Elintarvikkeet maassamme huipputasoa….

Pakko kait uskoa kun  EKP:n johtokunna jäsen Jörg Asminssen näin lausuu. EKP on seurannut huolestuneena  inflaation ja erityisesti elintarvikkeiden  hintojen nousua maassaame. Ruokakaupat kuriin on aika suoraa tekstiä.

Kansalaisten ei tietenkään kannata huolestua, sen verran hyvin systeemi on blokattu.  Ei perustuottajien vaan muutaman suuren valmistajan ja jakelijan kesken. Einekset kun pysyvät edelleen parin ison leikkikenttänä. Mitä joku sakemanni tuli ja sotki sen, että kunnon makkaroita  esim. Bratwurstia sai ostaa inhimilliseen hintaan ja kas kummaa nuo pari ketjua havahtuivat, että pakko sitä ostajaakin on kuunnella. Aiemmin kun olivat tottuneet siihen, että kassavirta pysyi positiivisena, ilman kuluttajien häirikkökäyttäytymistä.

Valtiovalta tietysti auttaa nostamalla ALVia ja kukkahatut vaatimalla keskaria sun muita pois kaupan hyllyiltä. Katsotaan kun vaikkapa Rimi rantautuu myös lahden täälle puolen. Varmaan olisi jo tullut. Jostain syystä kunnon kauppapaikat ovat kiven alla. Hyvänä esimerkkinä Kaarinan entinen K-market, joka muutti toisiin tiloihin. Kylmätilat ova edelleen käytössä paikalle laitetun saman ketjun minimarketin tarpeisiin. Itse iso myymälä ihan hyvällä liikepaikalla ammottaa tyhjyyttään. En väitä, että esim. SOK olisi edes kovin kiinnostunut. Jokin toinen ulkolainen ketju varmaan saattaisi ollakkin. Sakemannit rantautuivat juuri Kaarinan kautta, pilotti kun perustettiin ensiksi kaupunkiimme.

Mistäköhän johtuu, että nuo paikat ovat kiven alla. Toisaalta koko juttu EKP:n huolesta tuli YLEn uutisissa. Jostain syystä, siitä ei maikkarin vastaavissa edes noteerattu..

 

 

 

 

 

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu