Ne silmissä vilisevät miljardit

 Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki ennakoi kahden miljardin leikkauksia tulevalle vaalikaudelle. Leikkauksista on tullut uusi kirosana, vaikka yhteiseksi hyväksi leikkaukset ovat. Leikattava on, koska julkisen talouden ihme ei voi kasvaa loputtomiin pelkkien toivekuvien varassa.

Kaksi miljardia on Suomen kokoiselle ja tasoiselle kansalle oikeasti niin pieni juttu, että sillä ei kannattaisi juurikaan ketään pelotella. Kaksi miljardia on ainoastaan 25 senttiä päivä jokaiselta meiltä koko vaalikauden ajan, eli ei kovin iso leikkaus kenenkään tuloihin nähden.

Kaksi miljardia on tietysti paljon se leikataan vain rikkailta. Rikkailtahan kansa sen haluaisi aina leikata. Mitäköhän tasa-arvoa se edustaa, että rikkailta saa aina odottaa suurinta panostusta. He ovat panostaneet parhaiten kun ovat saavuttaneet vaurautensa, miksi heiltä aina odotetaan suurinta uhrausta?

Jos maksaisimme ensimmäisnä vuotena euron päivässä vuoden ajan, leikkaukset olisivat hoidettu ja vaalikauden kolme viimeisintä vuotta olisivat vuosia ilman leikkauspelkoa. Euro päivässä ei kenenkään taloutta kaada.

Kolmekymppiä kuussa? Halpa hinta siitä, että saamme jatkossa tervemmän Suomen. Leikataan me kynnet ja hiuksetkin ilman ihmeempiä itkupotkuraivareita, mutta kun on kysymys Suomen leikkauksista ollaan kuin perseelle ammutut karhut.

Tupakoitsijalla menee enmmän rahaa tupakkaan päivässä, mitä hän olisi valmis isänmaansa eteen uhraamaan.

Puhumme kyllä kauniisti, että vanhuksille tulisi olla lisää rahaa, mutta se pitäisi ottaa valtiolle lainana, omiin varoihin ei saisi koskea.

Toinen vaihtoehto on, että tuotamme enemmän, viemme enemmän ja saamme näin rahaa enemmän myös valtiolle. Mutta sekään ei kaikille sovi, että yrittäjät menestyisivät ja sitä kautta työllisyys nousisi. Lypsävä lehmä yleensä ruokitaan ensin hyvin ja huolehditaan että se runsaille laitumille, jotta maitoa heruisi mahdollismman paljon. Yrittäjää lypsetään eri metodilla. Asetetaan hänet ristille ja ruoskitaan julkisesti, sitten ihmetellään miksi tulosta ei synny.

Maksetaan ne leikkaukset jos ei huonomipi elintaso tai vähemmän holhoava yhteiskunta kerran kiinnosta. Maksakaa siis euro päivässä siitä, että ette halua leikkauksia enää. Se oikeasti halpa hinta siitä, että sinua ei enää leikata;)

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu