2,7 astetta

Yle uutisoi taas, että katastrofi tulee, ilmasto lämpenee kokonaista 2,7 astetta. Suomeen on tulosssa Milanon lämpötila. Kaikki haluavat välttyä ilmaston muutokselta, no ehkä minua ja muutamaa lukuun ottamatta.

Keinot jolla ilmastonmuutosta yritetään ja on yritetty jo vuosikymmeniä taltuttaa ovat jääneet torsoiksi. Ja nyt koronan aiheuttama lentoliikenteen väheneminen ei ole juurikaan auttanut, vaikka juuri lentoliikennettä on suuresti syytelty.

Myöskään mikään päästökauppa ei ole näkynyt ilmastonmuutoksessa. Raha jota päästökaupan varjolla kerätään ei päädy ilmaston viilentymisen edistämiseen vaan sillä kuitataan syömävelkoja tai eletään yli varojen.

Euroopassa suurin osa hiilidioksidipäästöistä syntyy energian tuotannosta, joten päästökaupan vaikutukset näkyvät selvästi energian hinnassa. Hiilidioksidin päästöoikeuden hinta nostaa sähkön tuotantoon käytettävän hiili- ja kaasuvoiman kustannuksia, eli tekee niistä vähemmän kannattavaa. No päästökaupan kannattavuuden vähennys maksatetaan kuluttajilla ja mikään ei muutu artisti vain maksaa itsensä kipeäksi.

Onhan se hölmöläisten hommaa, kun päästökauppa nostaa hintoja ja asiakkaalla ei ole vara ostaa, niin Keskuspankki tekee tyhjästä rahaa ja sitä jaetaan liikenteeseen ja näin taas talous elpyy, ilmasto vain ei siitä viilene, mutta joku vetää päästökaupparahaa välistä.

Tässä Wikipedian lainauksessa asia näkyy selkeästi, eli peittoa jatketaan ja päästökauppa vesittyy:

”Tehdäkseen EU:n päästökaupan turpeen suhteen tehottomaksi Suomi sääti toukokuussa 2007 turpeen bonustariffijärjestelmän vuoteen 2010 asti. Fingrid maksaa bonuksen sähköntuottajalle mutkikkaan kaavan mukaan, jossa huomioidaan hiilen ja turpeen hinta ja päästömaksujen hinta. Kaavan mukaan korvaus kasvaa, jos hiilidioksidin päästömaksu nousee. EU:n päästökaupan tavoitteena on vähentää hiilidioksidi-intensiivisiä polttoaineita. IEA:n mukaan Suomen turpeen bonustariffi tosiasiassa tekee tehokkaasti päästökaupan markkinapaineen tehottomaksi.”

Puheet ja teot eivät kohtaa ja pyörimme kuin puolukka avannossa, nyt kun lentoliikenne on koronan takia alhaalla, valtiovalta kompensoi lentoja, jotta lentoliikenne vilkastuisi. Olemme kuitenkin jopa koronan aikan lentäneet liikaa, kun käyrät eivät osoita viilenemistä. Silti valtio maksaa siitä, että lentoliikennen normalisoituisi ja normaalina pidetään lentoliikenteen huippuvuosia.

Tosi paikan tullen meidän tulee romauttaa energiankäyttömme, eli ei lentelyä, ei turhaa pillurallia, ei suurikulutusautoja, useampi matkustaja yksityisautoihin ei mitään turhaa kruisailua ja kerran viikossa vain kauppaan ym. ym.

Ei sähköautot meitä pelasta, vaan meidän tulee oikeasti keksiä keinot, joilla maailma pelastuu. Kiina ja muut maat on saatava samaan veneeseen ilmastotekojen pariin, ei muuten kannata tehdä mitään jos perälauta vuotaa noin pahasti ja määrätietoisesti. Meneehän tässä kaikilta ilmastopelottelulta uskottavuus, kun puheista ja päästökaupoista huolimatta ilmaston uhka vain suurenee ja suurenee.

Ihmisen oikeustaju ei ota enää vastaa uusia maksuja, kun maksuilla ei ole saatu mitään aikaiseksi.

Metaani on kasvihuonekaasu, joka lämmittää ilmastoa noin 20 kertaa voimakkaammin kuin hiilidioksidi, silti meille syötetään päästökauppaa vain hiilidioksidi etukenossa.

Jos maailma on menossa kohti tuhoa, niin lopettakaa päättäjät tuhon tie ja tehkää oikeita tekoja ja jättäkää jargoni vähemmälle, puhumattakaan jatkuvasta pelottelusta.

Kun itse olin lapsi, niin lapsia oli tapana pelotella esimerkiksi pimeällä ym. Tarkoitus oli sen ajan mittapuulla hyväksyttävää, mutta kuka luulee, että se pelottelu poisti pimeää, se pelottelu vain lisää ahdistusta, mutta ei poista ilmaston lämpenemistä.

+16
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu