nousee jälleen kerran näyttämölle. Niinkuin ISIS nousi näyttämölle vuoden 2003 IRAK:n sodankin jälkimainingeissa. Isojen valtioiden ajaman politiikan seurauksena.

Kotimaassamme Suomessa tämä tullee näkymään, tai itseasiassa on jo nyt näkynyt kansallismielisen laitaoikean puheissa nousseena ”lauma”, ”aalto” ja ”hallitsematon” – sanojen uudelleen käyttöön ottamisena. Ja ihmekös tuo. Tässä kohtaa on varsin oleellista ymmärtää, että kun jotain ollaan luotu (poliittinen ikiliikkuja) niin siitä pidetään kiinni täysin välittämättä mistään inhimillisestä aspektista asian ympärillä.

Jos Turkin hyökkäys Kurdien kimppuun oli siis kova kolaus maailmanrauhalle – jälleen kerran, niin sitä se oli myös suomen tilanteelle. Tämä todellakin koskettaa myös meitä.

Me tulemme näkemään ja kuulemaan aivan lähipäivinä, viikkoina ja kuukausina kasvavaa huutoa siitä, kuinka eri linjoilla olevat poliittiset tahot tullevat nyt mahdollistamaan uuden hyökyaallon, uuden kansainvaelluksen ja iphonemies – laumojen tulemisen suomeen. Ja kuinka turvapaikkaturismi, elintasoshoppailu ja raiskailevien lammaspaimenten joukko tulee ”pitkine puukkoineen” katkomaan kansalaistemme kauloja yön pimeydessä kujillemme.

Kurdien asemaan ei ole tulossa parannusta. Huonommin asia lienee kuitenkin Syyrialaisten kohdalla. Heidät ollaan jo valmiiksi demonisoitu kaikilta osin. Tilanne on katastrofaalisuutensa lisäksi täysin absurdi. Taustatapahtumia ei haluta huomioida miltään osin. Lopputulos on, että me tulemme näkemään ristiriitaisuuksien kasvua jatkossakin. Eikä kukaan puolusta uhreja. Syyllisiä ovat aina ne, jotka asettuvat taustalla häärääviä tahoja vastaan.

Oleellista on myös se, mitä tästä seuraa politiikan saralla muuten. Ääriliikkeiden uho tulee kasvamaan, kovia otteita tullaan vaatimaan paljon enemmän ja siinä sivussa syylliseksi kaikkeen leimataan hyvin helposti myös sellaisia tahoja, jotka ovat vastaan ns. ”perinteisiä” arvoja, joiden aikaan kaikki oli ”hyvin” ja ”rauhallista”.

 

– Anttiolavi Salonen

www.mielenkartta.fi

 

anttiolavisalonen

Perheellinen, agnostikko, nuorisopsykiatrian - ja lastensuojelun parissa työskentelevä, Ihmisestä aidosti kiinnostunut, Yksityisenä henkilönä palveluita tarjoava miekkonen Pirkanmaalta. Tarkemmin ottaen Nokialta. "Aut viam inveniam aut faciam - Semper Fidelis."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu