Vaalien tulos ja gallupit
Vaalit tulivat ja menivät ja paljon on höpinää ilmatilassa. PS:n ja Vihreitten kannatusta spekuloidaan. Eiköhän molemmat puheenjohtajat ole liki oikeassa syistä ja seurauksista. Perussuomalaiset olivat laiskoja ja vihreitten ydinalueella ei äänestetty. Helsingin poissa olo vaikuttaa myös äänestysvilkkauteen. Väittäisin, että 50%:a olisi mennyt rikki jos alue olisi ollut mukana. PS:n lukuja se tuskin olisi korjannut vihreitten kylläkin.
Ilman, että kulmahampaat olisivat ulkona. Vaalien suurin voittaja on keskusta. Puolueella on vahva mandaatti valtuustoissa puolustaa periferiaa, vahvempi kuin eduskunnassa ja sillä on merkitystä pikkukuntien elvyttämisen kannalta. Ihan hyvä näin.
Ajatus siitä että, peilaako tämä tulos valtakunnallista kannatusta puolueiden kesken suhteessa EK-vaaleihin. Väittäisin, että ei peilaa. Odotellaan seuraavia kannatuskyselyitä helmikuun alussa. Niistä saamme aika mielenkiintoista tietoa. Tämä on tietysti vain heitto, mutta olisiko mahdollista, että tällä viikolla tehtäisiin gallupkysely isommalla otannalla (10 000). Saataisiin lisää puhinaa keskusteluun.
Vihreille vaaliasetelma oli heikko jo yksin sen vuoksi, ettei Helsinki ollut mukana. Tuskin tulos kuitenkaan vaikuttaa mitenkään heidän kannatukseensa tulevaisuudessa. Siihen vaikuttaa eniten heidän oma politikkansa.
Perussuomalaiset ovat itse syyllisiä kannatuksensa sulamiseen. Eniten heidän mainonnassaan esillä oli bensiinin hinta ja maahanmuutto, joilla ei ole mitään tekemistä terveydenhuollon ja pelastuspalveluiden kanssa. Ei uponnut suomalaisiin. Se on jo oma asiansa, onko perussuomalaisilla myöhemminkään kykyä pysyä varsinaisessa aiheessa, vai jatkavatko puuta-heinää-puhumista.
Vaalit palauttivat Keskustan kolmen suuren joukkoon. Siirtyykö kannatus valtiollisiin vaaleihin, se nähdään ensi vuoden eduskuntavaleissa. Yhden ison vaikeuden he kuitenkin kasasivat tielleen. Lupaus säilyttää terveysasema joka kunnassa on kestämätön. Sitä he varmaan yrittävät valta-alueillaan, mutta se on erittäin kallis ja tehoton järjestelmä. Kyllä kriteerin pitää olla hoitoon pääsyn joustavuudessa, ei siinä, että vajaakäyttöinen terveysasema on mahdollisimman lähellä.
Kokoomus omilla vahvoilla alueilla varmasti yrittää ohjata hoitoja yksityiselle sektorille, mutta yhtä vahvaa asemaa Kokoomuksella ei ole missään kuin Keskustalla on Suomen maaseutualueilla. Siellä he voivat touhuta omiaan meni sitten miten meni.
Demareillakin on vahvat alueensa. Varmasti he yrittävät sen mitä voivat tehosta organisaatiota ja turvata hoidon saatavuus parhaalla mahdollisella tavalla. Onnistuminen riippuu paljon siitä, miten yhteistyö yli puoluerajojen onnistuu. Hyvät mahdollisuudet siihen ovat olemassa
Ilmoita asiaton viesti
Kaikissa puolueissa peräänkuulutettiin konsensusta Saa vain nähdä onnistuuko se. Ensimmäinen vuosihan menee tuon hallinnon ja siihen kuuluvien osastojen luomiseen. Saa nähdä.
Kokoomuksen haave myydä kansalaisten terveys ei mukisematta onnistu. SDP, Vas, KD Muodostavat aika vahvan rintaman ja ainoa varma tukija on RKP. Perussuomalaiset ovat julkisesti suhtautuneet epäluuloisesti nykyisiin isoihin (taitaa olla mehiläinen) palvelujen tuottajiin. Aika harvasssa on ne valtuustot, joissa RKP ja Kok voi saada helpon voiton.
Ilmoita asiaton viesti
Vaalikoneväite: Hyvinvointialueen tulee mahdollistaa yksityiseen hoitoon pääsy palvelusetelillä, jotta hoitoon pääsyn määräajoista ei lipsuta.
MYÖNTEISIMMIN palveluseteleihin suhtautuvat Orpo, Saarikko, Essayah, Wickström ja (Liike Nyt) Kähönen, jotka ovat väitteen kanssa täysin samaa mieltä.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008553392.html
Ilmoita asiaton viesti
Setelit eivät hoida ketään. Tarvitaan hoitajia. Setelirahoitus sopii vain tapauksiin, joissa potilaalla on vain yksi vaiva, johon hän hoitoa tarvitsee. Se on harvinaista. Useimmat ovat monisairaita ja heitä on hoidettava kokonaisuutena. Seteleillä saadaan aikaan silppuhoitoja, jotka yhteiskunta pääosin maksaa, mutta kokonaisuutta ne harvoin palvelevat.
Ilmoita asiaton viesti
Pienemille yksiköille ne saattaisivat sopia.
Ilmoita asiaton viesti
Vajetta ei ole ainoastaan hoitajista vaan myös lääkäreistä.
Suomeen tarvitaan 3000 lääkäriä lisää nykyisen lääkäripulan korjaamiseksi ja 7 päivän hoitotakuun toteuttamiseksi, arvioi Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT. Asiantuntijoiden mukaan lääkäripula on niin merkittävä, että se uhkaa sekä sote-uudistuksen että 7 päivän hoitotakuu-uudistuksen onnistumista.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomi-pudonnut-pohjoismaiden-kelkasta-3000-laakarin-vaje-uhkaa-soteuudistusta-ja-hoitotakuun-onnistumista/8208836#gs.mva7bm
Jos ja kun ei ole niin hoito on järjestettävä muualla.
https://stm.fi/hoitotakuu
Ilmoita asiaton viesti
Totta ja kun se ratkaistu, pitää kattella noitten mehiläisten perään. Olisi kiva päästä kirjanpitoon käsiksi ja selvittää paljonko kassavirrasta on veronmaksajilta ja paljonko palaa veroparatiiseihin.
Ilmoita asiaton viesti
Katsotaan mitä suunnitteilla olevista hankkeista tuleman pitää, mutta ostopalvelujen valvonta on mainittu.
https://soteuudistus.pirkanmaa.fi/hyvinvointialueen-rakentaminen/sote-palvelujen-laadun-valvonta/
Ilmoita asiaton viesti
Jeps, lienee paras. Aika mehukasta kamppailua aiheesta vielä tulee.
Ilmoita asiaton viesti
Nytkö jo heti alkaa tämä suojatyöpaikkojen rakentaminen. Valvojat pitää saada heti virkaan, vaikka hoitajien rekrytoinnista ei ole tietoakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Palveluseteli lienee ok. Tuossa yksitysessä sektorissa on yksi paha ongelma. Piikkipaikkaa pitävien yritysten omistuspohja ei sovellu esim. terveys- tai hoivayksiköiden pitämiseen isossa mittakaavassa. Pienemmät kotimaiset yksiköt tai perhelääkä kyllä.
Ilmoita asiaton viesti