Translasten ja -nuorten hoidon karu tilanne

Translain uudistuksessa tavoitteena on saada vihdoin laki, joka sallisi sukupuolen juridisen vahvistamisen lääketieteellisestä prosessista riippumatta, erityisesti ilman aiempaan lakiin sisältynyttä hedelmättömyysvaatimusta. Hallituksen konservatiivipiirien painostuksesta hallitusohjelman pohjapaperiin liitettiin kuitenkin vaatimus hakijan täysi-ikäisyydestä. Vaatimus ei perustu mihinkään tieteelliseen näyttöön, ja sen perusteeksi on esitetty kaikenlaista sellaista, mikä kertoo päättäjien olleen vailla täyttä ymmärrystä siitä, mistä ovat edes päättämässä: Laki ei ota kantaa lääketieteellisiin hoitoihin, joille on tarkoitus luoda oma ohjeistuksensa uuden lain muuttaessa juridisia reunaehtoja ja toisaalta uuden tautiluokituksen muuttaessa hoitosuosituksia.

 

Translasten tai –nuorten kannalta tilanne on tällä hetkellä karu. Hiljan julkaistussa, alla olevasta linkistä löytyvässä kyselyssä heidän transtutkimuksissa kohtaamansa kohtelu on ollut usein erittäin asiatonta ja epäeettistä. Lasten elämää on pystytty helpottamaan normaalielämässä mm. nimilain muutoksella, joka on osin helpottanut lapsen elämää kokemassaan sukupuolessa. Useat kyselyyn vastaajat kertovat transpoliklinikan kuitenkin käyttävän kontaktoinnissaan lapsen vanhaa nimeä ja käsittelevän häntä syntymässä määritetyn sukupuolen edustajana, mikä on lähtökohtaisesti traumaattinen tilanne lapselle – tämä on diagnostiikkayksikössä hyvin tiedossa. Kaikkea tätä auttaisi mahdollisuus vahvistaa juridinen sukupuoli jo tuossa vaiheessa. Diagnoosin aikaansaaminen ei edellytä väärinsukupuolittamista eikä muuta epäasiallista kohtelua lähtökohtana.

 

Linkin tekstiin on syytä antaa sisältövaroitus, sen lukeminen voi olla järkyttävää.

 

https://kehraaja.com/kuvaile-minulle-miten-masturboit-julkikuvan-takaa-paljastuu-transpolien-nuorten-synkka-tilanne/?fbclid=IwAR2L86gtyT3bPz6rqPpmS3Rx6vwqauhObgMvPrik-328qWchLdpRv8Qz1VU

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu