Brexit kova pehmeä vai siltä väliltä

En tiedä, mutta jotenkin tuntuu hulvattomalta ajatus Brittien EU erosta ja siitä mitä tuleman pitää. Äänestystulos erosta ja vastaan oli niukka. Selvää on, että tällainen tulos aiheuttaa sisäpoliittisen kriisin kuten on tapahtunut. On myös selvää, että tällaisella kriisillä on vaikutusta maan talouteen, valuuttaan, katu uskottavuuteen jne. Hetkellisesti mutta tuhannen punnan kysymys on mitä tapahtuu kun sisäpoliittinen kuohunta saadaan hoidettua.

Täytyy muistaa, saarivaltio on mahtitekijä monella mittapuulla. Brittien ostovoima voi hiukan laskea, mutta kyllä sieltä vielä rahaa löytyy. Olisi naivia kuvitella, etteikö sijoittajat, yritykset olisi kiinnostuneet sikäläisistä markkinoista. Vastaavasti saarella valmistetaan edelleen kilpailukykyisiä tuotteita, joilla on kysyntää maailmanmarkkinoilla. Raha ja voitot hakevat taatusti tiensä. Pahaa pelkään, että rysselin tullimääryksillä ja muilla ei ole pitkässä juoksussa mitään vaikutusta. Jos kovia sanktioita edes uskalletaan asettaa. Mikäli käy   ja voisi olettaa  saarivaltion porskuttelevan kuten ennenkin. No se on toki paha arvovaltatappio EU:lle mutta täytyy kysyä oliko kaikki sen arvoista?

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu