Päivi Räsänen ja vihasanoman levittämisen autuus

Päivi Räsänen julistaa jälleen Raamattu kädessään olevansa uskonsa tähden vainottu. Räsäsen linkkaa X:ssään hänen kampanjaansa ”uskonvapauden puolesta” tukevan ja juridista apua antavan fundamentalistisen Alliance Defending Freedom International (ADFI)-järjestön sivulle. Se on ADF-emojärjestöineen kunnostautunut mm. kampanjoimalla homoseksuaalisen teon kriminalisoinnin puolesta eräissä maissa.

 

Jutun pihvi on kuitenkin ihan muualla kuin Raamatun jakeissa ja niiden siteeraamisessa. Räsänen julistaa lääkärin arvovallalla ja vastoin lääkärin eettisiä ohjeita valheita tieteellisestä käsityksestä ja tekee sillä perusteella arveluttavia johtopäätöksiä. Tässä otteita Räsäsen pamfletista, joilla ei ole mitään tekemistä Raamatun jakeiden kanssa:

 

”…tieteellinen todistusaineisto osoittaa vastaansanomattomasti, että homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö.”

”Alkoholismin taustalta on puolestaan löydetty geneettistä alttiutta, haitallisia ympäristötekijöitä ja käyttäytymismalleja sekä rikollisen taipumuksen taustalta esimerkiksi yhteys tarkkaavaisuushäiriöön. Tulisiko rikollisuus sallia, jos siihen on pakottava taipumus? Jos kerran homoseksuaalisuus on kehityshäiriö, sen harjoittamiseen ei tule kannustaa.”

”… Seksuaalisen identiteetin eheytyminen kohti normaalia heteroseksuaalista tunne-elämää on mahdollista, jos ihminen on itse motivoitunut ja halukas hoitoon.”

 

Tämä retoriikka ei synny tyhjiössä, eikä sellaisen levittäminen tapahdu ilman seurauksia. Ylen jutussa Roosa Ikimeri kertoo kohdanneensa täsmälleen samoja teesejä homoja vastaan esitettynä:

 

”Meillä verrattiin homoutta esimerkiksi alkoholismiin. Puhuttiin sillä tavoin, että eheytymistä pitää tarjota vaihtoehtona ja siitä pitää puhua homoille, jotta he voivat eheytyä ja palata jumalanmukaiseen elämään, Ikimeri kuvailee.”

 

Esimerkki kertoo karulla tavalla, kuinka Räsäsen harrastamaa retoriikkaa käytetään suoraan ja konkreettisesti kansanryhmää vastaan kiihottamiseen. Vaarallisimmillaan se kohdistuu konservatiiviuskovaiseen yhteisöön syntyneisiin seksuaalivähemmistöihin kuuluviin, joille yhteisön heihin suuntaamasta henkisestä väkivallasta on erityisen vaikea irtautua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu