Murhien lokakuu

Murheellinen murhien lokakuu lähestyy loppuaan. Surua ja murhetta, mutta myös selkeää välinpitämättömyyttä hädän edessä.

Kaikki uhrit ovat liikaa, mutta suurempi tuska taitaa silti olla itse murhaajalla.

Mitä tapahtuu yhteiskunnan järjestelmässä, tai siis mitä ei tapahdu, kun tuollaisia tapauksia tulee noinkin paljon Suomessa julkisuuteen.

Kuinka paljon jää esimerkiksi myrkytyksiä, tai nokkakolareita kokonaan murhatilastoon merkitsemättä?

Tai kuinka paljon vanhuksia hönötetään, tarvitsematta heitä koskaan edes tappaa.

Kukaan ei ole kiinnostunut, jos vanhus antaa rahansa vaikkapa Pelastusarmeijalle, mutta kuinka monta vuotta sieltä ovat käyneetkään vanhusta ympäripuhumassa ja kiirastulella pelottelemassa.

Oma äitini muutti paikkakuntaa ja jo seuraavana päivänä oli pelastusarmejan ihmiset ovella, Kouvolasta oli ilmoitettu Joensuuhun, että nyt siellä on uhri tulossa.

Kuinka paljon lahkot esimerkiksi mormonit  ylipuhuvat uskollisia jäseniään antamaan eurot kirkolle?

Sitten kun joku tappaa saadakseen rahat, niin silloin vasta nostetaan älämölö, vaikka hyvin tiedetään, että kiristäjiä on paljon muitakin.

Kiihtelysvaaran vanhainkodissa näin, kuinka erään mummelin poika kävi joka kuukausi eläkkeet omaan käyttöönsä, eikä se ystävälliseltä toiminnalta näyttänyt. Henkilökunta oli kuitenkin hiljaa ja niin minäkin, koska eihän se perheen sisäinen asia meille ulkopuolisille kuulu.

 

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu