Emme saa unohtaa

Finnwatchin tuorein raportti  todistaa, että mikään ei ole muuttunut pörriäisten agressiivisen verosuunnittelun tiimoilta.

https://yle.fi/uutiset/3-10807153

Kaikesta kohusta huolimatta yritykset toimivat kuten aiemminkin. Asemoivat itseään, ostavat ja myyvät ja laajenevat. Rakennusinvestoinnit lienee jäädytettynä toistaiseksi. Muuten sama ralli jatkuu. Aika hämmästyttävää jos ajatellaan minkälaisen kolhun  ala sai kyseenalaisista toimintatavoista. Luulisi sijoittajien menneen paniikkiin, mutta ei. Hetkellinen notkahdus nähtiin ja sen jälkeen kurssit ovat sahanneet, mutta trendi näyttää olevan ylöspäin. Onko usko palannut jos on niin mihin. Toki osakkeita on salkutettu sijoitusyhtiöihin ja ovat tavallaan aikalukon takana. Eläkeyhtiöiden suuri omistusosuus lienee myös yksi suojamuuri.

Yhtäkaikki voitot, kate tuntuvat olevan riittävät. Varsinainen herkkupala "valinnanvapaus" jäi toistaiseksi saamatta mutta tuskin unohdettu Hinku päästä veronmaksajien kukkarolle on edelleen tavoite. Taustatyö yhdessä kokoomuksen kanssa on alkanut uutta erää varten. 

Finnwatch pitää ongelmallisena edelleen kirjanpidollista kikkailua. Verosuunnitteluun käytetään resursseja ja toiminta on usei hämärän rajamailla.  Tälläkin hetkellä siihen liittyviä juttuja on eri oikeusasteissa. Päätöksiä ja taustoja on vaikea tutkia. Se kuuluisa liikesalaisuus estää julkisen tarkastelun. Raportin mukaan,kannattaa lukea. pörriäisten verosuunnittelu luo epätasa-arvoa muihin sijoittajiin nähden ja näinhän se on. 

Erityinen tarkempi yrityslainsäädäntö sote-yhtiöille on perusteltavissa. Tulopuolen kassavirrasta tulee jo nyt iso osa julkisista varoista. Mitä se olisi jos valinnan vapaus toteutuisi. Kirjanpidon pitää olla julkista kuittitasolta asti.  Ne tulos- ja tasetiodot mitkä nyt ovat julkisia. No eivät ne kerro mitään.

Liikesalaisuuteen vetoaminen on hupaisa yksityiskohta. Ikääkuin se näille yrityksille olisi kohtalon kysymys.  Sen avulla yritykset suojaavat omia tulevia innovaatioitaan tuotekehitys ja -strategioitaan jne. kilpailijoilta. Mitä innovatiivista ja mullistavaa terveys- ja hyvinvointijätit ovat kehittäneet asiakkaan näkökulmasta. Eivät mitään. Pari laamaa kylässä tai halvin mahdollinen robottikoira eivät ole innovaatiota.

Yhtä kaikki sote tulee jälleen tapetille ja kiinostuunena odotan mitä pörriäiset poliittisen yhteistyökumppaninsa kanssa ovat juonineet.

 

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu