Onko rasismi ensisijaisesti kulttuuriin, ihonväriin tai mihin helkkariin se perustuu?

En toki osaa itsekkään vastata. Onko se väkivaltaisuuden kasvualusta sellaiseen yhteiskuntaan, jossa syyllisiä ovat nuo toiset? Aivan kuin puuttinin venäjällä.

Ei yllätä se, että maassamme on omasta syystämme käynnissä rasistisesta vihasta kerronta, jossa ihan taviksetkin ovat syyllisiä. Molemmilta puolilta. Propagandastahan tässä lienee kysymys. Valitettavasti sillä saadaan  värjättyä lähdevesikin punaiseksi. Aivan suotta, mitä enemmän melua tulee ulkopuolelta kuulokkeisiin, sitä kipakammin se pitää vaientaa on suuntaus tällä hetkellä.

Ristiriita on valmis, etulinja on jaettu. Pöhköintä on se, että kukaan ei voi vastata kysymykseen rasismista miksi? En jaksa uskoa, että tuo värikysymys olisi meillä haastava. Kulttuurierot toki ovat ja niiden ylittäminen on se vaikein. Itseasiassa niitä ei voi ylittää. Ne korjautuvat aikanaan. Vaan vasta kun sukupolvet vaihtavat vuoroansa. Tämä on se, mikä hämmentää kun kulttuuri on sekoitettu omaan vahvaan uskontoasenteeseen. Tästä voisi tapella tappiin asti ja sille tarttis saada aikaan keskustelua.

Vahva uskontoon liittyvä asenne lienee juurisyy. Aina yleistetään ja se ei ole kiva juttu. Tässä tullaankin ns kaksinaismoraaliseen piirteeseen koko asetelmassa. Jos naapurin likka käyttää huivia se on kulttuuria ja ihan ok, jos hän itse sen suvaitsee. Näin minä se ajattelen. Jos hänet pakotetaan kokovartalon juttuun ja silmät vain näkyy. Ei vain toimi. Mitä niissä on eroa? Pirunmoinen ero mielestäni. Pitää muistaa, että useimmat muslimi maahanmuuttajat, ovat juuri tuota uskonnon ja tosielämän vuoksi, syntynyttä ristiriitaa paenneet omasta maastansa.

Se, että tässä on hallituksemme kovin paikka. Sallikaa mun nauraa.

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu