Mitä tapahtuu jos emme hyväksy tukipakettia…….
Eipä tuota tarvitse edes ennustaa eli leikitellään ajatuksella. Rysseli on juuri nyt huolestunut tilanteesta ja odottaa eduskuntamme päätöstä. Kun kielteinen päätös syntyy on piru irti. Mordorin yllä leijuu synkkä savu ja salamat valaisevat öistä taivasta. Suomea kiusataan ja uhkaillaan mitä ihmeellisimmillä sanktioilla. Siihen se sitten jääkin.
Oikeasti tuo uhkailuvaihe on raukkamaista toimintaa. Integraatio kiimainen ryssel ei halua edes ymmärtää miksi joku jäsenvaltio voi harata vastaan. Kuitenkin kulisseissa mietitään jo päät piukkana, miten apupaketti runnataan läpi uudessa tilanteessa ja runnataanhan se. Tietyissä piireissä parran pärinä ja kauna maatamme kohtaan jatkuu. Toisaalta Suomi tulee saamaan paljon kiitosta rohkeudestaan ja varmasti on esimerkki muutamalle muulle jäsenvaltiolle. Sympatiaa tulee myös EU maiden kansalaisilta ja rysselissä purraan vain jämiä kynsistä.
Joo tuo kaupankäynnin vaikeuttaminen. On olemassa isompi mahti. Kaupankäynnin haltijat pitävät huolen, että homma jatkuu kuin ennenkin. Saksalainen Mayer saa jälleen kerran tilauksen maailman suurimmasta risteilijästä. Kakussa on 1,5 miljardia ja sitä jaetaan ympäri EU:ta. Sitä kauppaa ei kukaan pysty estämään tai hankaloittamaan. Sama koskee muutakin vientikauppaamme. Jos diilit on hyviä, ei niitä poliittisin päätöksin voida estää. Varsinkin kun Suomi on edelleen EU:n jäsenvaltio ja nauttii kaikista EU:n perinteisistä kaupankäyntiin liittyvistä eduista. Joku pikkuepisodi nykysen unionin historiassa ei paljon paina. Näin haltijat ovat päättäneet.
Että näin tulee tapahtumaan jos……
Eiköhän Suomi pysy tiukasti ruodussa. Ei tarvitse pohtia sitä, mistä Suomea tullaan kiittämään tai ei.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys onkin siitä jos emme hyväksy eli eduskunta äänestää tukipakettia vaataa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tämä täysin järjetön elpymisväline kuopataan, rahaliitto joutuu verotuksen ja tulonsiirtojen sijaan turvautumaan setelipainantaan EKP: n taholla USA: n tapaan.
Elpymisvälineellä ei ole mitään tekemistä itse pandemian kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Joo se on toki vaihtoehto. Hankaluus on siinä, että se koskisi vain euromaita suoraan ja välillisesti muita. Käytännössä sotkua sotkun perään.
Ilmoita asiaton viesti
Ja Trump- Bidenin tapainen setelirahoitus on kauhu mm. Ranskalle ja Italialle väistämättömän inflaation ja korkojen nousun seurauksin.
Suomalaiset asuntovelalliset ovat tottuneet nollakorkoihin 20 – 30 vuotisien maksuohjelmineen, mutta entäpä vain kovin pian korkojen nousten viiden pinnan tasolle ?
Saattaa vain kulutus sakata Suomessakin korkojen kera ajaen Suomenkin talouden yhä kauemmas pohjoismaista hyvinvoinnista. Tämä on väistämätöntä ja todellisuutta lähivuosille.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeastaa EU:n integraatio sai vauhtia n. 10v sitten. Onhan se ollut jo tapetilla, mutta ”pakottaminen” alkoi noihin aikoihin. Kreikan kriisi oli eräänlainen kulmakivi. Siinäkin piti selvitä kerta-annoksella vaan kuinkas kävi. Kreikka on edelleen vaikeuksissa, mutta saksalaiset ja ranskalaiset rahoittajat, pankit viheltelvät vain.
Sen jälkeen EU ja euro on mennyt kriisistä kriisiin ilman hengähdystaukoa. Mitä järkeä tässä on?
Ilmoita asiaton viesti
Jos tukipaketti ei menisi eduskunnassa läpi, EU tekisi kuten aina tekee: Neuvotellaan pari poikkeusta Suomelle, Suomi hyväksyy ja kaikki säilyttävät kasvonsa.
Jos jälkimmäinenkään ei mene läpi, Suomi jää tukipaketin ulkopuolelle ja muut osallistuvat siihen.
Aurinko nousee sitten myös seuraavana aamuna.
Ilmoita asiaton viesti
Just näin. Miksi sitten pirunmoinen hässäkkä?
Ilmoita asiaton viesti
Ei noin. 27 maan huippukokoukset ovat sitä varten, että mahdolliset pulinat saadaan siinä käytyä läpi. Luottamus Suomeen sopimuskumppanina menisi ja muilla 26 maallakin olisi vaikeuksia saada neuvottelut budjetista taas tyhjästä käyntiin.
Aurinko nousisi kyllä Suomelle, mutta todellakin vain idästä.
Ilmoita asiaton viesti
Sopimuskumppanina? Kaikille on ollut alunperin selvää, että jokaisen maan on ratifioitava sopimus. Ei ole mitään sopimusta ennen kuin se on tehty. Edellä kuvattu on juuri se tapa, jolla EU toimii jos jotain vastahakoista maata ei saada ruotuun.
Venäjällä pelotteluakaan ei nyt ihan joka asiaan voi soveltaa. Tuntuu että sen rooli alkaa olla samaa luokkaa kuin Neuvostoliiton pahimpina suomettumisen aikoina.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä huippukokous teki sopimuksen, diilin siitä että näin toimitaan. Hallitukset vastaavat siitä, että kansallisista parlamenteista haetaan hyväksyntä. Kun maltillinen oikeisto ja vasemmisto kaikkialla Euroopassa kannattaa pakettia, ongelmia ei ole missään muualla paitsi täällä yhä vain persuuntuvassa persulassa.
Rajat ylittävä putinismi on realiteetti, joka todella vie Suomea ” takaisin” 1970- luvun asetelmiin. Ei se ole pelkästään pelottelua, ei elämä tuolloinkaan aivan mahdotonta ollut.
Ilmoita asiaton viesti
Huippukokouksella, tai hallituksella, ei tietenkään ole mandaattia tehdä tuollaista sopimusta. Tuo ajatuskin on täysin epädemokraattinen ja noin toimien, omiaan heikentämään kansalaisten luottamusta koko EU:iin. Se jos mikä olisi omiaan heikentämään Unionia.
Ilmoita asiaton viesti
Heikentää jo nyt. Eivät kansalaiset tyhmiä ole.
Ilmoita asiaton viesti
Jouni eiköhän tuollainen marssijärjestys…..no se on aika lähellä diktatuuria. Demokratioissa ylin valtaa pitämä elin on parlamentti kuten meillä eduskunta. Joka taas on vastuussa esimiehilleen. Näin se vain menee. Jos et sitä hyväksy, no en voi auttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Snellman, paskanjauhamisesi sijaan täytynee vain todeta, että monissa muissa jäsenmaissakin elvytysväline on pahasti tarkastelun alla.
Ilmoita asiaton viesti
No jos vakaata ja kestävää kasvua on luvassa, Rysselistä, niin ihme, ettei oikein kaikkialla näy, eikä tunnu.
Ehkä meitä ei noissa tarvita.
Ilmoita asiaton viesti