Ajetaan me dieselillä

Minä tulin virastosta, tullista ja trafi.comista
Matalasta hiilinielusta, katsoit kuinka dieseliä hain
Vaeltelin valtateitä, tankki täynnä menovettä
Älä puolueesta mua heitä nyt kun ajan kaaroillain
Ajetaan me dieselillä, metanolia piereskellään
Ohisalon tanhuvilla
Kyselen missä hiilitase pidetään
Olen käynyt koksikellarissa, saunassa, nuotiolla
Mietiskelin aina missä ne biodieseliä myy
Pipo päässä pakkasella, Teslan kanssa hoiperrella
Kesälaatua tankki täynnä ja kekäleet kun puista jäi
Ajetaan me dieselillä, metanolia piereskellään…

On se taas ilmaston lämpeneminen huipussaan sano. Miinus merkki vain on tullut lämpösumman eteen, piti olla lämmintä, mutta onkin miinus 20. No vuonna 1988 oli tähän aikaan miinus 42, joten onhan tuo huimasti lämpöä nostanut, ei taida se pari astetta enää riittääkään. Sitä tässä kylmissäni olen miettinyt, että mikä meitä suomalaisia oikein vaivaa, meille on luvattu Milanon ilmastoa, mutta me lyömme santiomaksuja itsellemme että se Milanon ilmasto ei meille tulisi.

Ei me tahdota päärynöitä, omenia, kirsikoita
matalasta hiilinielusta vain tahdomme keppiä itsellemme.

Kun tosi on se, että maailman rahoista ja taloudesta päättäää vajaa prosentti 7 miljardista, niin jos he päättävät käyttää öljyvaransa loppuun. Niin he käyttävät ja me tupruttelemme ne taivaan tuuliin, koska ei ne sanktiot sitä prosenttia koske. Sillä prosentilla on talous niin sanotusti hanskattuna, Siinä ei auta, että me sanktioimme oman desiilimme ja olemme hurskaita. Nyt ei osteta anekaupallla taivasosuuksia, nyt eletään vuotta 2021.

Vihreät eivät ole oikeasti mitään, ei ainakaan Suomen viherpiipertäjät, pysty kykenemään sille vajaalle prosentille, joilla talous on hanskattuna. Kun Suomi laittaa omat hiilinielunsa kuntoon niin toisaalla kaivetaan ruskohiiltä, kivihiiltä ja maakaasua, sekä öljyä samaan tahtiin kuin takavuosinakin. Kunhan tuo sähköautojen akkuvuori alkaa kaatua syliimme on vihreillä tietysti jo toiset asiat mielessä. Näin kävi ruokohelpin ja taajuusmuuntajien kanssa.

Kielletään Suomesta ilmaston lämpeneminen, jos liikaa lämpenee niin vähennetään lentoja lämpimiin maihin, mutta ei haluta lämmintä meille tänne pohjolaan. Lopetetaan dieselillä ajaminen, niin tavara ei liiku. Lopetetaan puilla lämmitys niin vesakoituu koko valtakunta. Revitään ihokas päältämme kuin Ruuben ja palellutaan suosiolla kuoliaaksi.

Eikö kukaan huomaa, miten meitä vedetään nenästä. Maailma elvyttää ja elvyttää, mutta raha ei kierrä. Nyt pitää laittaa hanaa, kuten Mika Häkkinen. Tehdään maailmasta lämpimämpi asua, ei mene niin paljoa enää polttoöljyyn rahaa kun aurinko lämmittää enemmän.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu