370 miljoonan negatiivinen leipä

Hallitus lupaa leikata. Hallitus on potkinut edellään tätä negatiivista asiaa hallituspuolueiden kannatukselle. No miksi ihmeessä he säästivät leikkaukset vaalikauden loppuun? Vasmmistoliitolle ei oikein mitenkään maistu nämä leikkaukset. He kun leikkaisivat vain sitä kakkua, jonka riistäjätporvarit heille ovat leiponeet yhdessä työntekijöidensä kanssa. Viime vuosina tämä yhdessä leivottu kakku on sisältänyt yhä enenevissä määrin silkkaa lainaa.

Eli kun tällaista lainahöttöistä kakkua jaetaan, se tarkoittaa, että meille on syntyy koko ajan kasvava negatiivinen leipä, jota olisi nyt jaettava kakun sijasta.

Jokainen omilla aivoillaan ajatteleva tietää, että kakkua voidaan jakaa, kun sen ainekset on ensin yhdessä duunattu ja sitä kautta leivoksen arvo ansaittu. No negatiivinen leipäkin on leikattava, kun olemme yhdessä sitä velkakakkua tarpeeksi nauttineet, pää tulee vetävän käteen, vaikka Paavo Arhinmäki uskookin, että lainoa ei tarvitse koskaan maksaa takaisin.

Miljardit ovat niin suuria rahoja, kun niitä lainataan niin hymy on huulilla, mutta kun ensi vuoden velanotto 7 miljardia pitäisi maksaa pois korkojen kanssa, niin jostain on leikattava, tai sitten on tuplattava veroja. Hokkuspokkusrahat ovat tainneet loppua, kun valtiovarainministeri Annika Saarikko jyrähti, tai esitti kainon uhkauksen. Että jos te ette leiki kepujen kanssa niin me emme istu samassa leikkikehässä enää keväällä.

Muistaakseni Katri Kulmuni esitti hallitukseen mennessään jonkinlaisen listan keskustalaisten vaateista. Olisi kiva nyt julkaista se lista uudestaan.

SDP, RKP, vihreät ja vasemmmistoliitto ovat nyt hissukseen ja yrittävät unohtaa tämän keimailusyytöksen samalla tavoin kuin keskustalaiset ovat unohtaneet Katri Kulmunin teesit. Hallitus jatkaa ylimielistä esiintymistä, jonka tyylin he omaksuivat koronan alkumetreillä. Viisikko astui joka päivä monta kertaa esiin ja jokaisella oli samasta asiasta jotain kerrottavaa. Se tulkittiin tasa-arvoksi ja yksimielisyydeksi, nyt yksimielisyys on jo pidemmän aikaa ollut muisto vain.

Velkarahalla turvattuja palveluja on alettava leikata vähin äänin, tai hukka meidät perii. Saarikko on huomannut tämän ensimmäisenä, mutta kun pääministeri johtaa orkesteria, niin hänelle ei ole jäänyt muuta mahdollisuutta kuin kiukuttelu, kun nämä toiset naiset jatkavat yhä äänestäjilleen keimailua. Kuinka meikki tehdään ja montako kertaa peräkkäin hampaat pestään on jo tiedossamme.

+10
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu