Vaalien tulos ja gallupit

Vaalit tulivat ja menivät ja paljon on höpinää ilmatilassa. PS:n ja Vihreitten kannatusta spekuloidaan. Eiköhän molemmat puheenjohtajat ole liki oikeassa syistä ja seurauksista. Perussuomalaiset olivat laiskoja ja vihreitten ydinalueella ei äänestetty.  Helsingin poissa olo vaikuttaa myös äänestysvilkkauteen. Väittäisin, että 50%:a olisi mennyt rikki jos alue olisi ollut mukana. PS:n lukuja se tuskin olisi korjannut vihreitten kylläkin.

Ilman, että kulmahampaat olisivat ulkona. Vaalien suurin voittaja on keskusta. Puolueella on vahva mandaatti valtuustoissa puolustaa periferiaa, vahvempi kuin eduskunnassa ja sillä on merkitystä pikkukuntien elvyttämisen kannalta. Ihan hyvä näin.

Ajatus siitä että, peilaako tämä tulos valtakunnallista kannatusta puolueiden kesken suhteessa EK-vaaleihin. Väittäisin, että ei peilaa. Odotellaan seuraavia kannatuskyselyitä helmikuun alussa. Niistä saamme aika mielenkiintoista tietoa. Tämä on tietysti vain heitto, mutta olisiko mahdollista, että tällä viikolla tehtäisiin gallupkysely isommalla otannalla (10 000). Saataisiin lisää puhinaa keskusteluun.

 

AOBrusi
Sitoutumaton Kaarina

Eläkkeellä 1956 Jyväskylässä syntynyt ja Kaarinan Hovirinnassa majaileva kansalainen. Voi bongata Kallenraitilla pienen koiran hihnan päästä.

Ei vuosimalli mitään ratkaise. Kilometrit mittarissa merkitsevät enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu