Lapset kovan liiketoiminnan ytimessä

Yleä on arvosteltu syystäkin, vaan ei nyt. Oheinen uutinen laittaa miettimään, jos pahoinvoinniltaan pystyy.

https://yle.fi/uutiset/3-11016328

Mikä ihme tätä maata riivaa. Sote kaatui toistaiseksi ja osa syynä oli terveysjättien hinku sosialisoida veronmaksajien rahoja omaan taskuunsa. Samaan aikaan lastensuojelusta on kehittynyt yritystoimintaa joka takoo rahaa sijoittajille, eikä niin vähän.

Kerkeästi, kuten artikkelista ilmenee, nämä yritykset painottavat ja perustelevat toimintansa laatua tehokkuudella ja vähäisellä byrokratialla. No kokemuksista hoivakodeista  tiedän, ettei se näin ole.  Joka tapauksessa väittämä on jakomielinen, kun sitä tarkastelee lähemmin. Tehokkuus takaa isot osingot sijoittajille. Tämä raha on pois, mennyt vaikka sitä voitaisiin käyttää lasten hyvinvoinnin parantamiseen entisestään.

On totta, että julkisen puolen toiminnassa on byrokratia ja sen mukana tuoma jämähtyneisyys mukana. Yksinkertainen kysymys on miksi? Murphy elää ja voi hyvin. Kuitenkaan ei ole mitään estettä etteikö julkinen voisi toimia tehokkaasti, laadukkaasti.  Taitotahtoa se vaatii.  Vaatii myös järjestelmän purkamista alkutekijöihinsä. Uuden luominen vanhan tilalle lienee aika simppeli juttu. Ensiksi määritellään suorittavan portaan tarve, määrä.  Seuraavaksi selvitetään, kuinka pienellä kukkakeppimäärällä, henkilöstöllä voidaan ns. hallintopuolta pyörittää…….

Kuten sanottu taitotahtoa.

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu