Kellot soivat Kremlissä. Vaan kenelle?

Venäjän agressiivista toimintaa on hyvä pohtia.  Peruskysymys lienee miksi? Päällimäisenä on tietysti ajatus siitä, että ollaanko siellä ihan hölmöjä. Venäjällä on kaikki mahdollisuudet olla hyvinvoiva, demokraattinen suurvalta ja silti maanjohto toimii kuten kylmän sodan pahimpina vuosina.  Jotain on tapahtumassa tai tapahtunut. Ei tilannetta voi muuten selittää.

Usein kuulee väitteen, että ylireagoiva ulkopolitiikka on keino kääntää kansan huomio pois pirstaloituneesta sisäpolitiikasta.  Oppositiota venäjällä on yritetty vaimentaa ja demokratian kehitystä estää. Kansalaisia on jaettu kahteen leiriin hallinnon toimesta, mutta onko venäjän kansa sittenkään jakautunut. Yhteistä tahtoa löytyy tarvittaessa kuten Jeltsin aikoinaan osoitti. Olkoonkin, että Putinia vastustaneet voimat on ”vaiennettu” ja ovat siellä jossain. Silti ajatus siitä, että oppositio päinvastoin vahvistuu hiljaisella tavalla voi olla totta. Kansa alkaa saada tarpeekseen ja haluaa muutosta. Pitää ottaa huomioon, että venäjällä on infra olemassa demokraattiseen päätöksen tekoon. Parlamentti ja  valmius monipuolue järjestelmään. Kansan ymmärrys länsimaisen järjestelmän rakenteista on aivan eri luokkaa kuin NL:n kaatuessa. Ei Putin ja hänen lähipiirinsä ole tyhmiä ja varmasti tietävät tilanteen ja sen mitä maan sisällä tapahtuu. Kylmäävä ajatus voisi olla, että nykyhallinto valmistautuu  yhä totaalisempaan vallakäyttöön. Uhittelu Ukrainan rajalla on viesti siitä, ettei  ”lännen” kantsi puuttua maan sisäisiin asioihin, jos ja kun venäjän kansa alkaa vaatimaan aitoja, vapaita vaaleja ja sen mukaista tulosta. Seuraavat duuman vaalit voisivat olla kohtalokkaat Putinin kannalta, joten on parempi ettei niitä pidetä. Mielenosoitukset on tähän mennessä kukistettu, mutta mitä tapahtuu jos mellakkapoliisit vaihtavatkin leiriä kesken miekkarin.

Jos kremlin tarkoitus on kiristää ruuvia maan sisällä se tarvitsee vipuvartta ettei länsi kovin herkästi puutu asioihin. Hulluja nuo Roomalaiset.

 

 

 

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu