Mielikuvitusjärjestöä uhkaa todellinen vankila Venäjällä

Penzan kaupunki sijaitsee 640 kilometriä Moskovasta kaakkoon, ja siellä on jo 9 kuukauden ajan käyty oikeutta seitsemää ”Verkosto”-nimisen väitetyn järjestön väitettyä jäsentä vastaan. Lisäksi kahta väitettyä jäsentä syytetään Pietarissa.

”Verkosto” on Venäjällä julistettu terroristijärjestöksi, mutta edes syyttäjä ei osaa sanoa, kenen jäsenistä oli tarkoitus iskeä, koska ja mitä vastaan. Monet syytetyistä eivät tunne toisiaan. Tuomiot on tarkoitus julistaa maanantaina 10. helmikuuta. Johtajaksi väitetylle Dmitri Ptšelnitseville syyttäjä vaatii 18 vuoden vankeustuomiota, muut halutaan vangita 6–16 vuodeksi.

Syytetyt otettiin kiinni lokakuun 2017 ja kesäkuun 2018 välisenä aikana. Yhtä lukuunottamatta kaikki tunnustivat syytteet heti pidätyksen jälkeen, mutta myöhemmin tunnustukset peruutettiin ja viranomaisia syytettiin kidutuksesta.

Useampi epäilty on paennut Venäjältä. Suomesta turvapaikan saanut Ilja Kapustin kertoi kidutetuksi joutumisesta Iltalehdelle kaksi vuotta sitten.

Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4211933-mielikuvitusjarjestoa-uhkaa-todellinen-vankila-venajalla

PS: Jutusta unohtui tarkennus, että maanantaina 10. helmikuuta tuomiot on tarkoitus julistaa vain Penzassa syytetyille. Pietarissa syytettyjen oikeudenkäynti on tauolla, ja jatkuu myöhemmin.

anttirautiainen

Esittelyni löytyy täältä: http://anttirautiainen.livejournal.com/profile Ask.fm: http://ask.fm/AnttiR Ensisijainen venäjänkielinen blogini: http://avtonom.org/people/antti-rautiainen Ensisijainen englanninkielinen blogini: http://avtonom.org/en/people/antti-rautiainen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu