Eiköhän nosteta perustuloa…….käytetään tukipaketti…..

Olisi vihdoin syytä puuttua asiaan, nostaa perustuloa ja reilusti. Samalla voisi putsata siihen liittyviä byrokraattisia rakenteita. On päivänselvää, että nykyisellä tulolla n. 500€ yksinäiselle ei voi elää.  Ehkä sillä ei nälkään kuole, mutta eipä juuri muuta.

Itse koen kansallisena häpeänä sen, että meillä on leipäjonoja. Ne eivät kuulu hyvinvointivaltioon. Häpeää lisää myös se, että kansalaiset joutuvat kerjäämään kasvottomilta byrokraateilta avustusta, jotka ovat digitalisoineet päätöksen teon koneille.

Jos pidetään lähtömittarina tuota 500€/kk niin jotakuinkin 300€ lisää koskemattomana lienee lähellä totuutta. Saman verran suhteessa lisää esim. lapsiperheille on selvä asia. Näinhän sen pitää  mennä.

Ei tarvitse olla ekonomisti, vaan pelkkä maalaisjärki riittää huomioimaan sen, että osa menoista palautuu valtion kassaan tuloina. Arvonlisä vero lienee suurin tekijä. Samaten nykysysteemin ylläpitäminen ei ole halpaa, vaikka toimeentulo hakemukset on Kelalla näppärästi siirretty koneiden tehtäväksi joka siirtää vastuun takaisin kunnille eli sinne missä asiat on aikaisemmin käsitelty. Hienoa ja malliesimerkki siitä, kuinka byrokratia menee oma mukavuus edellä ja asiakkaat ovat vain häiriötekijä, joista pitää pysyä mahdollisimman kaukana.

Aika surkuhupaisaa ja todistaa sen kuinka tyhjiössä päättäjämme elävät. Toimeentulon korotusta kokeiltiin rajallisesti nostamalla se 60€:lla per kuukausi. Tulos oli ennakoitavissa ja oli täysin selviö jo ennen sitä. 60€ ei vaikuta mitään. Toimeentulohakemuksia tuli kuten ennenkin.  Yhtäkaikki, kun alarajaa nostetaan reilusti pienee toimeentulo- ja harkinnanvaraisten tukien maksatus olennaisesti.

Tulopuolelle tulee myös, se että aktiivisuus lisääntyy tuotteiden ja palvelujen myynnissä. Omat sisämarkkinamme saavat lisäpotkua kun lisää rahaa tulee kiertoon. Tämä lisää myös työllisyyttä.  SEn merkitys ei ole vähäinen.

Eli jos joudumme hyväksymään EU tukipaketin, niin käytetään rahat viisaasti. Käytetään osa niistä pohjustamaan kannattavia sisämarkkinoita ja loput rahat jemmaan ja kasvamaan korkoa. Ostetaan vaikka sakemannien valtion velkakirjoja ja muuta mukavaa. Minimoidaan tukipaketin nettovaikutukset. Hittoako se EU:lle kuuluu miten rahat käytetään.

 

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu