Kuinka monta poliittista vankia istuu Venäjällä?

Venäjän poliittisten vankien laskeminen on haasteellista. Jos virkamiehet ryöstävät itselleen yrityksen ja heittävät sen pomot vankilaan, ovatko nämä vangit poliittisia? Ovatko terrori-iskuja tehneet poliittisia vankeja? Tai uskovaiset joita politiikka ei kiinnosta?

Memorial julkaisi listan poliittisina pitämistään vangeista 30. lokakuuta, joka on epävirallinen Neuvostoliiton poliittisen sorron muistopäivä. Samana päivänä alkoi vuosien 1937–1938 suuri terrori. Toisinajattelijat järjestivät muistopäivänä nälkälakkoja vankileireillä 1970-luvulta alkaen. Memorial perustettiin alunperin sorron muistoa vaalivaksi järjestöksi, mutta uudet vainot työllistävät sitä yhä enemmän

Memorialin listalla oli kaikkiaan 305 poliittista vankia. Viime vuonna listalla oli 195 nimeä ja toissa vuonna 117. Parissa viikossa lista on kasvanut yhdeksällä.

Tämänhetkisistä vangeista 262 kuuluu kiellettyihin uskonnollisiin ryhmiin, suurin osa kiellettyyn Hizb ut-Tahrir -islamistipuolueeseen. Vuonna 1953 perustettu Hizb ut-Tahrir on vanhimpia panislamistisia liikkeitä. Puolue on kielletty esimerkiksi Venäjällä ja Saksassa, mutta se toimii laillisesti esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Pohjoismaissa. Se ei ole tiettävästi koskaan tehnyt terrori-iskuja tai muuta väkivaltaa.

(Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4170723-kuinka-monta-poliittista-vankia-istuu-venajalla)

anttirautiainen

Esittelyni löytyy täältä: http://anttirautiainen.livejournal.com/profile Ask.fm: http://ask.fm/AnttiR Twitch: https://www.twitch.tv/arautiainen Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCjyKQiYgSwFGihpsz27BvHw

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu