Huovisen omaperäinen ja oivaltava avaus alkoholipolitiikkaan

Uuden ministerimme kannanottoa jo odottelinkin. Hämärä muistikuvani on, että hänen edeltejänsä aloitti samanlaisen kampanjoinnin heti takapenkille istuttuaan. Ei voi välttyä ajatukselta, että kyseisessä ministeriössä on klikki virkahenkilöitä, jotka aloittavat pommituksen aiheen ympäriltä välittömästi kun ministeri virkaansa astuu.

Aikansa asiasta meuhkataan, kunnes mitä luultavammin kirstunvartija osaston pyynnöstä pyydetään pitämään pienempää ääntä. Alkoholista saatavat verotulot kun ovat aika muikeat ja kaikenlisäksi helppo laskea ja sisällyttää budjettiin. Haitat, joita on toki paljon sensijaan ovat laskennallisesti vähän hankalammat tai täysin mahdottomat arvioida. Vertaa Guggenheimin museon kannattavuuteen.

Kukaan ei ole pystynyt todistamaan, kuinka paljon alkoholin rajoittaminen vaikuttaisi todelliseen kulutukseen. Eikä pysty, koska tuo toimenpide tuo mukanaan sellaisia muuttujia, joita ei yksinkertaisesti voi todistaa. Factatieto ja luvut häipyvät ulottumattomiin. Ainoa mitä laskennalliset luvut ovat alkoholin kulutuksesta jäävät terveyshaitat, jotka nekään eivät ole täydellisiä.

Ajattelin tarkkaan laitanko seuraavan teksti tähän lopuksi. Pakko laittaa kun tuosta viron tuontia pidetään mittapuuna. Tulin pari viikkoa sitten, jälleen kerran, Hiidenmaan ja Saaremaan reissulta. Päätin ostaa vaatimattomat tuliaiseni Tallinnan sataman supermyymälästä. Sama laatikko greipiltä maistuvaa juomaa oli eräässä Kuresaaren marketissa 4€:a halvempaa (tarjous) kuin tuossa turistikaupassa tai laivassa.

Nuo sataman myymälät ovat oikea hullunmylly. En muista kuka ministeri se oli, joka lausui viron tuonnin olevan vielä marginaalista. Ei se kovin marginaaliselta tunnu, kun peräkärryn aisa iskee kipinää laivan rampilla.

Eräs keskustelu kahden siistin ja luultavasti eläkeläisen kesken. Istuin koiran kanssa viereisessä pöydässä. ”Ai hei vaan, tuletko tällä viikolla vielä uudestaan”?

 

Yrittäjyydestä. Itse en tietenkään tiedä, mutta kaupunkimme lähiössä oli olutlaatikon hinnassa piikki. Nousi väliaikaisesti pari euroa, kun halvat pakettiautot loppuivat lähiseudun autokaupoista. Nyt on asia korjaantunut kun vanhojen ransittien takajousia on saatu lisää.

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu