Kun tyhmyys saa vallan Purra on hyvä esimerkki…..
Toki muitakin löytyy, muutta Purran eläkkeiden leikkauksiin kohdistuvat ulosannit alkavat olla top kympissä ja lähenevät paalupaikkaa, mitä tulee järjen käytön minimointiin. Mitään konkreettista leikkausten suhteen ei vielä ole tapahtunut, muutta tietäen ko. ministerin jääräpäisyyden ja kykenemmättömyyden ottaa pakkia. No luulen, että asia muhii edelleen.
Jan Hurrin kolumni talouasanomissa valaisee asiaa, just niin kuin se on.
40% eläkkeistä maksetaan julkisisista varoista. Ne pienimmät eläkkeet. Loput on rahoitettu muita kanavia pitkin. Koko rotlaan kun lisätään ne menetetyt tulot valtion kassaan, joita eläkkeiden leikkaus toisi tullessaan. Ostovoima vähenee eli kulutusverotus laskee, tuloverotkertymä laskee. Tulos olisi näinollen +-0. Lisätäään kuluiksi vielä se, että sosiaalitukien tarve nousee, Kelalle tulee paineita ja kuluja kun toimeentulotukihakemukset kilahtavat atmosfääriin jne.
Mikäli Purra seleseli selittää ja ei edes halua ottaa näitä asioita huomioon on jotain pahasti pielessä. PS:n puoluekokous on ensi vuonna ja silloin voidaan nähdä elokuvan kakkaoversio vuoden 2017 tapahtumista. Ellei jo aikaisemmin
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010325545.html
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010325545.html
Joko nyt toimii
Ilmoita asiaton viesti
Antaa mesimäyrän Purra kaikkia niitä, jotka ovat tyhmyyksissään tätä äänestäneet.
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaiset ja äänestäjänsä ovat erikoinen ryhmä ihmisiä. He haluavat jyrkästi monia asioita ennen vaaleja. Vaalien jälkeen petetyt lupauksetkin hyväksytään jyrkästi. Sanoisin perussuomalaisten äänestäjien olevan Suomen tyhmin äänestäjäkunta.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmisiä on tunnetusti paljon helpompi huijata kuin saada heidät uskomaan, että heitä on huijattu.
Niinpä persut pystyvät selittämään kaikki rikotut lupaukset parhain päin – tai muiden syyksi. Demokratian keskeinen heikkous on siinä, että äänioikeus on myös niillä joilla ei ole harkintakykyä sen käyttämiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Joskus sata vuotta sitten ehdotin, että äänestäjän pitäisi suorittaa äänestyskortti ilmaiseksi. Sitten pääsisi äänestämään.
Se oli heikko ehdotus, koska äänestämistä ja vaikuttamista pitää haluta ihan oikeasti. Ääänestysprosentit ovat niin heikkoja, että suuri osa äänestysoikeutetuista viis veisaavat demokratian kehityksestä.
Näillä mennään.
Ilmoita asiaton viesti
Taikka kultti. Ei muiden puolueiden kokoontumisissa mantrata mestaria
Ilmoita asiaton viesti
Niin se vain menee, kun säästetään julkisista varoista. Huomio kiinnitetään siihen kuinka paljon säästöt tuovat kassaan lisärahaa. Unohdetaan autuaasti se, miten niistä muodostuu myös kuluja.
Tosiasia lienee se, että jos halutaan säästää. No julkisella puolella virkahenkilöittten työn tuottoon pitäisi saada roimaa parannusta. Ei tietenkään kaikkien, mutta valitettavasti tyhjäkkäyntiä ja jopa tarpeettomia työpaikkoja pitäisi karsia. Kyllä niitä on uskokaa pois. Parin kuukauden pakkolomat porrastettuna ja sitä kautta työn uudelleen arviointi, jos voidaan todeta, että karavaani kulkee hiukan pienemmälläkin avustajamäärällä.
Uusien hyvinvointialueiden kustannukset ovat jo nyt karanneet käsistä hallinnon osalta. Ylisuuret palkkiot ja töitten päällekkäisyys. Kellokalleja kehiin eritoten keski- ja ylempää virkakuntaa valvomaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ääliömäisyyden huipentuma oli vuorotteluvapaiden ja aikuisopintorahan perumiset. Mistä saadaan työmarkkinoille asiantuntijoita ilman teoriaa ja praktiikkaa?
Ilmoita asiaton viesti
Aikuisopintorahan ja vuorotteluvapaan poistot ovat aivan asiallista, tuo eläkkeiden leikkaaminen tuossa muodossa, mitä nyt Brusi esitteli, on taas hölmöä.
Varsinkin vuorotteluvapaa on ollut hyvätuloisten keino pitää pitkä loma, josta saa vielä rahaa, miksi sellaista tulisi yhteiskunnan tukea?
Ilmoita asiaton viesti
Tunnen muutaman tätä ”etua” käyttäneen. Molemmat ylempiä toimihenkilöitä jotka vain ottivat pitemmän loman vähän pienemmällä palkalla.
Milloin timpuri on pitänyt ”vuorotteluvapaata”?
Vuorotteluvapaa on ollut konttorissa istuvia, työhönsä / tekemättömyyteensä leipääntyneitä ja väsyneitä virkamiehiä varten, tai siis virkahenkilöitä.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan, tuo timpuri on oiva esimerkki. Enpä ole itsekään kuullut kenenkään suorittavia työtehtäviä tekevän ottavan vuorotteluvapaata.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä eläkkeistä leikkaaminen nousee näköjään tapetille aina silloin tällöin eri hallitusten toimesta. Olen blogistin kanssa samaa mieltä, että se ei auta valtion kassatilannetta lainkaan, koska valtio vastaa vain kansaneläkkeiden maksamisesta ja niitä ei käytännössä voi leikata. Purran kannattaisi nyt puraista kieltään ja todeta, että pääsi sammakko.
Ilmoita asiaton viesti
Moni nykyeläkeläinen varmaan ilolla tervehtii tulevien eläkkeiden leikkaamista, sanotaanko kymmenen vuoden päästä eläkkeelle siirtyviltä, eikö?
Ilmoita asiaton viesti
Ylisuuret palkat ja ylisuuret eläkkeet pitää ottaa leikkauslistalle (= lisävero) mahdollisimman pian. Bruttopalkka on ylisuuri silloin, kun se on yli 8000 euroa kuussa ja eläke silloin, kun se on yli 5000 euroa kuussa.
Ilmoita asiaton viesti
Niin… tosiasiahan on, että historian rajuin nousukausi ja historian rankin marginaaliverojen progressio sattuivat kaikissa länsimaissa samaan aikaan 50- ja 60-luvuilla. Uskokoon sen sattumaksi, ken haluaa.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikea kyllä löytää mekanismia tälle korrelaatiolle. Sen sijaan korrelaatio yhteiskunnan rakennemuutoksen, kuten kaupungistumisen ja teollistumisen kanssa on helppo ymmärtää.
Ilmoita asiaton viesti
No ensinnäkin kapitalisteilla on ollut muitakin keinoja nostaa tuloja kuin palkkana. Rankka progressio on puraissut lähinnä palkkajohtajia.
Sitten vielä, firman piikkiin on vedetty juttuja ihan eri kädellä kuin nykyään.
Saloran johtaja jäi kiinni siitä kun myi kolmella miljoonalla telkkareita ilman kuittia, se on toki eri asia.
Sitten vielä: 50-luku ei edustanutkaan USA:ssa kapitalismia vaan sota-ajan suunnitelmataloutta, sen jälkilämpöjä. Sitä voisi USA:ssa nimittää lähinnä fasistiseksi talousjärjestelmäksi missä oli valtion tilaukset ja kapitalisti sai ohuen siivun voittona.
Se koki lyhyen loistoajan merkkituotteiden menestyksenä dollarin ollessa edelleen sidottu valuutta. Asiaa auttoi Korean sota. Ja sitten Vietnamin. Lopuksi veto loppui täysin 70-luvulla.
Ilmoita asiaton viesti
Ahaa! Historian paras nousukausi, vanhempiemme nuoruus ja oma lapsuutemme, johtuikin suunnitelmataloudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Mihin persuja tarvitaan; ei mihinkään muualle kuin oppositioon sotkemasta koko Suomea.
Malli Tampereelta, joka on toiminut vuosikymmenet tähän päivään saakka. Vasurit kyllä tukevat osaa ohjelmasta, persut vastustavat kaikkea.
Tampereella siis toimii demokratia oikealla tavalla:
Pormestarin ohjelma 2023–2025
Pormestariohjelman takana ovat seuraavat valtuustoryhmät: Kok., SDP, Vihr., Kesk. ja KD. Ohjelman otsikko on Ihmisten Tampere – Mahdollisuuksien kaupunki.
Ilmoita asiaton viesti
Kun on pakko jarruttaa valtion menojen kasvua, niin on eläkkeetkin otettava tarkasteltaviksi. Valtionvarainministeri Purra on oikealla asialla.
Ilmoita asiaton viesti
Voi hitsi et tainnut ihan sisäistää asiaa. Mitä hyötyä on tehdä leikkauksia, jos ne kasvattavat toisaalla kuluja. Laiska ja tietämätön päättäjä toki käsiittelee asian, että tosta kun leikataan niin näin paljon säästetään. Leikkausta vaativia kohteita on pilvin ja pimein julkisella puolella. Ne vain pitää löytää.
Ilmoita asiaton viesti
Siellä julkisissa menoissa 50 mrd / joka vuosi on tilaa kilpailuttaa 10 % pois tai leikata tai siirtää ei- pakollisia parempiin aikoihin.
Nyt hölmöläishallitus leikkaa monivärisestä tulomaton päästä 20 cm ja kutoo häntään 5 cm musta-valkoista.
Ilmoita asiaton viesti
Luulen kumminkin, että jotain sisäistin. Jos toimeentulon rajalla sinnittelevän kansaneläkeläisen eläke pienenisi ilman, että hänen toimeentulokustannuksensa alentuisivat, niin valtion olisi lisättävä tukea muuta kautta.
Mutta eläkeläisiä on muitakin. Heidän ostovoimansa vähenisi, jos eläketulo pienenisi. Pitää paikkansa, että eläkemenossa säästetty ei kaikki olisi valtiolle nettoa, sillä tulo- ja kulutusverokertymät alenisivat suhteessa. Arvioisin kuitenkin yli puolet olevan valtiolle ”oikeata” säästöä. En osaa pystymetsästä laskea sen kummemmin, mutta perälautana voi pitää lukua 45%, mikä oli kaikkien verojen osuus Suomen kansantulosta vuonna 2023.
Mitä hallitus eläkkeiden suhteen päätyy mahdollisesti esittämään, jää nähtäväksi. Eläketarkastelussa on myös verotuspuoli ja silloin pöydällä on kaikki eläkkeet ja asia lomittuu tuloveroihin yleensä.
Ilmoita asiaton viesti
” Sinulle valehdellaan…”
https://www.youtube.com/watch?v=UmISDOxq7SA&t=1525s
Ilmoita asiaton viesti