EVAn analyysi sote palvelujen sokeista pisteistä

EVAn julkaisema analyysi kertoo karulla tavalla siitä, miten sote peliä pelataan yksityisten, valinnan vapautta ajavien piirien taholta.  Siinä  todetaan, että yksityinen sektori on epäedullisessa asemassa verrattuna julkiseen. Esille tuodaan kolme teesiä epätasapuolinen valvonta, tietosuojalain kaksoistandardi ja turha raportointi tappaa kilpailun.

Analyysi ei sinällään ole erikoinen. Tilaajan toive ja kädenjälki paistaa sen verran elävästi läpi. Toki täytyy myöntää ja kun sitä lukee, niin propagandallinen painotus on loistavasti toteutettu. 

 Anaalyysissä manitaan kolme epäterveellistä kipupistettä, nuo yllämainitut. Haittaavat liiketoimintaa ja luovat epäedullisen kilpailutilanteen julkisen ja yksityisen sektorin välille. Aivan yhtä hyvin voidaan ajatella, että näihän se juuri pitää ollakkin.  Onko niin vaikea ymmärtää, että näillä kahdella toimijalla on jo lähtökohtaisesti erilainen tausta. Terveys- ja hyvivointipalvelut ovat  luonnollinen osa hyvivointiyhteiskuntaa. Ne eivät ole liiketoimintaa. 

Tottakai yksityinen sektori saa ja pitääkin olla mukana toimijana, mutta ei millä tahansa ehdoilla. EVAn analyysi on kaikkea muuta kuin terveen liiketoiminnan mukainen. Parkumista lähinnä.  Veronmaksajien ja kokonaisen yhteiskunnan varojen sosialisointi tekemällä "pisnestä" sote alalla….siitähän lienee kysymys. Tarkoitan vai sitä, jos haluaa rohmuta yhteisestä kukkarostamme näin isossa asiassa, täytyy myös hyväksyä, että maksajalla on myös oikeus asettaa ehtoja. 

 

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu