Venäjä ei lotkauta korviaan vetoomuksille vapauttaa Navalnyi

Mielenosoittajaa otetaan kiinni Venäjän Kazanissa

Podcast-versiot: Spotify, Soundcloud
Videoversio

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi palasi Venäjälle 17. tammikuuta ja joutui saman tien vankilaan. Kahtena seuraavana sunnuntaina Venäjällä järjestettiin ennenäkemättömiä mielenosoituksia, ei osanottajamäärän mutta kiinniotettujen määrän perusteella. Kahtena tammikuun sunnuntaina ja oikeudenkäyntipäivänä 2. helmikuuta otettiin kiinni yhteensä jopa 11 000 mielenosoittajaa. Suurin osa päästettiin saman tien vapaaksi sakotuksen jälkeen, mutta monet saivat myös muutamien päivien pikavankilatuomioita.

Länsimaissa on pohdittu Navalnyin nationalismin astetta, koska toissa vuosikymmenellä Navalnyi profiloitui siirtolaisuuden ja Pohjois-Kaukasuksen vähemmistöalueita tukevan aluepolitiikan vastustajana. Vuoden 2013 jälkeen Navalnyi ei ole juurikaan puhunut näistä aiheista. Näkemykset eivät välttämättä ole muuttuneet, mutta hän haluaa olla koko kansan johtaja. Hänestä onkin tullut opposition ykköskasvo.

Putinin asema ei vielä horju, mutta hän on menettämässä nuorten suosion. Levada-keskuksen helmikuun taitteessa tekemien mielipidetiedustelujen mukaan Navalnyin toiminnan hyväksyy 19 prosenttia venäläisistä ja sitä vastustaa 56 prosenttia, mutta nuorimmassa ikäryhmässä 18–24 vuotta luvut ovat 36 prosenttia ja 43 prosenttia. Mielenosoitusten osanottajiin suhtautuu myönteisesti 22 prosenttia ja kielteisesti 37 prosenttia, mutta nuorimmassa ikäryhmässä luvut ovat 38 prosenttia ja 22 prosenttia.

Loput kirjoituksesta luettavissa täällä:
https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4442820-venaja-ei-lotkauta-korviaan-vetoomuksille-vapauttaa-navalnyi

anttirautiainen
Helsinki

Esittelyni löytyy täältä: http://anttirautiainen.livejournal.com/profile Ask.fm: http://ask.fm/AnttiR Twitch: https://www.twitch.tv/arautiainen Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCjyKQiYgSwFGihpsz27BvHw

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu