Loppupeleissä konsensus saattaisi olla hyvä lääke, talouden kannalta

Jotenkin tuntuu hölmöltä, kun seuraa keskustelua maamme talouden tilasta. Demokratia sinällään toimii, vaan sekin tarvitsee korjausarjan ja uudet kannen tiivisteet. Tilanne on se, että poliittinen päätöskyky on kietoutunut byrokraattisen päätösvallan kanssa sylipainiin julkisen talouden hallinnasta. Esimerkkinä nämä uudet sote alueet. Voi kiesus mitä skeidaa. Ei kansa tommosta tarvitse sairaalot stoppiin ja uutta tilalle joskus tulevaisuudessa.

Näillä poliittisilla päättäjillä ja niitä myötäilevällä virkahallintoviranomaisilla on jännä työkalu joka selittää kaiken. Asetukset, lait antavat työrauhan nukkua. Järjestelmä on niiden avulla saatu vastuunkanttamomuuden tilaan. Kukaan ei ota kantaa, vaan siirtää sen toiselle. Sitten ihmetellään kun rahat ei riitä.

En ymmärrä. Selittäkää hyvät ihmiset, miksi esim. sähkön hinta hyppää eri korkeuksiin ja vaikeuttaa tavallisen kansalaisen oman budjetin hallintaan. Bulkkitavaraa ja perusoikeus on saada sitä myös sovittuun hintaan. Vaan ei byrokratia ja poliittiset viranomaiset ottavat kantaa, mutta ei vastuuta.

Voi olla, että maassamme on demokratia vaje.

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu