Mielnkiintoista

Tulipahan katsottua.

Hämillinen olo, siinä kai oma reaktioni. Puhuttiin asian sivusta ja ne harvat edustajat kun jotain järkevää saivat esille tuotua jotenkin lytättiin.

Euro ja finanssikriisi vaikuttaa meihin tavallisiin kansalaisiin Alv:n nostona. Veron, joka jo nyt on tuskallisen ylhäällä, köyhyyden ja eriarvoisuuden lisääntymisenä. Rahat kun riittävät juuri ja juuri  ylimtoitetun virkamieseliitin ylläpitoon. Katainen ei ottanut kantaa. Urpilainen vaihtoi väriä. Lisää veroja, jotta valtion kirstuun edes jotain jäisi.  Jostainhan ne omat vakuudet on kerättävä, ettei AAA tippuisi. Vakuus kun mielestäni on sama asia kuin rahan lainaaminen, tarvitaan täppiä jos lainaat.  Tarvitaan täppiä jos annat lainaajalle vakuuden. 

Urpilaisen kanta piilotettujen vakuusopimusten suhteen oli lähinnä naurettava, liikesalaisuuksia mukamas. Katainen ei ottanut kantaa tai taisi heittää, jotain vastuunkantamisesta. Paperit voisi ihan hyvin julkistaa, Ei niissä mitään ihmeellistä ole, muuta kuin se että jos ja kun vakuuden antaja menee konkkaan niin vakuuden saaja viimeinen lenkki, valtio nimeltä Suomi menettää rahaa.

Vaan vastausta siihen mihin rahaa palaa ei tullut keneltäkään.  Harmaaseen talouteen, kansalaisten vastuuttomuuteen kun käyvät Eestissä ostoksilla, korruptioon, byrokratiaan. Kansanedustajien ylisuuriin palkkoihin ja edustustileihin, puhumattakaan avustajien eduista.

Tuli taas mieleen se, että emme tarvitse uutta hallitusta, tarvitsemme uudet vaalit ja uuden eduskunnan. Saadaan peliaikaa jos euron kriisi tästä pahenee. Vaan eipä tuo onnistu kovin helposti. Oppositiossa on ihan kiva olla, jopa helpompaa kun halltusvastuussa. Siellä ei tarvitse niin herkästi perua puheitaan. Ainakaan Perussuomalaisten, kun vastuuta ei vielä ole ollut. Keskustalle se on sitten toinen juttu. Sitten niille pienemmille se on ihan yksi hailee, kun jo tavallaan oppositiossa omassa hallituksessaan.

 

 

 

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu