Aloha soma

Aloha soma , eli kääntäen Amos Ahola. Hänen esittelyssään on mukava asia, eli kipinä joka on saanut miehen politiikkaan on kerrottu avoimesti.

”Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa”.

Teksti herättää moneen suuntaan eli voimme aprikoida tuota monin eri tavoin.

Siinä otetaan kantaa viimeisiin hallituksiin, mutta se on kirjoitettu ennen nykyisen hallituksen aikakautta ja varmasti ennen Juha Sipilänkin hallitusta. Liekö pontimena ollutkin Jyrki Kataisen ja Alex Stubbin hallitukset?

No toinen asia on tuo työttömyyden vähentäminen lisäämällä julkisia työpaikkoja. Oikeasti jos yleensä työpaikkoja lisätään se synnyttää lisäarvoa, joka pelastaa siten työllisyyden ja talouden, mutta julkiset työpaikat eivät aina tuota lisäarvoa lisää, vaan elävät yksityisen puolen lisäarvon tuotoilla eli veroilla.

No kolmas pointti on tuo puolueen valinta. Valinta on osunut puolueeseen, jossa on hyvin vähän mahdollisuutta vaikuttaa yhtään mihinkään sen pienuuden takia. Toisaalta kasvun pitäisi tuollaiselle puolueelle olla taattua, koska arvot ovat hyvät. Mutta jokin mättää, vaikka jenkkien liberaalimpi puolue eli demokraatit ovat varsin vakuuttava puolue, niin Suomessa sana liberaali tuo mieleen lipilaarit, joka ei kai tarkoita ainakaan hyvää puolueen imagolle.

Olen paljon lukenut Amos Aholan blogeja ja niissä on kyllä aina jokin juju mukana, mutta liberaalien kannatus ei noilla kirjoituksilla ole paljoakaan kohentunut. Ahola on liian kiltti poliitikoksi. Poliittista painoarvoa ei ole puolueen nimisekoilu ainakaan avittanut.

Onneksi kuitenkin Kansallinen Viskipuolue on vaihtanut nimensä. Puolue on nyt viralliselta nimeltään Liberaalipuolue – Vapaus valita r.p. Mutta onko liberaali sanan käyttäminen Suomessa hohdokasta? Suomen edellinen liberaalipuoluehan suli Suomen Keskustaan ja nyt ei enää keskustallakaan mene lujaa.

Sitten on tuossa Amoksen tekstissä vielä kohta, että nyt ei ole enää aikaa odottaa??? No mitä me sitten odotamme? Odotamme kumpi voittaa Trump vaiko Biden? Vaikka tulisi tehdä hartiavoimin töitä sen eteen, että nuorisomme Suomessa saisi työtä, työttömät saisivat työpaikkansa yhteiskunnassa jne.

Ja mitä tekee nykyinen hallitus? He suunnittelevat pidentää oppisopimusta, jotta opettajien työpaikat säilyvät vähintään yhtä lukuisana, kuin suurten ikäluokkien aikana. Suomessa on syntyvyys pudonnyt 106 tuhannesta alle 45 tuhannen, mutta opettajien työpaikkoja tai kyläkouluja ei saisi nikottelmatta lakkauttaa.

Suomi on onnellisten maa, jossa onni on sitä, että luottamushenkilöt tultuaan valituksi tehtäviinsä alkavat palvella virkamiehiä ja heidän tarpeitaan. Eikö luottamushenkilöiden tulekaan osittaa olevansa äänestäjien luottamuksen arvoisia. Olipa henkilö ehdokkaana vaikka kuinka hyvä ja suuri ”Jaska”, niin valituksi tultuaan hänestä tulee pieni paska. Pieni paska, joka ei saa hittojakaan niitä asioita hoidettua, johon hän on ehdokkaana aikonut ryhtyä.

Olisin niin toivonut, että Amos Ahola voisi nyt sanoa, että mitä hän on politiikassa saanut aikaiseksi. Eikä hän vuodesta toiseen vain hakisi hiljaisesti sitä politiikkaa, joka toisi hänen ajatuksensa meidän äänestäjien suosioon. Ei Viski saanut meitä mukaan tarpeeksi eikä liberaali sanakaan ole uskoa luonut. Nyt tarvitaan sanojen taakse tekoja.

No en minä Amosta tuomitse, hän on varmasti tehnyt paljon. On vain niin vaikea hyvänkään miehen saada tukea ajatuksilleen. Kun suomalainen ajattelee aina hieman kotiin päin. Esimerkiksi kerron eräästä edellisen eduskuntavaalin ehdokkaasta, jota myös äänestin. Nyt kyselin onko hän käytettävissä kuntavaaleissa ja vastaus oli minusta outo. Ei ole, koska jos tulee valituksi, ei jaksaisi hoitaa tehtävää haluamallaan tavalla.

Politiikka siis syö ihmistä, kun asiat junnaavat ja ehdokkaat lannistuvat jo siitä, että eivät tule valituiksi. Jos tulevat vaituiksi niin monet vain käyvät juomassa kahvit ja puhuvat päivän kuulumiset muiden valtuutettujen kanssa. Ahkerimmat ottavat osaa työjärjestyksen asioihin ja muut tyytyvät nyökyttelemään kellokkaiden kielikuville. Intohimo on suomalaiseta politiikasta vaihtunut nynnyilyksi.

Toivon että Amos Ahola jatkaa politiikassa, mutta lukee omia kirjoituksiaan opikseen ajalta, jolloin sai herätyksen lähteä mukaan. Ihan vain muistutuksena siitä, miksi olla mukana.

0
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu