Kokoomus jaettuna kahdella……

Kokoomus kärsii identiteetti kriisisistä. Sitä ei voi kiistää. Pihan irtisanoutuminen vahvisti taustalla vellovia puheita ja hyvä niin. Hänen ilmoituksensa tavallaan konkretisoi tilanteen, missä kokoomus nyt on. Samanlaisia kannanottoja tulee varmasti lisää lähiaikoina.

Oikeasti ongelmat alkoivat jo Kataisen tultua puheejohtajaksi ja kulminoituivat hänen pääministerikaudellaan. Kokoomus hallitusneuvottelijana sorvasi aivan käsittämättömän kokoonpanon. Tuloksena neljä vuotta tyhjäkäyntiä ja pirunmoinen riitely. Sipilän hallitus alkoi muhevasti, mutta mutta jäikö kaudesta mitään merkittävää mieleen, muuta kuin se, että Perusuomalaiset kipattiin ulos tai ei päästetty sisään. Ihan miten vain.

No, kokkareiden sisäisistä asioista tullaan spekuloimaan, meidän ulkopuolisten kesken vielä pitkään. Se mikä tässä kiinnostaa on seuraavat eduskuntavaalit. Vaikea sanoa koska ne sitten ovat. Kokoomus laisti ”sillai ovelasti” ja ei lähtenyr mukaan Perusuomalaisten epäluottamusäänestykseen EU:n tukipaketteihin liittyen. Voisi olettaa, että se oli kompromissi puolueen sisällä. Kokoomuksella tuskin on kiirettä lähteä hallituspeijaisiin, kaatamaan hallitusta tässä tilanteessa. Sisäiset paineet kasvaisivat ja samalla kannatus laskisi.

Arvokonservatiivien ja arvoliberaalien arvopohja ei ole sama. Niiden sovittaminen yhteen on vaikeaa. Kysymys on oikeasti siitä, kuinka ulkona kulmahampaat ovat. Äänestäjät aikanaan päättävät kokoomuksen linjan.

 

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu