Mitä tapahtuu jos emme hyväksy tukipakettia…….

Eipä tuota tarvitse edes ennustaa eli leikitellään ajatuksella. Rysseli on juuri nyt huolestunut tilanteesta ja odottaa eduskuntamme päätöstä. Kun kielteinen päätös syntyy on piru irti. Mordorin yllä leijuu synkkä savu ja salamat valaisevat öistä taivasta. Suomea kiusataan ja uhkaillaan mitä ihmeellisimmillä sanktioilla. Siihen se sitten jääkin.

Oikeasti tuo uhkailuvaihe on raukkamaista toimintaa. Integraatio kiimainen ryssel ei halua edes ymmärtää miksi joku jäsenvaltio voi harata vastaan. Kuitenkin kulisseissa mietitään jo päät piukkana, miten apupaketti runnataan läpi uudessa tilanteessa ja runnataanhan se. Tietyissä piireissä parran pärinä ja kauna maatamme kohtaan jatkuu. Toisaalta Suomi tulee saamaan paljon kiitosta rohkeudestaan ja varmasti on esimerkki muutamalle muulle jäsenvaltiolle. Sympatiaa tulee myös EU maiden kansalaisilta ja rysselissä  purraan vain jämiä kynsistä.

Joo tuo kaupankäynnin vaikeuttaminen.  On olemassa isompi mahti. Kaupankäynnin haltijat pitävät huolen, että homma jatkuu kuin ennenkin.  Saksalainen Mayer saa jälleen kerran tilauksen maailman suurimmasta risteilijästä. Kakussa on 1,5 miljardia ja sitä jaetaan ympäri EU:ta.  Sitä kauppaa ei kukaan pysty estämään tai hankaloittamaan.  Sama koskee muutakin vientikauppaamme. Jos diilit on hyviä, ei niitä poliittisin päätöksin voida estää. Varsinkin kun Suomi on edelleen EU:n jäsenvaltio ja nauttii kaikista EU:n perinteisistä  kaupankäyntiin liittyvistä eduista. Joku pikkuepisodi nykysen unionin historiassa ei paljon paina. Näin haltijat ovat päättäneet.

Että näin tulee tapahtumaan jos……

 

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu