Aikansa elänyt SAK ja don Quijote
En ymmärrä yhtään Jarkko Elorantaa, mitä hyödyttää aikansa eläneen ammattiyhdistysliikkeen elämöinti pikku lakkotanssiin kutsullaan? Kaikki me tiedämme, että lakoilla ei ole merkitystä, muuta kuin vahingonteon tarkoituksessa. Lakot eivät ole lähtöisin työväen noususta kapinaan, vaan ylin johto haluaa näyttää ja pullistella lakkolihaksiaan.
Teatteri jota nyt koko kansa joutuu sivusta katsomaan on ällöttävää ja täysin tuomittavaa. Miksi sdp ei sanoudu irti tästä kummajaisesta nimeltä ay-liike. Eihän sillä ole liikkeen kanssa mitään tekemistä sillä sehän seisoo (lakkoilee) kaikilla tavoin ja yrittää pysäyttää toimillaan koko yhteiskunnan. Katkeruudella ei joukkoja johdeta, jos eduskuntavaalit menivät demareilta kaikesta uhosta huolimatta penkin alle. Ei se oikeuta ay-liikkettä kostoon ja koston tielle. Kansa ei ole noussut uutta hallitusta vastaan, vaan ainoastaan muutama veijari Hakaniemessä enää jaksaa hautoa kostoa, häpeä Jarkko Eloranta.
Lakoistanne kärsivät ainoastaan yritykset, Suomen bkt ja Suomen kansa, eikä siitä hyödy, eikä tule koskaan hyötymään kukaan. Miksi siis tämä koko turha teatteri ja ulkokultainen teennäinen lakkoaalto pitää väen väkisin masinoida. Ei sillä ole kannatusta.
On minulle turha tulla selittämään mitään lakko-oikeudesta. Eihän tässä ole edes oikeutusta lakkoiluun, mutta selittäkää vaan, kyllä kansa tietää ja YTK kasvaa entisestään.
Oikeuksia on hyvä käyttää silloin, kun niistä on hyötyä ja silloin, kun niille on selkeä tarve. Nyt ei ole näköpiirissä lainkaan hyötyjä, eikä työväestö itse koe lakkoja tarpeelliseksi, joten Jarkko Eloranta on yksin ay-pamppujen kanssa kehittänyt tämän oman nappinsa kiilloitustarkoituksessa.
Hävetkää isot miehet!
Ari, sinun olisi ehkä syytä jalkautua esim. johonkin konepajan ruokasaliin ruokatunnilla ja esittää tämä sama näkemys siellä niin luulenpa, että lähtisit sieltä korvat punottaen häpeillen pois. Näkemykselläsi. että Ay-liikkeen jäsenet olisvat aivottomia idiootteja joita ”Ay-pamput” juoksuttavat mielin määrin niin olet täysin hakotiellä.
Ilmoita asiaton viesti
Oliko tuo Arto uhkaus? Minä olen ollut siellä monia eri kertoja ja viihdyn siellä aina hyvin. Turha on esittää asiattomia uhkauksia.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä ihmeen uhkaus?
Ilmoita asiaton viesti
Niin kysyin, sitä sinulta, uhkaat, että lähtisin sieltä korvat punaisena, eli miksi niin luulet?
Ilmoita asiaton viesti
Nyt taitaa Ari tahalleen väärinymmärtää. Etkä taida muutenkaan tehtaanruokaloissa käydä kun niihin tarttee kulkuluvat
Ilmoita asiaton viesti
Luuletko että kulkulupa ei minulle irtoa? Nyt olen eläkkeellä, mutta työikäisenä oli kulkuluvat ja työmaaruokalat tuttua kauraa. Olen myös toiminut työehtosopimusneuvottelijana yhden vuosikymmenen eli koko 1980 luku on kyseessä. Joten jotakin minäkin tiedän tuosta lakkojen masinointitekniikasta.
Ilmoita asiaton viesti
No ei niitä eläkeläisille irtoa
Ilmoita asiaton viesti
Tietääkseni eläkeläinen saa mennä töihin, mutta Ilarit ei anna kulkulupaa.
Ilmoita asiaton viesti
Se prosessi on harvemmin minusta kiinni
Ilmoita asiaton viesti
Ja silti ”tiedät” eläkeläisille ei sellaista irtoa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä siihen ihan yrittäjyys tai työsuhde tarvitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Monessako tehtaanruokalassa Ilari on syönyt päivittäin?
Epäilen että ei koskaan missään?
Ilmoita asiaton viesti
Useammassa kuin jokke
Ilmoita asiaton viesti
Epäilen suuresti.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kannata epäillä
Ilmoita asiaton viesti
Ari, älä ole aikuinen mies lapsellinen, mitään uhkaile vaan uskon, että palaute näkemyksellesi saisi korvasi punottamaan. Viisi eri vuosikymmenellä konepajoissa työskennelleenä tiedän, ettei siellä sanoilla kaunistella vaan asiat ilmaistaan varsin suoraan, konstailematta.
Ilmoita asiaton viesti
Eli miksi minä häpeäisin työmaaruokalassa enemmän, kun nyt ? Eikä minulla korvat punota täällä yhtään. Onko sinulla tarve ajaa lakkohaitasta puhuminen minun korvien punotukseen vai mitä ajat takaa?
Ilmoita asiaton viesti
Anna sitä palautetta äläkä uhittele.
Ilmoita asiaton viesti
No mitä ruokasalissa kysyit vai kysyitkö mitään ?
”Onko pullaa ?”. Ei tainnut rohkeus riittää oikeisiin kysymyksiin ?
Ilmoita asiaton viesti
Tämä ruokasalikeskustelu on aika älytön sivuraiteelle ajo. Olen ollut ruokasaleissa kuin kala vedessä tähän saakka, joten mitä muutosta luulisit nyt olevan tapahtunut? Pullaa en ole koskaan siellä kysynyt, en juo kahvia ja pelkän pullan mussuttaminen tuntuisi koomiselta.
Ilmoita asiaton viesti
Hyväksyisitkö Arto, kun muutan esiin tuomasi lauseen muotoon: ”Ay-liikkeen jäsenet ovat harkitsevia ihmisiä joita Ay-johtohenkilöt panevat kävelemään”?
Ilmoita asiaton viesti
Mikä tieto on kohdallaan työelämän uudistuksista ?
Esim.
Ansiosidonnaisen porrastus : kokonaistukea ei leikata, mutta toisin väitetään
Lakko-oikeus tukilakkoihin, hyvistyssakko vs vahingonkorvaus, jos lakko todetaan laittomaksi
Ensimmäisen sairaspäivän palkattomuus vs. asiasta on jo sovittu alan työehtosopimuksissa
jne
jne
Ilmoita asiaton viesti
Poliittinen lakko kohdistuu yleensä maan hallitukseen, jolloin lakolla halutaan vastustaan jotakin hallituksen päätöstä. Lakko on laillinen, jos se ei kohdistu osaksikaan omaan työehtosopimukseen.
Nyt nuo sinun esittämät ja yleisestikin tiedossa olevat asiat josta lakot muka sikiävät, ovat juurikin työehtosopimusasioita, joista on tällä hetkellä voimassa olevat työehtosopimukset. Tuon tiedon pohjalta kyseessä on selvästi laiton lakkoilu ja uhkailu lakoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Ari Alsio #4007239 Kirjoittaja 1.11.2023 11:02
Olet ihan oikeassa!
Muuten tiedoksi, että tyhmä ”kissa” osaa kaataa oman ruokakuppinsakin !
Ilmoita asiaton viesti
Mikäs siinä jos oman kuppinsa kaataa mutta minkä ihmeen takia halutaan ajaa lakkoilemalla veronmaksajat pois Suomesta ?
Ilmoita asiaton viesti
Tilanne maassamme on outo. Hyväpalkkaiset liiton jäsenet eivät uusia lisiä tarvitse. Vapaata ehkä enemmän. Huonosti palkatut ja kuitenkin oikeaa työtä tekevät joutuvat käymään luukulla. Ihme homma.
En todellakaan tarkoita sitä, etteikö palkka olisi ansaittu. Solidaarisuutta kaivataan. Muutenhan homma menee kimurantikksi. Epä tasa-arvoiseksi, kun osa jengistä joutuu tekemään pienellä palkalla noitten toistekkin töitä.
Ilmoita asiaton viesti
YTK kasvaa vain promilleja verran, sitä vastoin liittoihin liittyy nyt enemmän ihmisiä, kun he käsittävät, että mitä Orpon hallitus suunnittelee. Osa porukasta kysyy jos, että miten saisi siirrettyä YTK:ltä sinne liittoihin.
Lainaus eräältä:
”Palkansaajien etujärjestöillä on ihan yhtäläinen oikeus puolustaa jäsentensä etuja siinä kuin elinkeinoelämän etujärjestöilläkin omiensa.
Hallitus on asettautumalla työnantajien ajajaksi tehnyt itsestään työmarkkinaosapuolen, ja siksi poliittiset lakot ovat nyt aivan erityisen oikeutettuja ja paikallaan.
Poliittinen vasemmisto on tietenkin aina heikompien puolella toisin kuin oikeisto, joka on vastaavasti poikkeuksetta heikkoja vastaan ja vahvojen puolella. Tästä lähtökohdasta käsin en näe kovin eriskummallisena sitä, että vasemmisto-oppositio yhdessä ay-liikkeen kanssa yrittää pelastaa hyvinvointivaltion poliittisen oikeiston ja elinkeinoelämän etujärjestöjen häikäilemättömältä hyökkäykseltä.
Kansan syvät rivit antavat puolestaan vankkumattoman, varauksettoman ja vakaumuksellisen tukensa oikeistohallituksen väärämieliseksi koettua politiikkaa vastustaville liittojen legitiimeille työtaistelutoimille.”
Tässä on hyvä esimerkki, että miten osapuolten kanssa sopiminen on tehty niin työntekijöiden kuin työnantajien kanssa pitäisi tehdä ja valtion hallitus ei tähän yhtälöön kuulu yhtään mitään.
https://motiivilehti.fi/lehti/artikkeli/kuopio-lopetti-koulunkaynninohjaajien-kesalomautukset-nyt-on-tietty-varmuus-tyoelamassa/
Se viimeinen varoitus merkitsee sitä, että 1 vrk, seuraava on 2 vrk, 4, 8, 16, 32, 64, 128 tai sitten täysi volyymi 1 vuosi.
Ilmoita asiaton viesti
Notta hallitushan tekee, mitä ay-sosialistit käskee tai sitten se on yleislakko.
Sellasta temokratiaa. Sellasta oikeutenmukasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tänä päivänä ollaan aika kaukana siitä tilanteesta joka oli ay-liikkeen syntymän alkuaikoina. Työoloihin on saatu paljon lakisääteisiä parannuksia.
Alulunperin ammattiyhdistys oli neuvotteluosapuoli neuvoteltaessa paikalllisen työnantajan kanssa työehdoista. Nyt liitto vastustaa kovasti paikallista sopimista. Mikä järki siinä on? Pelkäävätkö liiton pomot, että paikalliset neuvottelijat myyvät nahkansa liian halvalla vai onko kyseessä pelkästään oma etu (pomojen etu). Jos työehtosopimukset syntyisivät paikallisesti, mihin pomoja enää tarvittaisiin. Ja tietenkin merkittävin asia on valta, onhan se pollea kun muutaman tuhannen jäsenen liiton johtaja voi pistää koko maan talouselämän seisahduksiin pysäyttämällä kuljetukset ja satamat.
Aikoinaan työväenluokan tärkeä aate oli internationaalisuus. Mihin tuo aate on jäänyt. Saamme kuulla lähes orjatyötä tekevistä työläisistä kauko-idässä ja muuallakin. Mitä tekee ay-liike? – ei mitään. Koska Suomen satamat pistetään kiinni Pakistanin ja Bangladeshin tekstiilityöläisten työolojen parantamiseksi? Ainoat toimet olen saanut kuulla työnantajapuolelta – eräät kaupan keskusliikkeet eivät osta tuotteita joiden valmistus ei ole tapahtunut eettisesti ja tuontoarvoja kunnioittavalla tavalla. Tässä olisi AY-pomoille työsarkaa mutta ehkä se on liian vaikeaa kun helpommallakin pääsee uutisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Juurihan minä sanoin tässä äskettäin ylempänä kommentissa, että asiaan on päästy sovitusti. Se pitää vaan käsittää, että valtion hallitus ei saa puuttua millään tasolla työntekijöiden että työnantajien asioihin vaan annettava rauha. Miten vaikeaa siinä on käsittää, Ruotsissa asia ymmärrettiin.
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsissa on aikanaan, jo kauan sitten sekä työnantaja että ay-liike ymmärtänyt että lakkoilemalla ja rettelöimällä mikään ei edisty.
Meillä sitävastoin pannaan perseet penkkiin pienimmästäkin teksyystä.
Ruotsissa työntekijä on ymmärtänyt että työnantajalla ei ole pohjatonta säkkiä josta voi vain ammentaa rahaa määrätömästi. Että ensin pitää jnkun hankkia rahaa ja vasta sitten voidaan maksaa palkkaa tehdystä työstä.
Hallituksella on ja pitää olla oikeus puuttua kaikkeen mitä valtakunnassa tapahtuu.
Parlamentarismissa hallitus tekee laiesityksiä jotka eduskunta hyväksyy tai hylkää.
Parlamentarismissa ei joku ay-kuppikunta tee päätöksiä.
Ay-kuppikuntien asia on hoitaa omia asioita. Hallitus hoitaa eduskunnan kautta valtion asioita.
Kommunismissa asioita hoidettiin vähän eri järjestyksessä ja tuloksista sen huomasi.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä siinä on sellainen pikku probleema. Noilla työntekijä- ja työnantajaliitoilla kun ei ole oikeutta muuttaa lakeja.
Ilmoita asiaton viesti
”…On minulle turha tulla selittämään mitään lakko-oikeudesta….”.
Otsikko on kuitenkin ”Aikansa elänyt SAK…”.
Joko pääsi blogistilta unohtumaan, kun tekstissä mainitaan vain lakko ? Ymmärtääkseni SAK:lla on muitakin kiinnostuksen kohteita, kuin vain lakko.
Ilmoita asiaton viesti
AY-liike on ongelma, koska vääränlainen tekijä pyramidissa.
Venäjällä tällaiset lienee pyyhitty pois.
Ajattelutavan mukaisesti, samaan joutaisi oppositio, ja koko demokratia.
Sodan aikana demokratiaa ei ole, tai vaikka on jossain määrin… muu niin toisin, että pakkaslukemat paukkuu.
…
Ay-liike ei ole välttämättä hyvä, kuten ei moni muukaan nykyisessä päätymässä. Silti osien purkaminen miten sattu… ei johda välttämättä parempaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kova leivän jako siitä tullenee kun ja jos toi tekoäly pääsee karkuun niinkuin luulen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei välttämättä.
Tekoälyssä on paljon sitä luonnollisuutta, joka ihmisen ja elävien vahvuuksiin liittyy.
Tieto eikä tietämys välttämättä ole vastoin ihmisiä ja eläviä.
Sama koskee toisen tilanteen ja hetken tuntemista enemmän kauttaaltaan, jolloin puhutaan hömpötismistä, tai jostain tämän suuntaisesta.
Kapealla otteella voidaan käydä kimppuun, siinä missä kokonaisemmin. Miten nyt potentiaali lähtee kussakin tilanteessa toteutumaan, kohtaamistilanteissa.
Ihmisten tietyissä vaiheessa, kohtaamistapahtumat voivat olla hyvin tiettyjä,.. ja voi olla vaikeaa toteuttaa sitä, mikä vastoin yleistä.
Yleisluontoisiin, ja kattavasovelteisiin käytäntöihin liittyy vahvoja vaikutuksia, ja tosiaan ympäripyöreän mahdollisesti.
Miten paljon tässä kokoonajopainotuksessa on malttia… tämä voi olla tärkeämpää, kuin mitä ajatellaan. Kyseessä helposti häikkää tavalla, jota ei voida ennakoida.
Siten samoilla linjoilla, tosin varautuminen ei ole noin kevyesti kuitettavissa. Tarvitaan aitoa kentän tuntemista, ja vähemmän kannusteita kuittailuun ja sivuuttamisen automaattisen oloisiin painottamiskäytäntöihin, joita tosiaan riittää, ja vähäisiinkin tartutaan hanakasti.
…
Nimellisesti ottaen samoilla linjoilla. Oleellisesti ottaen, oletus päinvastainen.
Jälkimmäinen painaa enemmän, tosin perustuu keskinäistuntemisen vähäisyydelle, jolloin tuo haara tärkeämpi luvuin 99.99 – 0.01.
Ilmoita asiaton viesti
AY-liike oli aikanaan hyvä ja tarpeellinen. Nykyisin se on mafia.
Ilmoita asiaton viesti
Jokseenkin samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti