Aluepolitiikan kuikkakoposet

Keskustan uusi puheenjohtaja on innokas aluepoliitikko ja nyt mediakin on kärähtänyt muniaan myöten mukaan tähän harhautukseen. Kolmetuhatta seitsemänsataa uutta työpaikkaa ja Tytti Määttä Katri Kulmunin takuuna. Karvaisia käsiään taputtaa takana Seppo Kääriäinen.

Nythän on kuitenkin niin, että jos samat työt tehdään kuin nytkin ei uusia työpaikkoja synny. Koska etätyön tarkoitus on tehdä työ eri paikassa, eikä luoda ylimääräistä työpaikkaa alueelle. Jos työ siirtyy alueelta tehtäväksi, niin sehän lakkaa silloin lähtöpisteessä, eli mitään työpaikkaa ei todellakaan synnytetä, vaikka 3700 työtehtävää alueellistetaan.

Kaupunginjohtaja Tytti Määttä on kirjoittanut ykstyishenkilönä kauniisti täällä Puheenvuorossa, mutta kysymyksiin jota olen esittänyt vastaan ei ole tullut, koska helppoja vastauksia ei ole. Helppoa sen sijaan on esittää alueellistamisesta mannekiiniesimerkkejä, jos media ne nielee näin purematta.

”Monipaikkaisuus on ajan sana. Elämme, asumme, teemme töitä ja vietämme vapaa-aikaa monessa eri paikassa. Monelle vapaa- ajan paikasta on muodostunut työntekemisen tyyssija, jos ei ympärivuotisesti niin ainakin suurelta osalta. ”Sekä että -suomalaisia” on yhä enemmän”. (Seppo Kääriäinen Maaseudun Tulevaisuus)

Eli kun työ tehdään monissa eri paikoissa sen oletetaan lisäävän työpaikkoja, mutta eihän se työ lisäännyt vaikka se pilkottaisiin tehtäväksi joka ikisessä kunnassa vuoro päivin. Ja miten käy hoitotyö etänä? Kun suurin osa hoitotyöstäkin on jo valunut Helsingin seudulle?

Voihan sitä ylilääkäri johtaa terveysasemaa vaikka Saariselältä, mutta potilaan pyllyä ei voi etänä pyyhkiä, eikä ylilääkärikään sieltä Saariselältä kunnolla pysty virkaansa hoitamaan.

Nyt toivotan onnea Keskustan uudelle puheenjohtajalle, mutta muistutan että se mitä vaalipuheina omille on puhuttu ei välttämättä mene muille läpi vaikka media tuntuukin vielä olevan vaalikrapulassa Katrin ja Tytin lumoissa.

 

 

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu