Kun tyhmyys saa vallan Purra on hyvä esimerkki…..

Toki muitakin löytyy, muutta Purran eläkkeiden leikkauksiin kohdistuvat ulosannit alkavat olla top kympissä ja lähenevät paalupaikkaa, mitä tulee järjen käytön minimointiin. Mitään konkreettista leikkausten suhteen ei vielä ole tapahtunut, muutta tietäen ko. ministerin jääräpäisyyden ja kykenemmättömyyden ottaa pakkia. No luulen, että asia  muhii edelleen.

Jan Hurrin kolumni talouasanomissa valaisee asiaa, just niin kuin se on.

 

40% eläkkeistä maksetaan julkisisista varoista. Ne pienimmät eläkkeet. Loput on rahoitettu muita kanavia pitkin. Koko rotlaan kun lisätään ne menetetyt tulot valtion kassaan, joita eläkkeiden leikkaus toisi tullessaan. Ostovoima vähenee eli kulutusverotus laskee, tuloverotkertymä laskee.  Tulos olisi näinollen +-0. Lisätäään kuluiksi vielä se, että sosiaalitukien tarve nousee, Kelalle tulee paineita ja kuluja kun toimeentulotukihakemukset kilahtavat atmosfääriin jne.

Mikäli Purra seleseli selittää ja ei edes halua ottaa näitä asioita huomioon on jotain pahasti pielessä. PS:n puoluekokous on ensi vuonna ja silloin voidaan nähdä elokuvan kakkaoversio vuoden 2017 tapahtumista. Ellei jo aikaisemmin

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010325545.html

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu