Anagrammi – poikain mäelle

Ketä laittaisimme ”poikain mäelle”, mäelle jossa ovat temmeltäneet viime vuosina ainakin Itälä. Katainen, Stubb ja Orpo.

”Kokoomuksen Nuorten Liitto on päättänyt tukea kansanedustaja Elina Lepomäen ja kansanedustaja Antti Häkkäsen valintaa kokoomuksen varapuheenjohtajiksi. Liittohallitus teki päätöksen tuesta kokouksessaan torstaina 30.7. Valinnat puolueen varapuheenjohtajista tehdään Porin puoluekokouksessa 4-6.9.2020”.

”Työssäoppimisesta pitää tehdä osa kansallista kulttuuria”. (Elina Lepomäki)

Elina Lepomäki on ajattelija, ja tarvitsee vain pukata suoraan puolueensa johtoon, ei siis varapuheenjohtajaksi vaan poikain mäelle puheenjohtajaksi.

Mutta mitää tekee Kansallinen Kokoomus? Siellä valtaklaani on päättänyt pitää Petteri Orpon opissa vielä vaikka mitään tulosta ei ole syntynyt, – vielä. Tuskin koskaan Orposta suurta puheenjohtajaa edes tulee, mutta demokratiassa klaani tietää, muiten peliä enemmistönä pelataan.

Elina Lepomäkikin sen tietää, että varapuheenjohtajaksi on vain mahdollisuus ja siksi ei enää intoille itse puheenjohtajaksi.

Elinan ainoa keino Kansallisessa Kokoomuksessa on pysyä siinä missä klaani hänet haluaa pitää. Muuta mahdollisuutta ei ole, tai se on poliittinen tuho, eli loikata Liike Nyt puikkoihin tai loikata kokonaan pois politiikasta.

Ojennan Elinan omin sanoin Elinaa. ” Ei luovuteta – pyritään parempaan”! Nyt Kansallinen Kokoomus on tuuliajolla, On ollut Jyrki Kataisen poistuttua häpeällisesti kesken pääministerin tehtävää Alex Stubbille kaavailtuun komissaarin virkaan. Alexille se olisi ollut porras tulevaisuuteen, nyt Jyrki Katainen teki siitä itselleen poliittisen eläkepaikan, eli jättäytyi kokonaan pois politiikasta ”saatuaan” kaiken mahdollisen politiikassa kokea omakohtaisesti.

Alex Stubbille jäi sitten se sekasikiöhallitus, anteeksi sixpack. Alex teki yhden virheen heti alkuun, eikä hajoittanut sitä sixpackia ja aloittanut uudelta puhtaalta pöydältä. Alex oli klaanillekin liian oma-alotteinen ja hänet vaihdettiinkin nopeasti Petteri Orpoon.

Se vaihto oli pakkorako eikä ketään muuta siihen hätään löydetty. Vapaavuori oli poliittista korkoa kasvamassa ja Lepomäki liian tuntematon. Oli Kansallisen Kokoomuksen suuri heikkouden hetki antaa Alexille kenkää, puolue alistui muiden puolueiden likasankohyökkäyksen alla, vaihtamaan oman puheenjohtajansa toiseen. Heikkoudesta sakotetaan, puolue ei ole uudistunut, vaan Petteri Orpo ei onnistunut viimeisissä vaaleissa vääntämään puoluettaan kuin kolmannelle sijalle. Petteri orpo antoi ääniharava Alexin mennä, Petteri Orpo antoi ääniharava Hjallis Harkimon perustaa kilpaileva puolue, joka tuhosi Kokoomuksen vaalivoiton.

Tästä kaikesta kokoomus on hiljaa, kun klaani ei salli omaa pesää paskottavan, koska paskoi sen jo itse. Omia virheitään ei ole helppoa tunnustaa ja klaani ei tee siinä poikkeusta. Nyt klaani on omien töppäilyjensä vanki, eikä uskalla tehdä muutoksia linjaansa, vaikka niitä juuri nyt tulisi tehdä.

Nyt nuoret ajavat kahta puolueen järkevintä poliitikkoa varapuheenjohtajiksi, vaikka Häkkäsen ja Lepomäen tulisi haastaa Orpo. Tämän kumpikin kohteliaasti väistää ja pokkaavat sitten varapuheenjohtajuuden lojaalisuudellaan. Kansallisessa Kokoomuksessa siis on oltava nöyrä ja odotettava omaa vuoroa kiltisti.

Miten on käynytkään edistykselliselle puolueelle. Ilkka Suomisen jälkeen ei ole ketään ”suurta” noussut puolueen johtoon, Katainenkin oli vain ”iso” Taru Tujusen komennossa. Taru Tujunen hallitsi vain aallon harjalla ajelehtimisen taidon, ei sen enempää. Kun aalto kuihtui ei politiikkaa löytynyt perustaksi seuraavan aallon harjalle nousemiseen. Niinpä Tujunenkin nosti politiikasta kytkintä.

Eipä tämä Taru Tujunen naisten asiaa kovasti ajanut, vaan Jyrkin nousukaareen meni koko naisenerginen teho. Ei kelvannut Tujuselle nostaa Paula Risikko puheenjohtajaksi, ei kelvannut, kun klaanille ei taida kelvata nainen.

Vai missä on Kokoomuksen vahvat naiset? Riitta Uosukainen taisi olla viimeisin ja hän lopetti 2003. Paula Rikkko oli nousussa, mutta puheenjohtajakisassa ei klaanin varpaita saanut poljetuksi hänkään. No Henna Virkkunen ja Sirpa Pietikäinen menivät klaanin pyynnöstä mepeiksi. Saatiin Jyrkin vaimolle avaustajan paikka, kun Henna syrjäytti Eija-Riitta Korholan.

Nyt sitten katsotaan kuinka pitkään Elina Lepomäki makaa klaanin kynnysmattona ja Orpo pyyhkii häneen kinttunsa. Kansalliselle Kokoomukselle käy samoin kuin Suomen Keskustalle, kannatus hiipuu, jos ei alle 15 niin alle 16 kuitenkin.

Viisitoista prosenttia on sitten sellainen raja josta ei yleensä sitten enää nousta. Nyt olisi kokoomuslaisten aika ravistella itsensä irti klaanijohdosta, sillä klaani ei ole pystynyt uusiutumaan enää lainkaan 2000-luvulla. Häksy hyppäsi EK:n leipiin, Sauli on vielä pressana pienen ajan, Katainen on Sitrassa ja puolue kusessa. Orpo huudetaan uudelle puheenjohtajajaksolle, ja mikään ei muutu kannatus jatkaa alamäkeään ja vain klaani pitää pintansa.

Nuoretkin ovat niin nössöjä nykyään, että eivät uskalla huutaa Elinaa esiin oikein kunnolla.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu