Uimahalligate helmikuun vaaliyllätys…?

Häirintä, trollaus ja faktoja hyljeksivä viestittely näyttävät kiihtyvän vaalien lähestyessä. Amerikassa oikeistolla on perinteinen ”Lokakuun yllätyksensä”. Perussuomalaiset ovat harrastaneet kotinurkillamme viime hetken hätkähdyttävää valeuutista, jota ei ennätetä valheeksi osoittaa ennen äänestystä.

 

Niinpä mieleen tulee, olisiko kyse tästä myös Keski-Uusimaan, Helsingin Uutisten ja Länsi-Väylän julkaisemassa uutisessa, joka perustuu ensin mainitussa aviisissa julkaistuun blogiin. Blogin oli kirjoittanut Kuhne-hoitoja markkinoiva rokotevastainen perussuomalaisaktiivi Veli-Pekka Kiviharju. Juttu sisältää kertomuksen ystävän sisaren kohtaamasta atleettisesta möreä-äänisestä miehestä Järvenpään uimahallissa ja sitten taas uudestaan Hyvinkään uimahallissa. Blogisti kuvaili tilannetta värikkäästi niin, että se olisi aiheuttanut silminnähtävää ahdistusta paikalla olleissa tytöissä. Tapahtuman kuvauksesta blogissa tietenkin päästiin meuhkaamaan translakia vastaan.

 

https://www.keski-uusimaa.fi/paikalliset/5726557

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/5733474

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/5737354

 

Uutista on levitetty somessa tässä tarkoituksessa taajaan. Erikoista on, että juttu julkaistiin myös Länsi-Väylässä, vaikka tapahtuma ei ollut sen levikkialueella …. paitsi että eihän se erikoista ollutkaan, koska lehden uutispäällikkö on Riikka Purran aviomies!

 

Tarinan todenperäisyyttä ovat selvitelleet eri tahot. Twitterissä nimimerkki Solja Pistol oli ottanut yhteyttä kyseisiin uimahalleihin, ja sen perusteella juttu vaikuttaa likimain tuulesta temmatulta. Kaikki mainitut julkaisut ovat sitoutuneet Julkisen sanan neuvoston sääntöihin uutisten totuudenmukaisuuden tarkistamisesta. Tässä tapauksessa vaikuttaa, että totuudenmukaisuuden on ohittanut tarkoituksenmukaisuus.

 

Tämän blogin loppuun liitän Soljan luvalla blogissa luettavampaan muotoon editoimani twiittiketjun.

 

”Soitin Hyvinkäälle Sveitsin uimalaan ja palvelunumero ohjeisti soittamaan halliesimiehelle. Tämä kertoi, että he henkilökunnan kanssa ovat äimän käkenä väitteistä ja huomautti, ettei kukaan puhu Hyvinkään uimahallista, sillä paikan nimi on Sveitsin uimala. Asiasta oli puhuttu laajasti, eikä kukaan henkilökunnasta ollut kuullut ”möreästä miehestä” naisten saunassa.

 

Halliesimies kertoi edelleen, että heillä on omasta takaa runsaasti ”kotipoliiseja”, jotka tulevat huomauttamaan, jos joku on uima-asussa saunassa yms. ja pienemmistäkin asioista. Heillä on kaksi uimavalvojaa vahtimassa ovien läheisyydessä asiakkaita, kun tulevat altaalle, joten olisivat varmasti huomanneet, jos naisten osastolta olisi tullut altaille mies naisten uimapuvussa. Yksikään asiakas ei myöskään ollut kertonut miehestä naisten saunassa.

 

Halliesimies myös kertoi, ettei heillä hänen ja henkilökunnan tiedon mukaan ole koskaan käynyt transihmisiä asiakkaina – tai ainakaan sellaisia, jotka olisi huomattu transihmisiksi!!

 

Hän ja henkilökunta olivat puhuneet asiasta paljon ja todenneet väitteen täysin keksityksi ja hän ilmaisi, että häntäkin harmittaa tällainen soopa, jota transihmisistä keksitään ja levitetään jopa medioissa.

 

Järvenpään uimahallilla oli asiaa ilmeisesti tiedusteltu enemmänkin , koska puhelimeen vastannut sanoi heti, että kysymyksiin vastaa liikuntaesihenkilö. Erittäin ystävällinen asiakaspalvelija sanoi, että yrittää etsiä minulle puhelinnumeron.

 

Liikuntaesihenkilö vaikutti kireältä, lienee ollut omituinen hässäkkä? Hän kertoi, ettei ainakaan hän ole vahvistanut medioille, että Järvenpään uimahallissa olisi naisten saunassa istunut mies.

Kaikki jutun julkaisseet mediat kuitenkin väittivät, että ”Keski-Uusimaan toimitus tarkisti kolumnissa kerrottujen tapahtumien todenmukaisuuden suoraan mainituilta henkilöiltä sekä Järvenpään uimahallista.”

 

Liikuntaesihenkilö kertoi, että heillä jokaisen trans- tai uskonnollisista syistä alastomuutta välttävän yms. asiakkaan tapaus käsitellään yksilöllisesti. Transasiakkailla on ollut todistus menossa olevasta sukupuolen korjausprosessista, kertoo Länsiväylä. Henkilökuntaa on ohjeistettu kysymään todistusta meneillään olevasta sukupuolen korjausprosessista, jos mieheltä näyttävä ”naiseksi itsensä kokeva” haluaa mennä naisten puolelle.

 

Jos tällaista todistusta ei ole, asiakas ohjataan esimerkiksi ryhmäpukuhuoneen puolelle. Ryhmäpukuhuoneissamme on myös saunat, liikuntaesihenkilö kertoo Länsiväylän mukaan.

 

Summa summarum: Hyvinkään Sveitsissä ei ole henkilökunnan mukaan koskaan käynyt transasiakkaita – tai ainakaan heitä ei ole transihmisiksi huomattu.

 

Järvenpäässä transihmisiltä vaaditaan todistus meneillään olevasta transitiosta. Jos todistusta ei ole, asiakas ohjataan esimerkiksi ryhmäpukuhuoneen puolelle.”

 

Tässä vielä linkki Soljan alkuperäiseen twiittiin.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu