Ääriliikkeet tasa-arvossa

Suomi on tasavalta, eli huutaa tasa-arvonsa perään suureen ääneen. Silloin ei ole mielestäni mitään kanttia edes uneksia rekisteröidyn liikkeen kieltämistä. Ei vaikka sen jäsen tai useampi jäsen olisivat rautoihin valmiita. Toisaalta jos ry harjoittaa rikollista toimintaa on kai sille olemassa laki, ja silloin toimitaan lain mukaan.

Muutama vuosi sitten Kansallinen Kokoomus ry:n toiminnassa näkyvästi mukana ollut henkilö sai tuomion, niin kukaan ei vaatinut ko. puolueen lakkauttamista, ainakaan tosissaan.

Nyt ollaan pelkän yksittäisen tapauksen johdosta härillään ja uhoamssa, että ääriliikkeet tulee lopettaa. Ääriliikkeitä siis saa siis panetella ja osoitella koska ne eivät ole keskisarjaa vaan ääriliikkeitä. Ääriliikket eivät kuitenkaan ole toistaiseksi niin sanotusti Pekkaa pahempia, miksi siis ääriliikettä heti ollaan lopettamassa?

Vaikka ääriliikkeet vastustaisivat nykyistä valtaa, niin niinhän kaikki oppositiopuolueetkin tuntuvat tekevän, eikä kukaan tosissaan oleta, että pääoppositiopuolue Perussuomalaiset lakkautettaisiin välittömästi. Ei vaikka tämän puolueen jäsen onkin osapuilleen mukana nyt erään ”ääriliikkeen” tapauksessa. Ja jos ko. ääriliike lopetettaisiin, niin joku toinen liike siirtyisi vastaavasti ”äärelle”, eli eivät ääriliikkeet poistu poistamalla niitä kuin sipulia kuorimalla kerros kerrokselta.

Ääriliikkeet voivat ”kuulemma” uhata meidän yhteiskuntajärjestelmäämme ja parlamentaarista demokratiaa, vaikka tämä ”tanan” demokratia rikkoo juurikin omia sääntöjään minkä ennättää (vert. EU:n elvytyspaketti). Pitääkin olla poliittisessa keskustassa, että ei kukaan huomaa rikolliseksi.

Ääriliikkeille onkin Suomessa jätetty mellakointi, miekkarit, pienemmät tuhotyöt, käsirysyt, mutta suuremmat kusetukset tehdään demokraattisten hallitusten toimesta. Demokratiassa kun on se hyvä puoli, että äänestäjät ovat aina vastuussa ja poliiitikot juovat yhdessä kahvia eduskunnan kahviossa ja syyttelevät ääriliikkeitä.

Missä onkaan se yhdistymisen vapaus, tai sananvapaus tai mikä tahansa vapaus, no ei ainakaan ääriliikkeillä ole mitään oikeuksia. Kuka onkaan myöntänyt vihatuille ääriliikkeille olemassa olon oikeudet? No virallinen totuushan niitä virallisia oikeuksia jakaa ja lain mukaan niitä ääriliikkeitä silloin tulisi myös tuomita. Ei lakkauttaminen ole mikään ratkaisu, jos hommaan ei muuta järkeä tai muutosta tule, niin ääriliikkeet saavat vain voimaa kun niitä kielletään.

Se että murhaa yrittänyt kuuluuu ääriliikkeeseen ei ole pointti, kuuluhan nyt julkisuudessa esillä ollut henkilö muun muassa Jyväskylän kaupunginhallitukseen. Tulisiko kaupunginhallituksetkin nyt samalla säännöllä lakkauttaa?

Voi tätä jeesustelun määrää, voi aikoja voi tapoja.

Rakkaassa Suomen maassa on tänä vuonna kasvanut epäiltyjen tappojen ja murhan yritysten määrä, kun niitä verrataan 10 vuoden keskiarvoon tammi–toukokuussa. Koko Suomessa on toukokuun loppuun mennessä tullut poliisin tutkittavaksi 21 murhan yritystä. Kukaan ei ole sanallakaan sanonut, että joku ry pitäisi lopettaa, mutta nyt, kun tuli se 21. yritys, niin ääriliikkeet tulisi välittömästi lopettaa.

Tekisi mieleni kovasti neuvoa nyt ”perinteisiä” puolueita, että mitenkäs tässä nyt näin on käynyt. Suomi on 2008 jälkeisessä horroksessa eikä tunnu velanotto millään pysähtyä, mutta ääriliikkeitä vaan ollaan nurkkaan ajamassa.

Kyllä tupakkaveroa ja polttoaineita pystyään korottamaan ja ääriliikkeitä koulukiusaamaan, mutta kun pitäisi sanoa Merkkelille että prkl, niin menee vellit pikkuhoususuojaan.

Tuokaa lisää popcornia näytelmä jatkuu…

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu