Mielnkiintoista
Tulipahan katsottua.
Hämillinen olo, siinä kai oma reaktioni. Puhuttiin asian sivusta ja ne harvat edustajat kun jotain järkevää saivat esille tuotua jotenkin lytättiin.
Euro ja finanssikriisi vaikuttaa meihin tavallisiin kansalaisiin Alv:n nostona. Veron, joka jo nyt on tuskallisen ylhäällä, köyhyyden ja eriarvoisuuden lisääntymisenä. Rahat kun riittävät juuri ja juuri ylimtoitetun virkamieseliitin ylläpitoon. Katainen ei ottanut kantaa. Urpilainen vaihtoi väriä. Lisää veroja, jotta valtion kirstuun edes jotain jäisi. Jostainhan ne omat vakuudet on kerättävä, ettei AAA tippuisi. Vakuus kun mielestäni on sama asia kuin rahan lainaaminen, tarvitaan täppiä jos lainaat. Tarvitaan täppiä jos annat lainaajalle vakuuden.
Urpilaisen kanta piilotettujen vakuusopimusten suhteen oli lähinnä naurettava, liikesalaisuuksia mukamas. Katainen ei ottanut kantaa tai taisi heittää, jotain vastuunkantamisesta. Paperit voisi ihan hyvin julkistaa, Ei niissä mitään ihmeellistä ole, muuta kuin se että jos ja kun vakuuden antaja menee konkkaan niin vakuuden saaja viimeinen lenkki, valtio nimeltä Suomi menettää rahaa.
Vaan vastausta siihen mihin rahaa palaa ei tullut keneltäkään. Harmaaseen talouteen, kansalaisten vastuuttomuuteen kun käyvät Eestissä ostoksilla, korruptioon, byrokratiaan. Kansanedustajien ylisuuriin palkkoihin ja edustustileihin, puhumattakaan avustajien eduista.
Tuli taas mieleen se, että emme tarvitse uutta hallitusta, tarvitsemme uudet vaalit ja uuden eduskunnan. Saadaan peliaikaa jos euron kriisi tästä pahenee. Vaan eipä tuo onnistu kovin helposti. Oppositiossa on ihan kiva olla, jopa helpompaa kun halltusvastuussa. Siellä ei tarvitse niin herkästi perua puheitaan. Ainakaan Perussuomalaisten, kun vastuuta ei vielä ole ollut. Keskustalle se on sitten toinen juttu. Sitten niille pienemmille se on ihan yksi hailee, kun jo tavallaan oppositiossa omassa hallituksessaan.
Minäkin sitä hieman seurailin.
Oli kuin olisi seurannut kurittomien lasten tarhan kinaamista,
Samantasoista kuin suomi24 uskontopalstalla
Ilmoita asiaton viesti
” Rahat kun riittävät juuri ja juuri ylimitoitetun virkamieseliitin ylläpitoon.”
Eihän ne rahat riitä, sehän tässä onkin tärkein asia huomioitavaksi. Ongelmahan on siinä, että rahaa pitää lainata koko ajan, että maksetaan virkamiehistölle ökypalkkoja ja ökyeläkkeitä.
Valtion leivänhän piti olla pitkä ja kapea.
Ilmoita asiaton viesti
Eipähän siellä mitään uutta tullut esiin.
Samoja asioita toisteltiin mistä jo ennen on puhuttu.
Mutta kun opposition pitää esitellä kansalle että ollaan toimeliaita niin sen pitää tehdä näitä välikysymyksiä ja hallituksen pitää niihin vastata, se on hallituksen työtä. Se on kyllä aivan joutavanpäiväistä työtä.
Ajan haaskausta se on, vanha kansa tiesi ettei aikaansa saa tuhlata, se pitäisi käyttää tositoimiin.
Mutta eihän sillä nyt nin väliä mitä ne hallituksen ja opposition herrat siellä tekevät. Niiden aika mene hukkaan muutenkin. Mutta jos kansalaiset vielä tölläävät sitä turhaa touhua TV:stä, niinkuin minä, niin siinä menee silloin paljon enemmän aikaa hukkaan ja kansantalous senkun kutistuu kun ihmiset eivät tee mitään tuottavaa, vaan tölläävät herrojen toilailuja TV:stä.
Minun aikani menee jokatapauksessa hukkaan joten minä kyllä joudan siinä mielessä näitä katselemaan, mutta turhaa se on sekin, aivan turhaa.
.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa olisi pitänyt tehdä ihan muita hyödyllisempiä juttuja. Vaan oma turhautuneisuus pakotti ko. ohjelman katsomaan. Parempi purkaa se näin kirjoittamalla.
Ilmoita asiaton viesti
Arvostelu on helppoa, kun ei tarvitse kantaansa mitenkään perustella. Riittää, että moittii hallistusta ja sen toimia sujuvan tuntuisesti, vaikka suurempi syyllinen nykyvaikeuksiin on edellinen hallitus. Nyt euroopan velan hoitoon on tullut jotain järkeä, vaikka takeita ei ole siitäkään, että tämä riittäisi.
Mutta mennäänpä edes vähan asian taakse. Suomi ei ole nykyistä Amerikasta lähtenyttä velkakriisiä aiheuttanut, eikä Suomi ole aiheuttanut sitäkään, että Kreikka on hoitanut talouttaa tolkuttomasti. Suomen vika on siinä, että se omalta osaltaanm on yrittänyt pönkittää Euroopan kokonaistaloutta, olkoonkin, että lainajärjestelyjä siihen on tarvittu ja tarvitaan, vaikka Kreikassa jo toteutetaan pitkään vaadittua velkasaneerausta ja sijoittajien vastuuta.
Perimmäinen syyllinen tähän kaikkeen on nykyinen pankki-ja rahalaitosjärjestelmä, jossa liikepankeilla on oikeus luoda rahaa tyhjästä niin paljon kuin vain arvioivat lainaajilla takaisinmaksukylyä olevan ja kovin pettäviä nuo arviot ovat olleet ja kaikkiaan olemme tilanteessa, jossa virtuaaliomaisuutta on yli kymmenen kertaa reaaliomaisuuden määrä. Valtioiden ja niiden pankkien tolkuton lainananto ja eri maiden sisäinen korruptio tulee tämän kaiken päälle.
Tästä rakenteellisesta virheestä, joka nykyiseen pankkijärjestelmään sisältyy, puhutaan vähän tai enimmältään vaietaan kokonaan. Sen sijaan hallitus se on kaiken pahan alku ja juuri. Se kun vaihdetaan, kaikki muuttuu, vai muuttuuko? Mihin ja miten silloin katoavat Euroopan velkamaiden velat ja Suomen yhteydet euroopan talouteen? Selittäkääpä se.
Ilmoita asiaton viesti
Kas siinä pulma. Mikään ei koskaan muutu, ihmiset eivät koskaan opi tai jos oppivat se on jo liian myöhäistä.
Äänestäminen ei vaikuta niin kuin on huomattu. Kansa halusi muutosta ja kuitenkin takit kääntyivät vasemmalla ennenkuin kukaan ehti kissaa sanoa ja sama peli jatkuu. Ja samaten keskellä kiepsautettiin rotsit ympäri, kun huomattiin, että nyt meni äänet.
Toinen hyvä kysymys, Missä on rahat?.
”Kun pankille maksetaan laina takaisin, niin kyllä se raha katoaa. Aina, jos asiakas maksaa pankille eikä toiselle asiakkaalle, rahan määrä supistuu.” -Suomen Pankki-
Ilmoita asiaton viesti
Sitähän juuri yritin sanoa. Ei se hallituksen kaataminen auta. Vaan eduskunnan kaataminen onkin ihan eri juttu. Nyt paletti on muuttumassa, pelkästään Ranskan pressan vaalien vuoksi. Sama juttu Saksassa. Merkel käänsi kelkkaansa sukkelammin kuin kärppä, kun tajusi minkalaisiin, henkilökohtaisiin poliittisiin ongelmiin, juttu voi päättyä.
Nyt eletään aikoja, joissa odotetaan ja kytätään, mitä globaali maailmantalous tuo tullessaan. Katainen se aikoinaan julisti, että USAN ongelmat, eivät meihin vaikuta. Vaan siinä, se onkin se ongelma. Poliitikoilla on tuon muistin kanssa sellainen selektiivinen puoli. Kun pitäisi toimia nopeasti ei toimita, kun pitäisi edetä hitaasti ei tehdä mitään.
Maallamme taitaa olla vielä juuri ja juuri rahaa selvitä velvotteistmme.
Ilmoita asiaton viesti
”Perimmäinen syyllinen tähän kaikkeen on nykyinen pankki-ja rahalaitosjärjestelmä, jossa liikepankeilla on oikeus luoda rahaa tyhjästä niin paljon kuin vain arvioivat lainaajilla takaisinmaksukylyä olevan ja kovin pettäviä nuo arviot ovat olleet ja kaikkiaan olemme tilanteessa, jossa virtuaaliomaisuutta on yli kymmenen kertaa reaaliomaisuuden määrä. Valtioiden ja niiden pankkien tolkuton lainananto ja eri maiden sisäinen korruptio tulee tämän kaiken päälle.”
Mitä on virtuaaliomaisuus?
Tarkoittaako se sitä että on lainattu rahaa sellaista virtuaaliomaisuutta vastaan, omaisuutta vastaan jota ei ole olemassakaan?
Ei virtuaaliomaisuutta ole oikeasti olemassakaan. Siitä ei siis kanata kantaa huolta. Kannattaa pitää huolta siitä että koneet käy ja pyörät pyörii. Se tarkoittaa sitä että talouselämän verenkiertojärjestelmä, pankkilaitos toimii.
Jos yhteiskunta haluaa rangaista pankkijärjestelmää siitä että se ei ole tominut oikein, se on lainannut rahaa virtualiomaisuutta vastaan ja joutunut sen takia vaikeuksin, niin se on sama jos ihminen haluaisi rangaista omaa verenkiertojärjestelmäänsä, vaikkapa pysäyttämällä sydämen. Se on mieletön teko. Jos pankkijärjestelmä on vaikeuksissa pitää kutsua lääkäri ja määrätä lääkkeet ja pitää verenkierto kunnossa.
Yhteiskunnassa pitää pitää pyörät pyörimässä ja ihmiset työn touhussa. Se ei onnistu ellei pankkijärjestelmä toimi.
Ilmoita asiaton viesti
”Mitä on virtuaaliomaisuus?
Tarkoittaako se sitä että on lainattu rahaa sellaista virtuaaliomaisuutta vastaan, omaisuutta vastaan jota ei ole olemassakaan?”
Juuri tätä se tarkoittaa. Finanssikapitalismin olemukseen kuuluu sellaisen taloudellisen toimeliaisuuden luominen, jolla ei ole katetta reaalitaloudessa. Ensisijaisesti näitä markkinoita syntyy osakkeiden äkkinäisissä arvonmuutoksissa, osakeboomeissa ja erittäin paljon myös lainanantona lähes varattomille asuntojen ostajille. Kun tällaisen lainoituksen pohja petti, riensivät valtiot pankkien avuksi ja siirsivät katteettomuusongelmaa eteenpäin.
Nyt, kun Euroopan Keskuspankki ja Euroopan Unioni seisovat pelastusohjelmineen Kreikan, Portugalin ja Espanjan rinnalla, siirtyy ongelma edelleen eteenpäin. Kestävä ratkaisu on saattaa valtiot tilanteseen, jossa kykenevät hoitamaan velkojaan. Tästä seuraisi pysyvän ja merkittävän talouskasvun aika, mikä tarkoittaa voitontavoittelupyrkimysten suuntaamista reaalitalouteen, ”uutta jakoa (New Deal) eli vähittäistä siirtymistä reaalitalouteen ja aiemmin, viime vuosikymmeninä vallinneeseen maailmankuvaan.
Kriisin vaikein vaihe on edessä. Osakekurssien aleneminen tai polkeminen paikoillaan yhtaikaa tyhjien valtionkassojen, korkean työttömyyden kanssa lisää epäilyjä valtioiden kyvystä katkaista velkakierre. Tarvitaan viisasta ohjausta siihen etteivät kaikki (kotitaloudet, kunnat, yritykset ja valtiot) pyri vain säästämään ja vähentämään menojaan varmistaakseen taloutensa kestävyyden. Siten taantumat on rakennettu ennenkin.
Suurin este reaalitalouden vahvistamiselle on siinä, että yritykset ja yrittäjät (ja myös myös työntekijät) pyrkivät olemaan raharikkaita. Tässä ominaisuudessa he puolustautuvat vakauttamistoimia vastaan. He eivät käsitä että heidän panostuksensa osana ekspansiivista kokonaisstrategiaa hyödyttäisi myös heitä.
Tästä järjestelmäkriisi syvenee ja lisää kärsimystä taloudellisesti heikossa asemassa olevien kohdalla. Se se ei koske taloudellista eliittiä, jonka kyky uusajatteluun auttaisi kriisin voittamisessa. Kriisi voi levitä myös jäsenvaltioiden politiikkaan ”pelastukoon ken voi” tendenssinä. Mitä köyhempiä ja kehittymättömämpiä valtiot ovat, sitä vähemmän näillä mailla on mahdollisuuksia taistella kriisin seurauksia vastaan. Nämä maathan maksavat veloistaan paljon korkeampia korkoja kuin esimerkiksi Saksa.
Vallitsevan talousajattelu lamauttaa yksittäisiä euromaita. Kun jokainen maa harjoittaa ekspansiivista talouspolitiikkaa, valuu 50% talouden tueksi tarkoitetuista varoista ulkomaille. Kun kaikki EU-maat toimivat samalla tavalla, vahvistuu tämä tendenssi entisestään. Samanaikaisesti niiden EU-maiden , joilla on posiitinen vaihtotase ja suhteellisen vahva taloudellinen asema, yhteinen ekspansiivinen strategia muodostuu hyvin hallitsevaksi. Loppupäätelmä: Eurooppa tarvitsee ”New Deal” -politiikkaa ja sen mukaan toimivia poliitikkoja ja poliittisia voimia.
http://ilporossi.blogspot.com/
Ilmoita asiaton viesti
Aika pitkälle näinhän juttu menee. Paitsi silloin kun lainaaja pankki nostaa arvottomasti tuotteen arvoa, vaikkapa kiinteistöä sellaiseksi, että se ei enää olekkaan kiinteistön oikea arvo. Viimeinen sijoittaja huijataan leikkiin mukaan ja viedään vaikka isotädin nimi vakuuden katteeksi.
Tai kun pankki tietoisesti tiesi, että ko. kohde on jo ennestään vakuutena, kaksoispanttaus tai jopa kolmois. Näitähän riitti. Notareal Oy oli paras kiinteistöfirman nimi, jonka muistan.
Ilmoita asiaton viesti
Huomion arvoista lienee se, että kaikki toimet ovat jälkijättöistä reagointia, missä etana vakuuttaa saavansa jäniksen kiinni, jos ei muuten niin muiden etanoiden kanssa porukalla.
Lapsellisen luottavaista, kun huijaukseen perustuvan järjestelmän kanssa ollaan tekemisissä.
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa huomata, että palstan vanhemmat talousviisaat jättävät kokonaan vaille huomiota sen seikan, että poikkeuksetta kaikki hallituksemme hehkuttavat aina ”hyvänä” aikana sitä, kuinka niiden toimilla on saatu aikaan sitä talouskasvua vaikka se on ylläolevien kommenttien valossa aina ollut kuplaa koko kasvu ja perustunut ei mihinkään todelliseen.
Eli kaikki puhe siitä, että tuleva talouskasvu hoitaa tämänkin lisääntyneen velkamäärän on puhdasta paskaa, sillä se perustuu taas valheeseen.
Kuten vanhemmat herrat tuossa yllä asian todistavat.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen oloissa kasvu on ollut erityisen kuplivaa, koska se on saatu aikaan kaikkien sektorien yhtäaikaisella velkaantumisella, vaikka eipä tuo paljoa muusta Euroopasta poikkea.
Tosiasiaa on peitelty jakamalla subventiota ”kasvuyrityksille” ja myös valtaosalle asiakkaista, jotta näillä olisi ostovoimaa.
Käytännössä on käynyt niin, että kaikki subventiot ovat ulosmitanneet perinteiset korporatiivimme, jotka tekevät kovaa tulosta kaikkien muiden kustannuksella.
Uusille kasvuyrityksille ei ole minkäänlaista tilaa kotimarkkinoilla. Markkinoiden laajennus vientiin vaatii yleensä lisää subventiota, jonka Katainen käytännössä myönsikin. Hänhän totesi perustelunaan, että on järkevää antaa asiakkaille rahaa, jotta he voisivat ostaa valmistamiamme tuotteita. Voi v***u!
Monimutkaiset järjestelmät helpottavat vain yhtä asiaa; itsepetosta.
Ilmoita asiaton viesti
Perpetum mobile?
Mitä rivakammin kansan nimissä lainattu raha kiertää sitä enemmän kansan yhteiskassaan kilisee plussaa ja bonusta, joilla voi maksaa velan korkoineen pois. Koska talouskasvu.
Odotan kauhulla sitä päivää, että naurun sijaan itken näitä idiootteja.
Ilmoita asiaton viesti
Jaan Jalaginin kanssa nämä kauhun tuntemukset, koska on kirkkaan kuulaasti nähtävissä, mihin tämä velkapelleily johtaa.
Erityisen huolestuttavaa on se vimma, jolla näilläkin palstoilla faktapohjalle kykeneviä kirjoittajia väheksytään ja lytätään. Karusellin sisältö on hyvä esimerkki epätoivon linnakkeesta, mistä roiskitaan pelokkaita laukauksia oletettujen vihollisten suuntaan.
Siellä on kuulkaa tyhjä metsä vastassa. Yhtä vaarallinen kuin Saddamin ydinase. Todellinen vaara on Suomen ja Euroopan parlamenteissa, joista propagoidaan metsään uusia pelotteita.
Ilmoita asiaton viesti